Εντύπωση πραγματικά έχει προκαλέσει στους καλά γνωρίζοντες για ποιο λόγο υποθέσεις μείζονος σημασίας, που αφορούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, έχουν πάει πίσω και δεν εξετάζονται σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου της Επ. Κεφαλαιαγοράς!!!

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπου μετά την εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας του Δικαιώματος Ακρόασης και τις διευκρινίσεις που έχει δώσει ο όμιλος, η υπόθεση πηγαίνει συνεχώς πίσω και δεν συγκαλείται ΔΣ για να συζητηθεί και να επιβληθούν ποινές ή να πάει στο Αρχείο!

  • Τι γίνεται άραγε με την εισήγηση των υπηρεσιών; Είναι έτοιμη ή ακόμη την περιμένουν να καταφθάσει …συστημένη;
  • Τι γίνεται με το περίφημο ΔΣ «δια ζώσης», που θέλει η κυρία Λαζαράκου για να μην υπάρξουν διαρροές από την τηλεδιάσκεψη;
  • Τόση δουλειά έχουν πια τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής που δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια μέρα για να συναντηθούν;

Το γεγονός της μόνιμης αναβλητικότητας δημιουργεί υποψίες ότι ή αποφεύγεται η επιβολή ποινών, ή δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία και αναζητούνται πρόσθετα για να μην πάει στο Αρχείο!!! Σε κάθε περίπτωση η διατήρηση μιας τέτοιας υπόθεσης σε εκκρεμότητα, προκαλεί αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, υπό την έννοια ότι μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών Ολλανδού – Μπακοκαυμενάκηδων βρίσκεται σε εξέλιξη μια εσωτερική σύγκρουση.

Και η διατήρηση της υπόθεση ανοιχτής από την Επ. Κεφαλαιαγοράς αποτρέπει σε ένα βαθμό την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων μετοχικών πλευρών! Που περιμένουν το αποτέλεσμα για να καταλάβουν αν έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις ή όχι!

Άλλωστε είναι γνωστό στην πιάτσα ότι οι Μπακοκαυμενάκηδες (και από πίσω τους Σάκης, Εξάρχου) να πουλήσουν θέλουν. Όχι να διοικήσουν έναν τεράστιο εργοληπτικό – και όχι μόνο- όμιλο. Υπό αυτή την έννοια και υπό την πίεση ρευστότητας που δέχονται λόγω της Volton (και της μήνυσης που υπέβαλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης), οι Μπακοκαυμενάκηδες απλώς διαπραγματεύονται το τίμημα! Τίποτε άλλο! Το παιχνίδι εξουσίας του Ελλάκτωρα το χάσανε εδώ και πολύ καιρό…