Δεν χωρεί αμφιβολία ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα γύρω από τη μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου κινείται έντονα ανοδικά, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Ευλόγως στην χρηματιστηριακή πιάτσα, υπό αυτό το πρίσμα, έχουν κάνει την επανεμφάνιση τους σενάρια γύρω από πιθανή αγοραπωλησία του πακέτου των μετοχών της τάξης του 30% που κατέχουν οι Μπακοκαυμενάκηδες!

Ως γνωστόν, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, για την απόκτηση των μετοχών των Αρκάδων «εφοπλιστών» στον Ελλάκτωρα φέρονται να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον:

Πρώτον, εισηγμένος ενεργειακός και πετρελαϊκός όμιλος που ανήκει σε μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια (Μότορ Όιλ;), ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλει πρόταση της τάξης του 1,50 ευρώ ανά μετοχή, που δεν έγινε αποδεκτή από τους «εφοπλιστές» του Περσικού κόλπου και της Βενεζουέλας!

Δεύτερον, ξένος θεσμικός επενδυτής, εν προκειμένω ο Τσέχος Σμετς, γνωστός στην εγχώρια τραπεζική και επιχειρηματική σκηνή από τη συμμετοχή του στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ΟΠΑΠ, ενώ διεκδίκησε με αξιώσεις τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ Υποδομών που κατέληξε στο κοινοπρακτικό σχήμα Italgas – Κοπελούζου!

Κατά πληροφορίες η πρόταση του Τσέχου Σμετς κινείται σε ένα εύρος μεταξύ 1,70 και 1,75 ευρώ ανά μετοχή, με τους Μπακοκαυμενάκηδες να μην είναι απολύτως αρνητικοί!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, οι πιθανότητες κλείνουν προς την πλευρά του να γίνει το deal, είτε με τον Τσέχο κοντά στα 1,72-1,73 ευρώ ανά μετοχή, είτε με την Μότορ Όιλ του ομίλου Βαρδινογιάννη, για την οποία φημολογείται ότι επανήλθε στο παιχνίδι της διεκδίκησης του 30% του Ελλάκτωρα, καθώς για τον τεράστιο πετρελαϊκό όμιλο προκύπτουν μεγάλες υπεραξίες και προοπτικές μέσα από μια τέτοια συμμετοχή, τόσο λόγω Άνεμου, όσο και του Ηλέκτωρα που ενασχολείται με το κομμάτι των σκουπιδιών!

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι τόσο η Μότορ Όιλ, όσο και ο Σμετς τυγχάνουν της αποδοχής και της σύμφωνης γνώμης του Ολλανδού του Ελλάκτωρα, που σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκασθεί σε δεύτερο χρόνο να πάρει την υπόθεση πάνω του και να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ, άνω του 1 δις. ευρώ, δια της οποίας θα πετάξει έξω τους Μπακοκαυνάκηδες, που μετά βεβαιότητας δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ρευστότητα της τάξης των 350 εκατ. ευρώ σε μετρητά για να ασκήσουν τα δικαιώματα τους…