Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε με απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει περιοδεία στην Εύβοια, είπε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα».

Υπενθυμίζεται ότι σάλος προκλήθηκε χθες, Πέμπτη, με τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, ο οποίος δήλωσε ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή,  γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….».

Πνευματικός: Συγγνώμη αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν περιθώριο παρερμηνείας

Παράλληλα, ο Σπύρος Πνευματικός προχώρησε χθες και σε διευκρινιστική δήλωση, κάνοντας λόγος για παρερμηνεία των λεγομένων του:

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του κ. Πνευματικού:

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Διαβάστε περισσότερα