Ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του υποψήφιου  βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην  Εύβοια, Σπύρου Πνευματικού, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα και η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε το μοντέλο της πλήρους πρόσβασης σε όλες τις θεραπείες για τους ασθενείς»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πνευματικός δήλωσε χθες ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή,  γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….».

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», έκανε λόγο για «προσωπική ιατρική προσέγγιση του κ. Πνευματικού» και πως δεν απηχεί τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, επισήμανε ότι πραγματική κοινωνική πολιτική είναι ότι αυτή την στιγμή σε 80 ογκολογικούς ασθενείς πηγαίνουν κλιμάκια γιατρών στο σπίτι τους.

Πνευματικός: Συγγνώμη αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν περιθώριο παρερμηνείας

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, προχώρησε χθες σε διευκρινιστική δήλωση, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αρχικές του δηλώσεις.

Ο κ.Πνευματικός ανάφερει ότι κάποια από τα λεγόμενά του παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν «μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν», ενώ ζητά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά του άφησαν περιθώριο παρερμηνείας.

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του κ. Πνευματικού:

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Διαβάστε περισσότερα