Ο Johnny Depp δηλώνει «υπερήφανος» για την κόρη του, Lily-Rose, η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά -που χαρακτηρίζεται ως torture porn- «The Idol», και πιστεύει ότι η έντονη διαμάχη γύρω από το σίριαλ, στο οποίο εμφανίζεται γυμνόστηθη και περιέχει μια σκανδαλώδη σκηνή αυνανισμού, είναι ένα σημάδι ότι «κάτι κάνει σωστά».

Η 24χρονη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην τελευταία σειρά του HBO, υποδυόμενη την τραγουδίστρια Jocelyn, η οποία υπέστη νευρικό κλονισμό κατά τη διάρκεια περιοδείας, πριν γνωρίσει τον μυστηριώδη ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων Tedros -τον οποίο υποδύεται ο The Weeknd.

Η σειρά ήδη χαρακτηρίζεται ως torture porn, δηλαδή μια ταινία στην οποία η σαδιστική βία ή τα βασανιστήρια αποτελούν κεντρική πτυχή της πλοκής.

Η σεξουαλικά φορτισμένη σειρά, η οποία περιλαμβάνει σκηνές αυνανισμού, στραγγαλισμού και αρκετό γυμνό από τη Lily-Rose, έχει δεχτεί επικρίσεις, καθώς οι θεατές ισχυρίστηκαν ότι ο δημιουργός, Sam Levinson, την έχει μετατρέψει σε «πορνό βασανιστήρια και φαντασίωση βιασμού».


Όμως, παρά τις αντιδράσεις, μια πηγή από το περιβάλλον του Johnny Depp δήλωσε στην DailyMail.com ότι δεν τον επηρεάζει και, αντιθέτως, «πιστεύει ότι πρέπει να έχει κάνει κάτι σωστά, για να έχει κερδίσει τόση προσοχή».

Η πηγή δήλωσε στην DailyMail.com: «Ο Johnny λατρεύει το γεγονός ότι η Lily χαράζει τη δική της καριέρα και προκαλεί τον εαυτό της να αναλάβει ρόλους που την ενδιαφέρουν και τη δοκιμάζουν. Του αρέσει που έχει το δικό της πρόσωπο και που γίνεται μια ανεξάρτητη ηθοποιός. Δεν στηρίζει την καριέρα της στην επιτυχία του. Του αρέσει που είναι ένα τόσο δυνατό άτομο, ειδικά τώρα που έχει λάβει κάποια επιπλέον προσοχή με τον πρόσφατο ρόλο της στο The Idol. Είναι περήφανος γι’ αυτήν και δεν δίνει καμία σημασία στη συζήτηση γύρω από τον ρόλο της. Πιστεύει ότι κάτι πρέπει να έχει κάνει σωστά, αφού ο ρόλος της έχει τραβήξει τόση προσοχή, και είναι περήφανος για την επιτυχία της».

Εκπρόσωπος του Johnny Depp αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η σειρά περιλαμβάνει αρκετές τολμηρές σκηνές -με μια συγκεκριμένη να έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, καθώς δείχνει μια σεξουαλική συνεύρεση υπό την απειλή μαχαιριού και η οποία καταλήγει με τον Tedros να στραγγαλίζει σχεδόν την Jocelyn.

Όταν ρωτήθηκε αν η αντιμετώπιση της γυναικείας σεξουαλικότητας στο «The Idol» παρεκτρέπεται, ο Levinson, γνωστός για το επίσης δικό του έργο Euphoria, απάντησε: «Ζούμε σε έναν πολύ σεξουαλικοποιημένο κόσμο, ειδικά στις ΗΠΑ. Η επιρροή του πορνό είναι ισχυρή και στον ψυχισμό των νέων».

Η ίδια η Lily-Rose είχε προηγουμένως βγει να υπερασπιστεί τη σειρά και τον Levinson, αφού μέλη του συνεργείου μίλησαν ανώνυμα στο Rolling Stone για ένα άρθρο στο οποίο ανέφεραν ότι o δημιουργός είχε χρησιμοποιήσει το γυμνό, το σεξ και τη βία της σειράς σε επίπεδα εκμετάλλευσης.

Η ίδια δήλωσε στο E! News: «Ο Sam είναι, για πολλούς λόγους, ο καλύτερος σκηνοθέτης με τον οποίο έχω συνεργαστεί ποτέ. Ποτέ δεν ένιωσα μεγαλύτερη υποστήριξη και σεβασμό σε έναν δημιουργικό χώρο, ποτέ δεν εκτιμήθηκαν περισσότερο η συμβολή μου και οι απόψεις μου. Η συνεργασία μου με τον Sam είναι μια πραγματική συνεργασία από κάθε άποψη. Γι’ αυτόν έχει σημασία, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο τι σκέφτονται οι ηθοποιοί του για το έργο, αλλά και πώς αισθανόμαστε εμείς που το εκτελούμε. Προσλαμβάνει ανθρώπους των οποίων το έργο εκτιμά και πάντα δημιουργούσε ένα περιβάλλον στο οποίο ένιωθα να με βλέπουν, να με ακούνε και να με εκτιμούν».

Η Lily-Rose δήλωσε επίσης πρόσφατα στο People ότι η χυδαιότητα του ρόλου της είναι «πολύ σημαντική» στην απεικόνιση του χαρακτήρα της wannabe τραγουδίστριας.

Όμως η σειρά χαρακτηρίστηκε «τοξική» και «ενοχλητική» στις πρώτες κριτικές τόσο ειδικών όσο και τηλεθεατών, καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο χαρακτήρας της Lily-Rose Depp είναι πάντα γυμνός ή ημίγυμνος.

Ένα κομμάτι που έγραψε η Lovia Gyarkye, του The Hollywood Reporter, χαρακτήρισε τη σειρά «περισσότερο οπισθοδρομική παρά παραβατική».

Στην κριτική χαρακτήριζε «άρρωστα και διεστραμμένα μυαλά» τους Levinson και The Weeknd, ενώ επέκρινε τις «αχρείαστες» επιδείξεις γυμνού της Lily, προσθέτοντας: «Σπάνια περνάει μια σκηνή χωρίς η κάμερα να εστιάζει στο στήθος ή στα οπίσθιά της».

Εν τω μεταξύ, το Variety έγραψε για κάποιες από τις «αμφιλεγόμενες» σεξουαλικές σκηνές στη σειρά, καθώς υποστήριξε ότι το The Idol σκανδάλισε τις Κάννες στην πρεμιέρα του.

Οι κριτικοί Matt Donnelly και Zack Sharf έγραψαν: «Σκηνές εκδικητικού πορνό με σωματικά υγρά στο πρόσωπο της Depp, αυνανισμός με παγάκια, απατεώνες που είναι ιδιοκτήτες νυχτερινών κλαμπ και άθλιοι συκοφάντες του Χόλιγουντ γέμισαν τα δύο πρώτα επεισόδια της ήδη αμφιλεγόμενης σειράς».

Το Deadline αναφέρθηκε επίσης στις προηγούμενες αντιπαραθέσεις γύρω από τη σειρά και κατηγόρησε τις Κάννες για το γεγονός ότι «τραβάει την προσοχή» με την πρεμιέρα μιας σειράς της HBO στο διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα