Ο Παύλος Διαννής είναι ο Έλληνας ατζέντης που «έφερε» τον Ματίας Αλμέιδα στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια είναι ο ατζέντης που έβαλε ο (πρώην «κιτρινόμαυρος» εκτελεστικός διευθυντής) Γιάννης Παπαδημητρίου, για να πλησιάσει τον Αργεντινό τεχνικό όταν ακόμη αυτός βρισκόταν στο ΜLS.

O Διαννής με… ειδικότητα σε Αργεντινούς (από τον Σκόκο μέχρι τον Ινγκλέσιας) και σε Ισπανούς, εκτός απλό εκπρόσωπος του «Pelado» στα μέρη μας, διαχρονικά έχει πολύ καλή σχέση με τον Αστέρα Τρίπολης (Μποροβήλο, Γαλανακόπουλο και… σία). Με τους Αρκάδες από την περασμένη άνοιξη να επιδιώκουν την πώληση του Φρεντερίκο Άλβαρες…

Ο 28χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ όντως απασχόλησε πριν από μερικούς μήνες τον Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό (προτιμήθηκε τελικά ο ελεύθερος Γκάνεα) ενώ είναι παίκτης που γνωρίζει ο Αλμέιδα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει κιόλας πως α πριόρι θα ανάψει «πράσινο» για την απόκτηση του Άλβαρες κι ας πει τον… καλό λόγο ο Έλληνας ατζέντης του…


Στο διά ταύτα: Η ΑΕΚ με τον Μοχαμαντί να μπαίνει για ένα λεπτό χειρουργείο στους προσαγωγούς και το συμβόλαιο του Χατζησαφί να τελειώνει σε 6 μήνες, είναι υποχρεωμένη να πάει από τώρα σε επιλογή βασικού αριστερού μπακ που θα αναβαθμίσει την θέση. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο και συνήθως κοστίζει πιο ακριβά όταν μιλάμε για Γενάρη.

Από την άλλη βέβαια όπως αποδείχθηκε και το καλοκαίρι με τον Αλμέιδα (όταν επέλεξε τους 8 παίκτες που αποκτήθηκαν ενώ προηγουμένως είχε δει 80), στην «Ένωση» δεν θα πάρουν ποδοσφαιριστή απλώς για να… κάνουν μεταγραφή! Ακόμη κι αν χρειαστεί να παίζει με τον Χατζησαφί και τον… Σιντιμπέ αριστερά μπακ ο Αλμέιδα.

Τι θέλω να πω, τι μου είπαν; Πως ο Άλβαρες θα είχε μεγαλύτερη τύχη να αποκτηθεί από την ΑΕΚ, αν υπολογιζόταν σαν συμπληρωματικός του βασικού. Δηλαδή σαν «αντί – Χατζησαφί»…


Το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ, σε συνεργασία με τον Ματίας Αλμέιδα, είναι αλήθεια πως δούλευαν ήδη για το… ερχόμενο καλοκαίρι, για τις θέσεις των αριστερού στόπερ & αριστερού μπακ. Με τη λογική πως τον Ιούνιο ολοκληρώνονται και τα συμβόλαια των Τζαβέλλα – Χατζησαφί αντίστοιχα…

Εκεί, λοιπόν, που δεν… βιαζόντουσαν, τώρα, μετά τον τραυματισμό του Μοχαμαντί (στα πιτς μίνιμουμ για 3 μήνες) και τα θεματάκια που βγάζουν οι μεγαλούστικοι (ηλικιακά) Βίντα – Τζαβέλλας, οι «κιτρινομαυροι» θα προσπαθήσουν να κλείσουν άμεσα αμυντικούς στις δύο θέσεις.

Τι λέει η ελληνική πιάτσα agents για τις… δεξαμενές από όπου η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να κάνει μετάγραφες; Σχεδόν αποκλείουν την αγορά της Super League και είναι κατηγορηματικοί για την αγορά των παικτών που κυκλοφορούν ελεύθεροι από το καλοκαίρι. Δεν θέλει ο Αλμέιδα… ελεύθερους που έχουν ξεμείνει καιρό.

Κατά συνέπεια η ΑΕΚ θα κτυπήσει δανεικούς με οψιόν αγοράς, για τις θέσεις του αριστερού μπακ και του αριστερού στόπερ. Κυρίως από δυνατά πρωταθλήματα (ισπανικό, ιταλικό, γαλλικό)…


Tην τρέχουσα εβδομάδα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Λεονάρντο Κούτρη από την πολωνική Πογκόν για τα επόμενα 3.5 χρόνια και διέρρευσε το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον 25χρονο διεθνή Πολωνό σέντερ φορ Νταβίντ Κοβνάτσκι της Φορτούνα Ντύσελντορφ (7 γκολ, 7 ασίστ σε 17 συμμετοχές στη φετινή Bundesliga 2).

Κοινό πρόσωπο / εμπλεκόμενος στις δυο αυτές υποθέσεις ο ομογενής ατζέντης Βασίλης Κραστάνας και το γραφείο του με έδρα την Γερμανία. Τόσο ο Κοβνάτσκι που μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και δεν ανανεώνει με την Φορτούνα, όσο και ο Κούτρης τους τελευταίους μήνες έγιναν πελάτες του (όπως και ο Σάλιακας, τον οποίο πήγε στη Ζανκτ Πάουλι).

Ο Κραστάνας πάντως είναι αναμειγμένος και σε μία ακόμη μεταγραφική υπόθεση που απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Αυτή του Μουντιαλικού μέσου της Εθνικής Μαρόκου (και της Σταντάρ Λιέγης), Σελίμ Άμαλα. Μπορεί να μην είναι ο ατζέντης του (η Base) αλλά έχει διαμεσολαβητικό ρόλο αφού ο Γιοβάνοβιτς τον θέλει πολύ.

Βέβαια με την πορεία που κάνει το Μαρόκο στο Κατάρ, ειδικά μετά την πρόκρισή του στους «8», ο Αμαλά που ήταν βασικός και κόντρα στην Ισπανία (82’), μάλλον γίνεται άπιαστο όνειρο για τους «πράσινους». Και η τιμή της μετοχής του θα εκτοξευτεί και λογικά θα βρει τις προτάσεις που περίμενε από ανώτερα πρωταθλήματα (σε σχέση με το ελληνικό). Είναι να μην τα… βάψει μαύρα ο Γιοβάνοβιτς…


Μιας κι αναφέρθηκα στο Μουντιάλ, που συνεχίζεται με τη φάση των προημιτελικών, ο μοναδικός Σουπερλιγκάτος παίκτης που συνεχίζει στην διοργάνωση είναι ο Κροάτης Ντομαγκόι Βίντα. Βέβαια είναι και ο ένας από τους δύο –με τον Καναδό Ντέρεκ Κορνέλιους του Παναιτωλικού, επίσης στόπερ, να είναι ο άλλος– που δεν κατέγραψαν λεπτό συμμετοχής σε σχέση με τους 13 που «ταξίδεψαν» στο Κατάρ.

Θυμίζω πως η ΑΕΚ είχε 5 «απεσταλμένους», ο Ολυμπιακός 4, ΠΑΟΚ, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός από έναν. Μάλιστα η «Ένωση» ήταν μέσα στις 50 ομάδες που έστειλαν από 5 παίκτες και πάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σε σύνολο 280 ομάδων).

Αν πάντως συγκρίνουμε αγωνιστικά λεπτά και συμμετοχές, σε έναν άτυπο διαγωνισμό, ο Ολυμπιακός επικράτησε κατά κράτος κι ας είχε… παίκτη λιγότερο στο Μουντιάλ (σε σχέση με τους «κιτρινόμαυρους»)!

Συγκεκριμένα οι Ιν Μπεόμ Χουάνγκ, Κουντέ, Σισέ, Ουί Τζό Χουάνγκ συνολικά κατέγραψαν 13 συμμετοχές και 679 αγωνιστικά λεπτά (335 + 135 + 105 + 104 αντίστοιχα) σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ουσιαστικά ο Νοτιοκορεάτης μέσος του Ολυμπιακού, που κυριολεκτικά τα έσπασε με τα τρεξίματα και τις πάσες του, έπαιξε μόνος του όσο και οι άλλοι 3 «ερυθρόλευκοι» μαζί!


Απέναντι, λοιπόν, στα 679 Μουντιαλικά αγωνιστικά λεπτά των «ερυθρόλευκων», οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ είχαν να επιδείξουν 542 και συνολικά 8 συμμετοχές! Ουσιαστικά βέβαια κι αυτή 4άδα είχε αφού ο «προβληματικός» Βίντα δεν έπαιξε καθόλου (συνεχίζει όμως, η Κροατία και μπορεί να πάρει συμμετοχή στα προημιτελικά).

Ο Χατζησαφί ήταν ο κορυφαίος Μουντιαλικός της ΑΕΚ με 239 λεπτά ενώ ακολούθησε ο άτυχος συμπατριώτης του Μοχαμαντί (198) που τραυματίστηκε στο τρίτο παιχνίδι του Ιράν κι αντικαταστάθηκε. Ο Πινέδα έπαιξε 70’ και ήταν πολύ καλός στο ματς με την Σαουδική Αραβία αλλά το Μεξικό αποκλείστηκε ενώ και ο Νταμιάν Σιμάνσκι μπήκε αλλαγή 28 λεπτών στο «αποχαιρετιστήριο» ματς της Εθνικής Πολωνίας.

Καλό Μουντιάλ με τη Σερβία, ως δεξιός χαφ – μπακ όμως, έκανε ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Τρεις συμμετοχές – 217 αγωνιστικά λεπτά κι αδικήθηκε από τον κόουτς Στοΐκοβιτς που τον έκανε συνέχεια αλλαγή. Ο Ενκουλού του Άρη έκανε δύο 90λεπτα με το Καμερούν και τραυματίστηκε ενώ σχετικά καλά πήγε και ο Τυνήσιος δεξιός μπακ του Ατρομήτου (3 συμμετοχές / 119’).


Πάμε και στα επιπρόσθετα έσοδα Ολυμπιακού κι ΑΕΚ από το… Μουντιάλ. Η ΦΙΦΑ πληρώνει σε κάθε παίκτη που η ομάδα του βρέθηκε στους «16» από 210.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είχε τρεις: Τον Σισέ με την Σενεγάλη και τους δύο Χουάνγκ με τη Νότιο Κορέα. Η σούμα βγάζει 630.000 ευρώ! Η ΑΕΚ πάλι είχε δύο, τον Σιμάνσκι με την Πολωνία και τον Βίντα με την Κροατία. Σούμα 420.000 ευρώ που θα… αυγατίσει όμως, από την στιγμή που η Κροατία προκρίθηκε στους «8».

Μίνιμουμ δηλαδή και οι «κιτρινόμαυροι» θα εισπράξουν 630.000 ευρώ, όσα και ο Ολυμπιακός. Καθόλου άσχημα…


Και κάτι για τον Άρη, μεταγραφικό: Ο Καρυπίδης θα πάρει και εξτρέμ και φορ. Για να γίνει αυτό, όπως σας έχουμε αποκαλύψει, εκτός από τον «φευγάτο» Μαντσίνι θα πρέπει να αποχωρήσει ένας ακόμη «ακριβοπληρωμένος» εξτρέμ.

Ο στόχος του ιδιοκτήτη του Άρη ήταν ο Ιτούρμπε, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2023. Μόνο που αυτός θέλει να το εξαντλήσει και δεν δείχνει διάθεση να… εξυπηρετήσει, φεύγοντας τον Γενάρη από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Άρα θα πρέπει να αποζημιωθεί μέχρι… σέντς.

Οπότε η δεύτερη επιλογή, αν δεν σπάσει το συμβόλαιο του Ιτούρμπε, είναι να διακόψει τον δανεισμό του «χασογκόλη» Ραφαέλ Καμάτσο. Μεταγραφή Μπούργος άλλωστε ήταν ο Πορτογάλος εξτρέμ, που κι αυτός δεν έχει δικαιολογήσει το… βαρύ όνομά του.

Οπότε ο κλήρος θα πέσει ή στον Ιτούρμπε ή τον Καμάτσο…

Διαβάστε ακόμη: