Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία συμβούλων ακινήτων, οι τιμές στο Ντουμπάι έχουν εκτοξευθεί κατά 225% από τότε που έφτασαν σε χαμηλό πανδημίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών του Ντουμπάι αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% το έτος μέχρι τον Ιούνιο, διατηρώντας την κορυφαία κατάταξή του για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με νέα έκθεση του Knight Frank.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την εταιρεία συμβούλων ακινήτων, οι τιμές στο Ντουμπάι έχουν εκτοξευθεί κατά 225% από τότε που έφτασαν σε χαμηλό πανδημίας το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Το εμιράτο διατήρησε το στέμμα του στην κατάταξη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν το Τόκιο, με ετήσια άνοδο 26,2% και η Μανίλα, με άνοδο 19,9%.

Άλλες αξιοσημείωτες αυξήσεις ήταν η Σαγκάη της Κίνας, η οποία σημείωσε άνοδο 6,7% και τη Σιγκαπούρη, η οποία σημείωσε άνοδο 4,2%.

«Η εισροή ομογενών στη Σιγκαπούρη, που οδηγείται από τον ακμάζοντα τομέα χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, έχει επηρεάσει περισσότερο την αγορά ενοικίων παρά την αγορά πωλήσεων», σημειώνει η έκθεση, σημειώνοντας ότι η διαφορά οφείλεται εν μέρει στη φορολογία για αγορές από ξένους αγοραστές.

Από τα τέλη Απριλίου, οι αλλοδαποί που αγοράζουν κατοικίες στη Σιγκαπούρη πρέπει να πληρώσουν 60% επιπλέον τέλος χαρτοσήμου, διπλάσιο από το 30% από πριν.

Οι τιμές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 1,5% το περασμένο έτος ως αποτέλεσμα της αύξησης του απούλητου αποθέματος από πρόσφατα αναπτυγμένα έργα.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αύξησε την αναλογία στεγαστικών δανείων προς αξία στο 70% για οικιστικά ακίνητα αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,9 εκατομμύρια δολάρια) ή λιγότερο.

Ωστόσο, οι αναλυτές του Knight Frank είπαν ότι ενώ η αλλαγή είναι πιθανό να γίνει ευπρόσδεκτη από τους αγοραστές, η ικανότητα της κίνησης να «τονώσει σημαντικά» την ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι αβέβαιη.

Διαβάστε ακόμη: