Η δέσμευση των κινεζικών αρχών για στήριξη της οικονομίας και του κλάδου ακινήτων, οδηγεί σε ράλι τις κινεζικές μετοχές.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας ήταν μεταξύ των ασιατικών χρηματιστηρίων με τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 2,2% και 1,6% αντίστοιχα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 4%, ενισχυμένος από τις κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες σε τοπικό επίπεδο.

Τα κέρδη ήρθαν αφού το Πολιτικό Γραφείο της Κίνας -το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος- υποσχέθηκε περισσότερα μέτρα πολιτικής για τη στήριξη της επιβραδυνόμενης οικονομικής ανάπτυξης τους επόμενους μήνες. Τα μέτρα θα στοχεύουν στις μεγαλύτερες μηχανές ανάπτυξης της χώρας – τα ακίνητα και την ιδιωτική κατανάλωση, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στα ακίνητα στρέφονται οι επενδυτές

Σύμφωνα με το Investing.com, ένα μείγμα χαμηλών αποτιμήσεων και αισιοδοξίας για ανάκαμψη προκάλεσε την Τρίτη έντονες αγορές σε κινεζικές μετοχές, ιδίως στον τομέα των ακινήτων. Μεγάλες εταιρείες όπως η Longfor Properties και η Country Garden Services σημείωσαν άνοδο άνω του 20% η καθεμία, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις στον Hang Seng.

Η αισιοδοξία σχετικά με την Κίνα βοήθησε στην τόνωση ορισμένων κερδών σε άλλες ασιατικές αγορές. Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,1%, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο.

Κόντρα στο ρεύμα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,3%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών, μετά το ράλι της Δευτέρας, ενώ ο TOPIX διαπραγματευόταν αμετάβλητος.

Διαβάστε περισσότερα