Όπως γίνεται αντιληπτό, από την στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπαταλάει το κεφάλαιό της στις πυρκαγιές – έχοντας ή μη τη βασική ευθύνη- θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η εικόνα της αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

Μεγάλα και μικρά επιχειρηματικά συμφέροντα – ακόμα και κάποια που έχουν συνεργασία με το σύστημα Μαξίμου – θα θελήσουν να ενδυναμώσουν την περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου την οποία θεωρούν ότι μπορεί να σηκώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την μεγάλη καθίζηση που έχει υποστεί.

Όπως σας είχα πει, ήδη οι λοχαγοί της Έφης (Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Μαραντζίδης) ετοιμάζουν την εικόνα της για την επόμενη μέρα.

Οι δημοσκοπήσεις

Μέσα σε αυτό το κλίμα, θα δούμε το επόμενο διάστημα δημοσκοπήσεις (ήδη φαίνονται) και αφιερώματα για την πρώτη γυναίκα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Έφη Αχτσιόγλου θέλει να μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πιο κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ.

Υπερτερεί έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη σε κατάρτιση και πολιτικό λόγο.

Το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί καθημερινά

Απεναντίας το ΠΑΣΟΚ χάνει καθημερινά στελέχη του. Μετά την φυγή της Ζέφης Δημαδάμα, έρχονται και νέες παραιτήσεις στελεχών.

Ήδη οι πληροφορίες μιλάνε για δύο γυναίκες.

Η μία είναι γνωστή περίπτωση η οποία προορίζεται για την ανάληψη καθηκόντων σε κάποιο οργανισμό.

Το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί και είναι σαφής η ανικανότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να διατηρήσει στο κόμμα τους ανθρώπους που δεν τον στήριξαν αφού θέλει να δημιουργήσει ένα προσωποκεντρικό κόμμα χωρίς την ύπαρξη διαφορετικής άποψης.

Αυτό ακριβώς έγινε, άλλωστε, και στην περίπτωση Χάρη Καστανίδη ο οποίος έμεινε απέξω επειδή ήθελε ο Ανδρουλάκης τον φίλο του από το Ηράκλειο Κρήτης…

Με βυζαντινές μεθόδους και παλαιοκομματική λογική ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να επαίρεται ότι φτιάχνει το ΚΚΕ του Κέντρου…

Διατήρηση δυνάμεων και αντεπίθεση στις ευρωεκλογές

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι λογικό η Έφη Αχτσιόγλου να τρέφει ελπίδες για διατήρηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και αντεπίθεση στις ευρωεκλογές.

Μέχρι τότε, σύμφωνα με καλές πηγές από το χώρο, η Έφη θα έχει προχωρήσει στα εξής: Θα έχει διαγράψει τα προφανή βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι άλλα από το Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

Ο ένας είναι καταδικασμένος 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο και τώρα θεωρεί ότι είναι και πολιτικός ήρωας σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου…

Διαγραφή Παππά και Πολάκη το συντομότερο…

Ο δεύτερος έχει κάνει πολύ κακό στον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνεχείς επιθέσεις του σε θεσμούς, ΜΜΕ.

Ο λόγος του είναι τοξικός που διώχνει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους και είναι αρεστός μόνο σε ακραίους αντισυστημικούς.

Ούτως ή άλλως ο λόγος που βάζει υποψηφιότητα ο Νίκος Παππάς είναι για να δείξει ότι διαθέτει δύναμη στο κόμμα.

Ουσιαστικά «εκβιάζει» για να μην τεθεί ποτέ θέμα διαγραφής.

Μόνο που υπολογίζει χωρίς το ξενοδόχο.

Τον έχει άχτι ούτως ή άλλως και ο σύντροφος της Έφης Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η διαγραφή λοιπόν που δεν μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας διότι ο «Νίκος ξέρει πολλά», θα τη κάνει η Έφη…

Η επιχείρηση κάθαρσης του κόμματος από τα βαρίδια θα έρθει μετά τις δημοτικές εκλογές.

Οι πασοκογενείς θα την στηρίξουν παρά τα λάθη Τζανακόπουλου…

Η Αχτσιόγλου με την βοήθεια της Λούκας Κατσέλη – η οποία βρίσκεται στο πλάι της- θα έρθει σε επαφή με συγκεκριμένους φορείς με τους οποίους θα πρέπει να τα έχει καλά.

Μιλάει με τραπεζίτες, με εργοδότες σε μεγάλους κλάδους, με όλο το σύστημα της παραγωγής και τους συνδικαλιστές.

Η Έφη τα έχει βρει με τους πασοκογενείς, γι’ αυτό άλλωστε την στηρίζουν Γιάννης Ραγκούσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά εν τέλει έχουν αποφασίσει να την στηρίξουν και τα μεγάλα κεφάλια των προεδρικών (Γεροβασίλη, Απστολάκης. Ακρίτα, Ζαχαριάδης, Καραμέρος κ.α).

Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα για πασοκογενείς. Μια χαρά προσαρμόστηκαν…

Διαβάστε περισσότερα