Οι μετοχές των ΗΠΑ άλλαξαν ελάχιστα τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street ξεκίνησε τη συντομευμένη εβδομάδα διακοπών της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones σημείωσε άνοδο 35 μονάδων ή 0,1%. Ο S&P 500 ενχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο  Nasdaq Composite ανέβηκε 0,6%.

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2%, καθιστώντας τες τον δεύτερο μεγαλύτερο κερδισμένο στον Dow, αφού ο CEO Satya Nadella είπε ότι ο πρώην επικεφαλής του OpenAi Sam Altman θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας AI.

Οι τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 0,8% και 0,7%, αντίστοιχα. APA και Marathon Oil ενισχύθηκαν κατά 1,7% και 1,6%, αντίστοιχα. Στην τεχνολογία, Palo Alto Networks σημείωσε άλμα 2%, ενώ η Intel αυξήθηκε 1,2%.

Περιορισμένη αυτή η εβδομάδα συναλλαγών λόγω Thanksgiving

Οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της αργίας των Ευχαριστιών. Η Παρασκευή θα είναι επίσης ημιαργία.

Οι συναλλαγές γύρω από την εορτή των Ευχαριστιών ήταν ασταθείς τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac.

Παρά τη σύντομη εβδομάδα, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί καταλύτες για την αγορά μπροστά.

Η Nvidia αναφέρει οικονοικά αποτελέσματα την Τρίτη. Ο κατασκευαστής τσιπ είναι η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%.

Η Wall Street έρχεται από μια εβδομαδιαία με κέρδη

Ο S&P 500 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα υψηλότερα κατά 2,2% και ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας το πρώτο σερί τριών εβδομάδων για τους δείκτες από τον Ιούλιο. Ο Nasdaq Composite ολοκλήρωσε την εβδομάδα υψηλότερα κατά 2,4%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμη: