search

MAIN STREET

Ενόψει Thanksgiving και σε αναμονή των πρακτικών της FED η σημερινή διαπραγμάτευση στη Wall Street

Ελαφριά άνοδο για τις αμερικανικές μετοχές στο άνοιγμα με τους επενδυτές να προσβλέπουν για ενδείξεις στα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve και ενόψει αργίας για τη γιορτή ων Ευχαριστιών.

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Σε υψηλό 16 ετών το αμερικανικό 10ετές

Ελαφριά άνοδο για τις αμερικανικές μετοχές στο άνοιγμα με τους επενδυτές να προσβλέπουν για ενδείξεις στα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Στα πρακτικά, που αναμένεται να δημοσιευθούν εντός της ημέρας, αναλυτές και επενδυτές περιμένουν οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με τον ρυθμό των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 130 μονάδων που αντιστοιχεί σε 0,38%.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,45% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,69%.

Οι μετοχές της Nordstrom υποχώρησαν πάνω από 7%. Ωστόσο, η Nordstrom ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη και πωλήσεις στα τελευταία της αποτελέσματα, σύμφωνα με τις προσδοκίες για τη Refinitiv.

Η Tesla σημείωσε άνοδο 2,6% στις αρχές της διαπραγμάτευσης μετά την αναβάθμιση των μετοχών της Citi σε «ουδέτερες(neutral)» από «πώληση(sell)». Τα στοιχεία τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο στις 240.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι περίμεναν 225.000, με την τελική ανάγνωση του αριθμού των αιτήσεων να σηματοδοτεί ενδεχόμενη αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Οκτώβριο ήταν ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πιο πρόσφατα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, που θα ανακοινωθούν το απόγευμα, για πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τη νομισματική πολιτική ενόψει της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η κεντρική τράπεζα ενέκρινε μια τέταρτη συνεχή αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες που έφερε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν μισή ποσοστιαία μονάδα αύξηση για τον Δεκέμβριο και μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος.

Η σημερινή διαπραγμάτευση στη Wall Street παίρνει σκυτάλη από μια καλή χθεσινή με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones να αυξάνεται σχεδόν κατά 400 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο εχθές της τάξεως του 1,36%, κλείνοντας πάνω από το επίπεδο των 4.000 για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq Composite έκανε άλμα 1,36%.

Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών και η διαπραγμάτευση της Παρασκευής θα κλείσει νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμη: