Σύντομα θα ξεκινήσουν οι απολύσεις στην Citigroup στο πλαίσιο της εταιρικής αναθεώρησης της CEO Jane Fraser, σύμφωνα με το CNBC.

Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές θα ενημερωθούν από την Τετάρτη, με νέες απολύσεις να ανακοινώνονται καθημερινά έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η κίνηση παρακολουθείται με ένα χρονοδιάγραμμα που ορίζει η Fraser σε ένα σημείωμα της 13ης Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωσε πέντε νέα τμήματα των οποίων οι επικεφαλής αναφέρονται απευθείας σε αυτήν, με αποτέλεσμα την αποχώρηση μιας ομάδας ανώτερων στελεχών. Η επόμενη φάση της διακοπής θα «κοινοποιηθεί και θα εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου» και οι «τελικές αλλαγές» θα γίνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024, είπε τότε η Fraser.

Η Fraser δέχεται πιέσεις να εξυγιάνει την Citigroup , η οποία έχει βυθιστεί με πτώση των μετοχών καθώς ο αριθμός των απασχολούμενων και τα έξοδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, η οποία ανέλαβε τον Μάρτιο του 2021, βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή καθώς αντιμετωπίζει το βαθύ σκεπτικισμό των επενδυτών για το αν η τράπεζα μπορεί να πετύχει τους στόχους απόδοσης που είχε περιγράψει πέρυσι.

Οι εργαζόμενοι που έχουν χάσει τους ρόλους τους ενδέχεται να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις και η Citigroup θα προσφέρει αποζημίωση απόλυσης όπου είναι επιλέξιμη, είπε ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας στους εργαζόμενους τον περασμένο μήνα.

Η πλήρης έκταση των περικοπών θέσεων εργασίας εξακολουθεί να έχει καθοριστεί, αλλά οι διευθυντές και οι σύμβουλοι που εργάζονται στο έργο – γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία του, “Project Bora Bora” – έχουν συζητήσει για απολύσεις τουλάχιστον 10% των εργαζομένων σε πολλές επιχειρήσεις, ανέφερε το CNBC τελευταία. εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι έχουν συρρέει σε εσωτερικές πλατφόρμες συνομιλίας με ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες περικοπές, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι αρνήθηκαν να κατονομαστούν μιλώντας για θέματα προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη: