Πρωθυπουργός μπορεί να βλέπει τον κατακερματισμό στην Κεντροαριστερά αλλά δεν θα μείνει άπραγος σε αυτό το ρευστό σκηνικό.

Μία φράση του, μάλιστα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ ότι το κόμμα θα είναι ο πυλώνας της κυβέρνησής μας για τα επόμενα χρόνια, έδωσε το στίγμα ότι θα αναζητηθούν και άλλα ανοίγματα στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς προκειμένου να δυναμώσει η ΝΔ περισσότερο στον κινούμενο αυτό χώρο.

Ήδη η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη θα κινηθεί στην ενθυλάκωση του Ανδρέα Λοβέρδου στο κόμμα μέσω της ένταξής του στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, ήδη έχει έρθει κοντά στη ΝΔ ο Πύρρος Δήμας, στέλεχος που ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Πύρρος θα βρεθεί λογικά στο ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνώσας παράταξης.

Όπως επίσης, θεωρείται αρκετά σίγουρο ότι σε θέση μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρεθεί και η Έυη Χριστοφιλοπούλου, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κουμπάρα της Άννας Διαμαντοπούλου.

Με την κ. Χριστοφιλοπούλου ο Κ.Μητσοτάκης διατηρεί πολλά χρόνια φιλία από τότε που ήταν μαζί στο υπουργείο Διοικητικής Διακυβέρνησης την εποχή των σαμαροβενιζέλων.

Τέλος, ακούγεται και η Βούλα Πατουλίδου, επίσης στέλεχος που έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ αλλά ένας κακός χειρισμός από πλευράς ΓΑΠ την έφερε εκτός.

Οπότε, ο Κ.Μητσοτάκης μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κάνει ένα ακόμα δυνατό μπάσιμο στην εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, παίρνοντας αυτά τα στελέχη το μόνο που αφήνει για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι κάποιους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μόνο στελέχη από την αριστερή πτέρυγα.

Εκτός βέβαια αν κινηθεί για τους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα έχει αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα.

Πάντως, στο χώρο του Κέντρου με τις επιλογές του θα επικρατήσει ο Κ. Μητσοτάκης. Θέλει να φτιάξει ένα ευρωψηφοδέλτιο πολύ δυνατό.

Το μέλημά του είναι να φτιάξει ένα σύστημα με περιφέρειες και να βάλει υποψηφίους δυνατά ονόματα.

Οι περιφέρειες τον βοηθάνε να λιγοστέψει τις έδρες στα μικρότερα κόμματα ενώ με το σύστημα αυτό μπορεί να βγάλει συνολικά ίσως και πάνω από 10 έδρες, με δεδομένο ότι και τα άλλα κόμματα θα κινηθούν σε πολύ μέτρια ποσοστά πανελλαδικά.

Και επειδή στο μυαλό του είναι να κρατήσει τα στηρίγματά του και στα δεξιά μην απορήσετε εάν δείτε και στελέχη από τη δεξιά πτέρυγα όπως ο Θανάσης Πλεύρης να μετακινούνται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ενώ, την ίδια ώρα υπάρχει και η παραφιλολογία για ενεργοποίηση και άλλων στηριγμάτων από τη Δεξιά πτέρυγα όπως του Ευρυπίδη Στυλιανίδη αλλά και άλλων…

Η νέα ήττα στις ευρωεκλογές θα διαλύσει ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κομμάτια του θα αναζητηθούν στα υπόλοιπα κόμματα, στο νέο σχηματισμό Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου που όμως, δεν μπορεί να πάρει πάνω από 10%, στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ενισχυμένο ΚΚΕ. Ενώ την ίδια ώρα, μία μεγάλη ήττα θα σημάνει και την παντελή αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Συνολικά, λοιπόν, τα νέα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο και στα Δεξιά θα διατηρήσει το κόμμα κυρίαρχο.

Αποκάλυψη: Η παραχώρηση του ΒΟΑΚ, οι 2 προσφορές για κάθε όμιλο, το cash των 850 εκατ. ευρώ του Δημοσίου και η βαρύτητα των «σκιωδών διοδίων» - Η αναλογία 30% - 70% που θα γείρει την πλάστιγγα - Βοά η πιάτσα ότι Γ. Περιστέρης έχει υποβάλει προσφορά μαμούθ, αποσκοπώντας με την πρόταση του στην αποκόμιση της ρευστότητας των 850 εκατ.!

Όμηρος των εργολάβων για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ η κυβέρνηση – Γιατί το Υπ. Υποδομών, έξι μήνες τώρα, δεν ανοίγει τις οικονομικές προσφορές; Παρακαλάει τους εργολάβους «να τα βρουν» για να μοιράσουν μια δημόσια περιουσία; Η φημολογία για διαμεσολαβητική συνάντηση Μητσοτάκη με Περιστέρη – Μυτιληναίο στο Μαξίμου!

Έχουν περάσει ήδη κάτι περισσότερο από έξι μήνες, από την υποβολή προσφορών για την εμβληματική παραχώρηση του ΒΟΑΚ και εντούτοις στο Υπ. Υποδομών εξακολουθεί να υφίσταται μια περίεργη και ύποπτη σιωπή όσον αφορά το άνοιγμα των οικονομικών προτάσεων των ισχυρών εργολάβων, που αποζητούν εναγωνίως και με πάθος το μεγάλο έργο, που εμπεριέχει και 1,7 δις. ευρώ κατασκευαστικό αντικείμενο.

Οι προτάσεις θυμίζω υποβλήθηκαν τον Μάιο μετά από απαίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, προκειμένου να μην τραβήξει άλλο το ζήτημα των μεταξύ των εργολαβικών διαπραγματεύσεων για μοιρασιά του έργου, που ο καθένας εξ αυτών ζητούσε είτε την παραχώρηση ολόκληρη είτε το μεγάλο μέρος της, και να μην υπάρξει άλλη παράταση, προκειμένου σε ένα μήνα από τότε, τον Ιούνιο, να ανοίξουν οι προσφορές και να κλείσει η εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζω ακόμη ότι με την συγκεκριμένη παραχώρηση ασχολήθηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυρίως λόγω Κρήτης αλλά και επειδή έχει λάβει την απόφαση να ονομάσει τον οδικό άξονα από τα Χανιά ως τον Άγιο Νικόλαο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» προς τιμήν του αείμνηστου πρωθυπουργού και πατέρα του επικεφαλής της κυβέρνησης!

Και η παρέμβαση του αυτή αποσκοπούσε στο «να τα βρουν» Περιστέρης και Μυτιληναίος και να μοιράσουν το έργο, αναθέτοντας το δύσκολο έργο της μεσολάβησης σε πολιτικό πρόσωπο του Υπ. Υποδομών!

Ωστόσο, η αδιάλλακτη στάση και των δύο, οι αναβολές σε προγραμματισμένα ραντεβού λόγω Covid και άλλων απίθανων λόγων, οδήγησε στην διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας χωρίς περαιτέρω παρατάσεις και καθυστερήσεις.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπ. Υποδομών, περιμένουν ακόμη στο ακουστικό τους, αν, πως και πότε θα τα βρουν οι εργολάβοι μεταξύ τους να μοιράσουν εκ των υστέρων το έργο, για να ανοίξουν τότε οι οικονομικές προσφορές!

Σε απλά λόγια η Πολιτεία είναι την ώρα τούτη όμηρος των διαθέσεων των μεγαλοεργολάβων, που όσο δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, οι οικονομικές προτάσεις δεν ανοίγουν!

Και το χειρότερο στο τέλος της ημέρας είναι ότι η κυβέρνηση, αντί να ανοίξει τις προσφορές και να συγκρίνει δυο νούμερα όλα κι όλα που έχουν δοθεί, τόσο απλός είναι ο διαγωνισμός, κάθεται και τους περιμένει και στην ουσία τους παρακαλάει να μοιράσουν μια δημόσια περιουσία!

Από το γεγονός αυτό πηγάζει και η φημολογία, ότι ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μαξίμου Περιστέρη και Μυτιληναίο, προκειμένου να ασκήσει την δική του πίεση να υπάρξει μεταξύ τους μια ισορροπία που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου!

Ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ, που περιλαμβάνει και κατασκευαστικό αντικείμενο 1,7 δις. ευρώ, το οποίο ωστόσο οι εργολάβοι θεωρούν ότι βάσει των αναθεωρημένων τιμών σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς ξεπερνά τα 2,2 δις. ευρώ!

Όπως εκ των υστέρων έγινε γνωστό η πολιτική διαμεσολάβηση δεν απέφερε καρπούς, καθώς η κάθε μία εκ των δύο πλευρών θεωρούσε ότι η Παραχώρηση του ΒΟΑΚ της ανήκε, ως μέρος των ευρύτερων συμφωνιών στα μεγάλα έργα και της μοιρασιάς που έχει πραγματοποιηθεί ήδη με πολύ χαμηλές εκπτώσεις όπου μετά βίας ανιχνεύεται προσφορά με άνω του 10% έκπτωση!

Μέχρι σήμερα η υπόθεση του διαγωνισμού έχει καθυστερήσει δραματικά.

Φανταστείτε ότι ο τεράστιος διαγωνισμός της Αττικής οδού πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και άνοιξε σε χρόνο ρεκόρ!

Επί του προκειμένου τώρα, ο διαγωνισμός θεωρείται και είναι σύνθετος, καθώς είναι δισυπόστατος με δύο διαφορετικές προσφορές που έχουν δοθεί από τον κάθε υποψήφιο.

Και τούτο από την κοινή γνώμη δεν έχει γίνει απολύτως κατανοητό: Κάθε κοινοπραξία δίνει δύο προσφορές σε ποσοστά επί τοις εκατό!

 1. Η μία προσφορά αφορά το ποσοστό επί της συνεισφοράς του Δημοσίου σε μετρητά, που έχει συγκεντρωθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ! Πρόκειται για ένα ποσόν της τάξης των 850 εκατ. ευρώ, για το οποίο κάθε κοινοπραξία δίνει ένα ποσοστό που έχει να κάνει με τα λεφτά που κρίνει ότι χρειάζεται σε cash! Αν θέλει το 30% των 850 εκατ. ή πολύ υψηλότερο της τάξης του 70% ή του 80%!

2. Η δεύτερη προσφορά αφορά το ποσοστό επί των σκιωδών διοδίων! Δηλαδή αν για παράδειγμα βάσει της κίνησης από τα διόδια σε ετήσια βάση προκύπτει ένα πόσο της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, τότε αν η προσφορά της κοινοπραξίας είναι 30% που αναλογεί σε 3 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 10 σημαίνει ότι θα επιδοτηθεί από το δημόσιο ως κρατική ενίσχυση με άλλα τόσα, δηλαδή με 3 εκατ. ευρώ! Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό τόσο πιο πολλά χρήματα θα πρέπει να καταβάλει το δημόσιο στον παραχωρησιούχο!

Η αναλογία μεταξύ μετρητών (850 εκατ.) και σκιωδών διοδίων όσον αφορά τις προσφορές και την επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα είναι 30%-70%!

Δηλαδή η πρόταση για τα σκιώδη διόδια έχει υπερδιπλάσιο ειδικό βάρος όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα!

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, η πιάτσα βοά ότι ο Γιώργος Περιστέρης έχει και πάλι κατά πληροφορίες υποβάλει την βέλτιστη πρόταση, ξεπερνώντας τον Μυτιληναίο, που θεωρείται επίσης ότι έχει χτυπήσει την εμβληματική παραχώρηση εξίσου υψηλά!

Μολονότι οι προσφορές είναι κλειστές, εντούτοις όπως και στην περίπτωση της Αττικής οδού όπου είχαμε αποκαλύψει σε ανύποπτη χρονική στιγμή ότι θα πλειοδοτήσει η ΓΕΚ Τέρνα και ότι ο Μυτιληναίος έχει υποβάλει επίσης πολύ υψηλή πρόταση, έτσι και εδώ οι διαρροές προκύπτουν από τις ίδιες τις κοινοπραξίες, στελέχη των οποίων δίνουν το στίγμα των χτυπημάτων τους!

Υπό αυτή την έννοια, οι πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο Radar λένε ότι ο Γ. Περιστέρης έχει χτυπήσει πολύ δυνατά τα σκιώδη διόδια που έχουν επίδραση 70% στο τελικό αποτέλεσμα και πολύ λιγότερο τη συμμετοχή του δημοσίου σε cash, τα 850 εκατ. ευρώ δηλαδή, που έχουν επίδραση μόλις 30% στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού!

Με τον τρόπο αυτό ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ Τέρνα έχει υποβάλει μια μεικτή ανταγωνιστική προσφορά που θεωρεί ότι θα του δώσει τη νίκη και θα του κατοχυρώσει την παραχώρηση, ενώ παράλληλα μέσω της χαμηλής έκπτωσης όσον αφορά το cash των 850 εκατ. ευρώ, θα αποκομίσει μια ρευστότητα διόλου ευκαταφρόνητη, κοντά στο 1 δις. ευρώ δηλαδή, που την έχει ανάγκη ο όμιλος γενικότερα, δεδομένου ότι απαιτούνται χρηματοδοτικές λύσεις μετά την επικράτηση της ΓΕΚ Τέρνα σε Εγνατία οδό και Αττική οδό!

Σε δύο δόσεις θα γίνει η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ - Θα δημιουργηθεί και νέο κόμμα

Ποιοι δύο επώνυμων οικογενειών «κρύβονται» πίσω από την υπερπολυτελή πολυκατοικία στο Μετς, με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό όπου ο Κασσελάκης νοίκιασε πανάκριβο οροφοδιαμέρισμα!

Γίνεται τις τελευταίες μέρες λόγος πολύς σχετικά με το νέο πανάκριβο και υπερπολυτελές διαμέρισμα που νοίκιασε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Μετς, που διαθέτει εντυπωσιακή θέα σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό, στύλους Ολυμπίου Διός και βλέπει πιάτο όλη την Αθήνα ως το Φάληρο και την θάλασσα του Σαρωνικού!

Το οποίο βρίσκεται σε μια επταόροφη «πολυκατοικία» υπερπολυτελών διαμερισμάτων, που ανακαινίσθηκε πριν ένα χρόνο και διαμορφώθηκε στην σημερινή luxury κατάσταση της, όπου παρέχει πλήθος υπηρεσιών στους μόνιμους και περιστασιακούς ενοικιαστές!

Το ζήτημα ωστόσο που απασχολεί την πιάτσα είναι: σε ποιον ανήκει η επταόροφη υπερπολυτελής πολυκατοικία όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέστησε το νέο του σπιτικό;

Λέγεται και γράφτηκε ότι ανήκει σε ένα fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Βεβαίως, για να ξέρετε η είδηση αυτή είναι μια από τις φανταστικές ιστορίες της Σεχραζάτ στις 1.000 και μία αραβικές νύχτες! Κοινώς Παραμύθια της Χαλιμάς!

Σας λέμε λοιπόν ότι πραγματικοί ιδιοκτήτες που κρύβονται πίσω από το αραβικό fund είναι δύο: ο πρώτος είναι μικροεφοπλιστής, διαζευχθής με μέλος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας με βαρύ όνομα!

Ο δεύτερος είναι γόνος πολύ μεγάλης παραδοσιακής οικογένειας, από τα παλαιά τζάκια, που μολονότι ο πατριάρχης της σήμερα είναι «κολλητός» του Κυρ. Μητσοτάκη, παλαιότερα η πασίγνωστη σύζυγος του είχε ανοίξει παρτίδες με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, δια μέσω των σχέσεων της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου διαθέτει ερείσματα και επαφές με διάφορα «δημοκρατικά» – προοδευτικά συστήματα και ιδρύματα!

Άλλωστε και ο Στέφανος Κασσελάκης από την Αμερική προέρχεται και διαθέτει προσόντα που πιθανόν είναι αρεστά στην μεγάλη οικογένεια…

Άλλος υπουργός, πολύ προβεβλημένος και από τους κορυφαίους της κυβέρνησης ήταν να πάει στα εγκαίνια του Μουσείου προσφυγικής ιστορίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλος τελικά πήγε! Γιατί;

Άλλος υπουργός, πολύ προβεβλημένος και από τους κορυφαίους της κυβέρνησης ήταν να πάει στα εγκαίνια του Μουσείου προσφυγικής ιστορίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλος τελικά πήγε! Γιατί;

Έγινε λόγος πολύς για την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στο Μουσείο της προσφυγικής ιστορίας και του ποντιακού ελληνισμού στο γήπεδο της Αγιάς Σοφιάς!

Και στηλιτεύθηκε από μια οπαδική – και όχι μόνο- μερίδα των media!

Ωστόσο εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι άλλος υπουργός, πολύ προβεβλημένος και από τους κορυφαίους της κυβέρνησης, ήταν να πάει στα εγκαίνια του Μουσείου στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλος τελικά πήγε, εν προκειμένω ο Βρούτσης!

Το ζήτημα πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι, ποιος τηλεφώνησε στον προβεβλημένο υπουργό και του είπε να μην παραστεί και αντί αυτού τελικώς εστάλη ο υφυπουργός Αθλητισμού!

H πολύ ισχυρή σχέση και το μεγάλο «δέσιμο» Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα

Μια φιλία που κρατάει χρόνια: Πολύ ισχυρή η σχέση και μεγάλο το δέσιμο Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα 2. Σταύρος Παπασταύρου: η σοβαρότητα που αναγνωρίζεται – Έργο ουσίας χωρίς φανφάρες, σεμνά και ταπεινά!

Επειδή προσφάτως είχα μια συζήτηση σε μια κοινωνική συνάθροιση, σχετικά με τις επιλογές προσώπων του Αντώνη Σαμαρά επί της διακυβερνήσεως του σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την χώρα, που πραγματικά τα πήγε περίφημα δεδομένων των συνθηκών, σας παραθέτω μόνο δύο αναφορές!

Πρώτον, η βασική του επιλογή για το Υπ. Εθνικής Οικονομίας αρχικά και την Τράπεζα της Ελλάδος στη συνέχεια, υπήρξε άριστη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που μέχρι και σήμερα απολαμβάνει τον θώκο του κεντρικού τραπεζίτη, αποδείχθηκε λύση αξιόπιστη, που δεν δίστασε να συγκρουσθεί με πολιτικά και τραπεζικά κατεστημένα, ενώ στο τέλος της ημέρας το τραπεζικό σύστημα αποκαταστάθηκε και σήμερα, με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις Εθνικής και Alpha, αλλά και της Τρ. Πειραιώς που έρχεται, οι τράπεζες είναι και πάλι στο προσκήνιο και στο κάδρο του ενδιαφέροντος των κορυφαίων ξένων επενδυτών!

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας για όσους τυχόν δεν το ξέρουν, έχουν μέχρι και σήμερα μεγάλο δέσιμο και διατηρούν ισχυρή φιλία!

Δεύτερον, δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά επί πρωθυπουργίας του υπήρξε ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, που σήμερα είναι Υπ. Επικρατείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Γ. Γεραπετρίτη που μετακινήθηκε στο Υπ. Εξωτερικών!

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ένας άνθρωπος ικανός, αποτελεσματικός, απόλυτης εμπιστοσύνης, που κυνηγήθηκε όσο κανείς από το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος δικαιώθηκε πανηγυρικά από την Δικαιοσύνη, αφού πρώτα ταλαιπωρήθηκε αδίκως για κάμποσα χρόνια!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα την ώρα τούτη, για την σοβαρότητα (εντός και εκτός Μαξίμου) που αναγνωρίζεται!

Χωρίς φανφάρες, χωρίς να προκαλεί, δικαιωμένος από την ιστορία και την Δικαιοσύνη, παράγει ουσιαστικό έργο λειτουργώντας Σεμνά και Ταπεινά!

Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι αποτελεί το δεξί χέρι και του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον εμπιστεύεται – στην κυριολεξία- απόλυτα!

Επιμένουμε: 1. Με ποιον μεγαλοτραπεζίτη είναι «πυρ και μανία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης; 2. Ποιος τραπεζικός γόνος καυχιέται δεξιά και αριστερά ότι θα είναι ο νέος Διοικητής μεγάλης συστημικής τράπεζας;

Ο νέος «κολλητός» επιχειρηματίας του Κυριάκου Μητσοτάκη – Μεγαλοεπιχειρηματίας σε νευραλγικό τομέα, που είχε διατελέσει προνομιακός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, είναι πλέον πολύ κοντά στον πρωθυπουργό!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι μεγαλοεπιχειρηματίας που στο παρελθόν εφέρετο να βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αναπτύχθηκε προσωπική φιλία, αποτελώντας προνομιακό συνομιλητή του επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχει αναπτύξει μια στενή σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου και να έχει έρθει κοντά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμορφώνοντας νέα περίοδο στις μεταξύ τους σχέσεις, που αν και δεν ήταν αρνητικές, ωστόσο ουδέποτε υπήρξαν «κολλητοί», παρά μόνο επικοινωνούσαν μέσω κοινών φίλων!

Η νέα αυτή περίοδος σχέσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του μεγαλοεπιχειρηματία, που μετά τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται προνομιακός και επί ΝΔ, (όπως και κάποιοι άλλοι για να είμαστε δίκαιοι), προφανώς θα επιφέρει αλλαγές στις υφιστάμενες ισορροπίες του επιχειρηματικού χάρτη!

Διαβάστε ακόμη: