Η Γιούτα Λίρνταμ στον κόσμο του πατινάζ ταχύτητας είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος. Η Ολλανδή σταρ έγινε ακόμα πιο γνωστή όταν το 2022 μπήκε στη λίστα με τις 100 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη.

Η εντυπωσιακή Γιούττα γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1998 στο ‘s-Gravenzande και σε αθλητικό επίπεδο έχει κερδίσει πολλούς τίτλους.

Συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο της Κίνας, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1.000 μέτρα γυναικών.

«Έπαιζα χόκεϊ για οκτώ χρόνια. Το απόλαυσα, αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο της ομάδας. Μου αρέσει η ατομική πλευρά του πατινάζ», είχε δηλώσει σε συνέντευξη με αφορμή τη συμμετοχή της στο Πεκίνο.

Γιούτα Λίρνταμ: Το κορίτσι των πάγων που λιώνει το instragram

Η Γιούττα έλαβε επίσης την πέμπτη θέση στην κούρσα των 500 μέτρων των γυναικών. Ήταν η πρώτη φορά που η Λίρνταμ συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον Μάρτιο του 2022, κέρδισε τον τίτλο στο σπριντ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πατινάζ Ταχύτητας του 2022 στο Χάμαρ της Νορβηγίας.

Η Λίρνταμ ήταν η τρίτη Ολλανδέζα που πέτυχε τον παγκόσμιο τίτλο στο σπριντ, ανέφερε η ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δημοφιλής στα social media
Εκτός από την επιτυχημένη αθλητική της καριέρα, η Λίρνταμ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media με 4,2 εκατομμύρια followers στο Instagram. Από τον Μάιο του 2023, η Γιούττα έχει πάνω από 240.000 followers στη σελίδα της στο Facebook, @JuttaLeerdamSchaatsen και πάνω από 64.000 στο λογαριασμό της στο Twitter, @JuttaLeerdam.

Στο Instagram, συχνά μοιράζεται περιεχόμενο που σχετίζεται με τους αγώνες της στο πατινάζ ταχύτητας, καθώς και αναρτήσεις από προσωπικές της στιγμές.

Διαβάστε ακόμη: