O Πρωθυπουργός μπορεί να βλέπει τον κατακερματισμό στην Κεντροαριστερά αλλά δεν θα μείνει άπραγος σε αυτό το ρευστό σκηνικό.

Μία φράση του, μάλιστα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ ότι το κόμμα θα είναι ο πυλώνας της κυβέρνησής μας για τα επόμενα χρόνια, έδωσε το στίγμα ότι θα αναζητηθούν και άλλα ανοίγματα στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς προκειμένου να δυναμώσει η ΝΔ περισσότερο στον κινούμενο αυτό χώρο.

Ήδη η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη θα κινηθεί στην ενθυλάκωση του Ανδρέα Λοβέρδου στο κόμμα μέσω της ένταξής του στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, ήδη έχει έρθει κοντά στη ΝΔ ο Πύρρος Δήμας, στέλεχος που ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Πύρρος θα βρεθεί λογικά στο ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνώσας παράταξης.

Όπως επίσης, θεωρείται αρκετά σίγουρο ότι σε θέση μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο θα βρεθεί και η Έυη Χριστοφιλοπούλου, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κουμπάρα της Άννας Διαμαντοπούλου.

Με την κ. Χριστοφιλοπούλου ο Κ.Μητσοτάκης διατηρεί πολλά χρόνια φιλία από τότε που ήταν μαζί στο υπουργείο Διοικητικής Διακυβέρνησης την εποχή των σαμαροβενιζέλων.

Τέλος, ακούγεται και η Βούλα Πατουλίδου, επίσης στέλεχος που έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ αλλά ένας κακός χειρισμός από πλευράς ΓΑΠ την έφερε εκτός.

Οπότε, ο Κ.Μητσοτάκης μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κάνει ένα ακόμα δυνατό μπάσιμο στην εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, παίρνοντας αυτά τα στελέχη το μόνο που αφήνει για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι κάποιους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μόνο στελέχη από την αριστερή πτέρυγα.

Εκτός βέβαια αν κινηθεί για τους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα έχει αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα.

Πάντως, στο χώρο του Κέντρου με τις επιλογές του θα επικρατήσει ο Κ. Μητσοτάκης. Θέλει να φτιάξει ένα ευρωψηφοδέλτιο πολύ δυνατό.

Το μέλημά του είναι να φτιάξει ένα σύστημα με περιφέρειες και να βάλει υποψηφίους δυνατά ονόματα.

Οι περιφέρειες τον βοηθάνε να λιγοστέψει τις έδρες στα μικρότερα κόμματα ενώ με το σύστημα αυτό μπορεί να βγάλει συνολικά ίσως και πάνω από 10 έδρες, με δεδομένο ότι και τα άλλα κόμματα θα κινηθούν σε πολύ μέτρια ποσοστά πανελλαδικά.

Και επειδή στο μυαλό του είναι να κρατήσει τα στηρίγματά του και στα δεξιά μην απορήσετε εάν δείτε και στελέχη από τη δεξιά πτέρυγα όπως ο Θανάσης Πλεύρης να μετακινούνται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ενώ, την ίδια ώρα υπάρχει και η παραφιλολογία για ενεργοποίηση και άλλων στηριγμάτων από τη Δεξιά πτέρυγα όπως του Ευρυπίδη Στυλιανίδη αλλά και άλλων…

Η νέα ήττα στις ευρωεκλογές θα διαλύσει ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κομμάτια του θα αναζητηθούν στα υπόλοιπα κόμματα, στο νέο σχηματισμό Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου που όμως, δεν μπορεί να πάρει πάνω από 10%, στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ενισχυμένο ΚΚΕ. Ενώ την ίδια ώρα, μία μεγάλη ήττα θα σημάνει και την παντελή αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Συνολικά, λοιπόν, τα νέα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο και στα Δεξιά θα διατηρήσει το κόμμα κυρίαρχο.

Διαβάστε ακόμη: