Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, αναμένεται να έρθει στη Βουλή το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα δείχνουν πως το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί μπαράζ συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Radar.gr, εισηγητής του νομοσχεδίου αναμένεται να είναι ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ένα από τα «αγκάθια» του νομοσχεδίου είναι το ζήτημα της τεκνοθεσίας, με στελέχη της συμπολίτευσης να εκφράζουν ήδη προβληματισμό ή και άρνηση στο να το ψηφίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο OPEN, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά: «Στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω».

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Radar.gr, η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις, προσανατολίζεται στο να περιλαμβάνει το νομοσχέδιο την υιοθεσία των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνεται το δικαίωμα απόκτησης τέκνων μέσω παρένθετης μητέρας.

Διαβάστε ακόμη: