O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο 41% και στην αλαζονεία που αυτή η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιφέρει σε κάποια στελέχη.

Η αλήθεια είναι ότι η στόχευση πήγαινε σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν δημιουργήσει θέματα με την συμπεριφορά τους αλλά και με τον τρόπο που επικοινωνούν τα νομοσχέδια τους.

Για παράδειγμα, ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου ο τρόπος που ανέπτυξε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αλλά και η κόντρα του με συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις όπως οι δικηγόροι.

Ο τρόπος που κινήθηκε θύμισε μνημονιακό νόμο, ίσως έπρεπε να χρησιμοποιήσει καλύτερη επιχειρηματολογία για το νομοσχέδιο, λένε ανεξάρτητες κυβερνητικές πηγές.

Ο δεύτερος που έχει ενοχλήσει με τη συμπεριφορά του ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης με όσα είπε για τα Τέμπη, ότι δεν ασχολείται κανένας με το θέμα.

Μετά διευκρίνισε – και αφού έγινε ένας μεγάλος χαμός στο διαδίκτυο- ότι εννοούσε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική εκμετάλλευση των Τεμπών.

Ήταν αργά. Το θέμα συντήρησαν και οι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να προχωρήσουν σε εξεταστική αλλά και προανακριτική για το θέμα.

Η ΝΔ έχασε τις εντυπώσεις σε ένα θέμα που κάνει να ανατριχιάζει τον κόσμο.

Ο τρίτος που δεν αρέσει είναι ο Κώστας Σκρέκας, το πρόβλημα της ακρίβειας είναι υπαρκτό και θα υπάρχει για καιρό.

Τα μέτρα δεν φτάνουν στους πολίτες, ο πόλεμος με τις πολυεθνικές είναι διαρκής και δεν πρέπει οι πολιτικοί να θεωρούν ότι όλα έχουν λυθεί ή ότι η ακρίβεια δεν ακουμπάει το κόσμο…

Σε αυτή τη φάση ακόμα και στελέχη της Κ.Ο που βγαίνουν στην τηλεόραση έχουν πάρει οδηγίες να είναι προσεκτικοί με την ακρίβεια. Είναι το Νο1 θέμα που απασχολεί τα νοικοκυριά.

Όμως, στο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει και άλλες συμπεριφορές που έχουν κοστίσει.

Παράπονα για τον τρόπο που κινείται και τοποθετείται, υπάρχουν και για τον Βασίλη Κικίλια.

«Άδειασε άλλους συναδέλφους, επέβαλε την παραμονή του στην κυβέρνηση» λένε και δεν έχουν άδικο.

Κινείται αυτόνομα ενώ ο δημόσιος τσακωμός του με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ενόχλησε πολύ, δεν μπορεί κυβερνητικός αξιωματούχος να πουλάει τσαμπουκάδες επειδή ο άλλος τον ονόμασε «υπουργός-μπασκετμπολίστας».

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα που έχουν ενοχλήσει την βάση με την στάση τους.

Βουλευτές έχουν στοχοποιήσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη θεωρώντας ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να λύσουν τοπικά θέματα διότι είναι μία σκληρή τεχνοκράτισσα.

Το Μαξίμου αλλά και ο Μητσοτάκης προσωπικά, όπως ανέφερε χθες στην Πολιτική Επιτροπή, δεν πρέπει τα στελέχη να αποπνέουν αλαζονεία και ειρωνεία ενώ τους κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί απέναντι στην αντιπολίτευση και κυρίως στον Κασσελάκη, διότι οι ύβρεις και η σκληρή κριτική τον κάνουν συμπαθή σε λαϊκά κοινά.

Ουσιαστικά χρειάζεται κριτική επί των πολιτικών θέσεων.

Όπου γάμος και γιορτή ο Ελπιδοφόρος πρώτος - Ο «εκλεκτός» του Ερντογάν έχει γίνει…μαϊντανό

Χάνει έδαφος στην κούρσα διαδοχής του Βαρθολομαίου στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ο Ελπιδοφόρος, λόγω σχέσεων με τον τουρκικό παράγοντα και προσωπικά με τον Ερντογάν – Στο κάδρο ο Αυστραλίας Μακάριος!

Ενόψει των επικείμενων εξελίξεων στο πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου ήδη οι διαδικασίες διαδοχής έχουν κινηθεί υπογείως, όταν και αν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος αποφασίσει να αποσυρθεί όπως λέγεται, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος θεωρείτο από πολλούς ως το «πρώτο φαβορί», φέρεται να έχει χάσει έδαφος αλλά και υποστηρικτές!

Και τούτο διότι «κατηγορείται» από τους καλά γνωρίζοντες, ως πρόσωπο της επιρροής του Ερντογάν, που διατηρεί πολύ ισχυρές σχέσεις να το τουρκικό κατεστημένο σε βαθμό …παρεξηγήσεως!

Επιπροσθέτως η συντηρητική θρησκευόμενη κοινωνία είναι ενοχλημένη με τον Αμερικής, που …τρέχει ακόμη και πίσω από γάμους ομοφυλοφίλων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματικών παραγόντων!

Υπό αυτό το πρίσμα, την ώρα τούτη, σε πρώτο πλάνο φέρεται να μπαίνει ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και δευτερευόντως ο μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Δημήτριος!

Ωστόσο πηγές εκ των έσω υποστηρίζουν ότι το «κρυφό χαρτί» που θα κάνει την έκπληξη είναι ο Αυστραλίας Μακάριος…

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό

«Ξαφνικός θάνατος» για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης – Τίτλοι τέλους στο κομβικό έργο των 244,5 εκατ. ευρώ που θα έδινε ανάσες στην Αττική οδό – Ο Χρήστος Σταικούρας απένταξε το έργο από την χρηματοδότηση – «Έγκλημα» για το κυκλοφοριακό, «καμπανάκι» για τα μεγάλα έργα!

Με μία κίνηση πρωτοφανή και μη αναμενόμενη, που έρχεται να καταδείξει την προχειρότητα και την επιπολαιότητα που λειτουργεί το Υπ. Υποδομών και προσωπικά ο Χρήστος Σταικούρας, η κομβική για το επιβαρυμένο κυκλοφοριακό της Αθήνας και ειδικότερα της Αττικής οδού αλλά και της Εθνικής οδού, επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, προϋπολογισμού 244,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, που μέσω διεθνούς διαγωνισμού είχαν ανακηρυχθεί οι εταιρίες Τέρνα, Άκτωρ, Ιντρακάτ ως προσωρινοί μειοδότες, απεντάχθηκε (κυριολεκτικά στα καλά καθούμενα) από το πλάνο χρηματοδότησης, μένοντας «Ορφανό»!

Μολονότι αρχικά είχε ενταχθεί επί υπουργίας Κ. Καραμανλή στα συγχρηματοδοτούμενα, ενώ είχε την δυνατότητα ένταξης τόσο στο ΕΣΠΑ, όσο και στα κεφάλαια του RRF (30 δις.)!

Πρόκειται για μια εξέλιξη δραματική για την Αθήνα και ευρύτερα το Λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς η απένταξη της από την χρηματοδότηση, ακυρώνει ένα έργο αιχμής 244,5 εκατ. ευρώ, ακυρώνει επί της ουσίας τον κεντρικό σχεδιασμό των επεκτάσεων της Αττικής οδού που βρίσκεται σε εξέλιξη για Λαύριο, Ραφήνα και Ελληνικό, ενώ βάζει «ταφόπλακα» στο κυκλοφοριακό, που αποτελεί το μείζον πρόβλημα σήμερα του Αθηναίου πολίτη και αναζητούνται κεντρικές λύσεις!

Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής και δεν στηρίζεται σε καμία βάση και κανένα επιχείρημα, προκαλώντας σάλο και στον κόσμο των κατασκευών και των τεχνικών εταιριών που βλέπουν ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την πόλη να ακυρώνεται λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης από το Δημόσιο και κακής λειτουργίας των μηχανισμών του Υπ. Υποδομών και του αρμόδιου υπουργού, που αντί να αναζητήσει λύσεις, προχωρεί στην εύκολη λύση απένταξης του εμβληματικού έργου των 3,8 χιλιομέτρων, που μέσα από τη μεγαλύτερη αστική σήραγγα μήκους 2,4 χλμ, που θα διανοίγονταν ( και υπογείως) μέσα στον αστικό ιστό, θα ένωνε την Αττική οδό με την Εθνική οδό, δίνοντας βαθιά κυκλοφοριακή ανάσα στο λεκανοπέδιο!

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα στην κυβέρνηση, που ουσιαστικά ακυρώνει ένα τεράστιο και καθοριστικής σημασίας έργο, το οποίο μάλιστα είχε δημοπρατηθεί και οι προσωρινοί μειοδότες είχαν ανακοινωθεί, λόγω έλλειψης ή αδυναμίας χρηματοδότησης, αναδεικνύοντας ένα ακόμη ζήτημα προς συζήτηση, αυτό της διάθεσης των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όπου θα μπορούσε ως δημόσιο έργο η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης να είχε ενταχθεί εξαρχής!

Ο προβληματισμός στην εργοληπτική και επιχειρηματική πιάτσα είναι τεράστιος, διότι εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες, ότι με τον τρόπο που λειτουργεί την ώρα τούτη το Υπ. Υποδομών υπό την ηγεσία Χρ. Σταικούρα, η κατάσταση βαίνει επικίνδυνη και μη προβλέψιμη για την έκβαση των μεγάλων έργων, όπου παρατηρείται κατακερματισμός και αναθέσεις σε μικρά κομμάτια, σε βάρος των μεγάλων εταιριών, αλλά και δραματικές καθυστερήσεις στο άνοιγμα διαγωνισμών, όπως για παράδειγμα της παραχώρησης του ΒΟΑΚ που εξακολουθεί να λιμνάζει, μολονότι δημοπρατήθηκε πριν τις εθνικές εκλογές του Μαΐου!

Στα 6 ευρώ ανά μετοχή ήθελε ο Ξηρουχάκης την αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

Στα 6 ευρώ ανά μετοχή ήθελε ο Ξηρουχάκης την αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας – Η υπερκάλυψη πάνω από 8 φορές, η χαμηλή τιμή στο 5,30, οι κινήσεις των ξένων και το «παιχνίδι» των γνωστών – άγνωστων «ξένων» διαχειριστών!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πώληση του 20% + 2% της Εθνικής τράπεζας σε ξένους και Έλληνες επενδυτές αντί του ποσού του 1 δις. ευρώ αποτελεί μια επιτυχία μοναδική που σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται στο ΤΧΣ, που με τις ενέργειες του στην κατάλληλη συγκυρία κατάφερε να επιτύχει μια υπερκάλυψη συγκλονιστική κατά 8,8 φορές!

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης, αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας, φέρεται κατά πληροφορίες να ζητούσε από τους συμβούλους, την JP Morgan αλλά και την Goldman Sachs που λειτουργούσε παραπλεύρως συμβουλευτικά, η τιμή να προσδιορισθεί υψηλότερα, στα 6 ευρώ αν’α μετοχή, καθώς η προσέγγιση αυτή απεικόνιζε πιο ακέραια την πραγματική αποτίμηση της Εθνικής τράπεζας και φυσικά το έσοδο του Δημοσίου σε απόλυτα νούμερα θα ήταν πολύ υψηλότερο!

Το 5,30 όπου τελικά κατέληξε η τιμή ανάμεσα στο εύρος που είχε δοθεί, ασφαλώς και απέφερε την εντυπωσιακή υπερκάλυψη κατά 8,8 φορές!

Ωστόσο το 5,30 υπήρξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιλογή των ξένων συμβούλων – διεθνών οίκων, ούτως ώστε το τίμημα να είναι πιο δελεαστικό!

Κάτι που πράγματι συνέβη! Ωστόσο και στα 6 ευρώ θα υπήρχε υπερκάλυψη! Ίσως όχι 8 φορές, αλλά θα υπήρχε!

Το γεγονός ωστόσο στην περίπτωση αυτή είναι, οι πραγματικές προθέσεις και οι σκοπιμότητες των ξένων, αλλά και των «διαχειριστών» που πιθανότατα κάνουν προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες των διεθνών οίκων!

Διότι στην αγορά θεωρείται βέβαιον ότι κάποιοι «ξένοι» διαχειριστές πούλαγαν Εθνική στα ψηλά γνωρίζοντας ότι με σκοπιμότητα θα οδηγούσαν την Εθνική στα χαμηλά των 5,30 ευρώ, όπου και θα αγόραζαν και πάλι προνομιακά για να καταγράψουν κέρδη και υπεραξίες από την νέα κούρσα στις τράπεζες!

Και όπως η πιάτσα βοά στο παρασκήνιο, κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι κονόμησαν πάλι ένα σωρό λεφτά, που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν και μάλιστα για το γεγονός αυτό καυχώνται στους στενούς τους φίλους: «Δεν ξέρω πως να τα φάω» έλεγε «γνωστός – άγνωστος» της ιστορίας μας!

«Να πάρω κι άλλο σκάφος; Κι άλλο εξοχικό, αυτή τη φορά στις Κυκλάδες; Ή να πάρω αεροπλάνο;»!

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε κι ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην κλασική ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Ο ατσίδας» του 1961…

Ελβετία: Οι πολίτες αποφασίζουν σήμερα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Ναι» στην υιοθεσία παιδιών – «Όχι» στην παρένθετη μητέρα

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, αναμένεται να έρθει στη Βουλή το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα δείχνουν πως το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί μπαράζ συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Radar.grεισηγητής του νομοσχεδίου αναμένεται να είναι ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ένα από τα «αγκάθια» του νομοσχεδίου είναι το ζήτημα της τεκνοθεσίας, με στελέχη της συμπολίτευσης να εκφράζουν ήδη προβληματισμό ή και άρνηση στο να το ψηφίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο OPEN, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά: «Στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω».

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Radar.gr, η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις, προσανατολίζεται στο να περιλαμβάνει το νομοσχέδιο την υιοθεσία των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνεται το δικαίωμα απόκτησης τέκνων μέσω παρένθετης μητέρας.

Διαβάστε ακόμη: