Έτοιμη για διάσπαση είναι η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, μερικά στελέχη ήδη συζητάνε τις προοπτικές που υπάρχουν γι’ αυτά μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Από την μία υπάρχει η προοπτική της αυτόνομης πορείας καθώς η Αχτσιόγλου διαθέτει τουλάχιστον 17 βουλευτές.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μερόπη Τζούφη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Ψυχογιός, Κυριακή Μάλαμα, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Καλλιόπη Βέττα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Κώστας Μπάρκας ,Μιλτιάδης Ζαμπάρας, συν την ίδια την Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτοί αλλά και πρόσωπα που κινούνται ανεξάρτητα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να σχηματίσουν αυτόνομη Κ.Ο και για 4 χρόνια να κάνουν αντιπολίτευση ενώ στο ενδιάμεσο θα μπορούν να δημιουργήσουν και κομματικό σχηματισμό.

Όμως, υπάρχει και η προοπτική να κατευθυνθούν προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία θέλει να δυναμώσει το κόμμα της το οποίο έχει «κάτσει» και δεν ακούγεται πουθενά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δείξει με την παρουσία της ότι θεωρεί ξένο σώμα για την Αριστερά τον Στέφανο Κασσελάκη και από την άλλη η ομάδα της Αχτσιόγλου τής είναι πιο οικεία.

Σε αυτά προσθέστε και τον Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη που μιλούν για «καθαρότητα» της Αριστεράς, οπότε και αυτοί θα ακολουθήσουν την διάσπαση…

Την διάσπαση, πλέον δεν ξορκίζουν μεγαλοστελέχη. Αντίθετα την θεωρούν και επιβεβλημένη. Όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την άλλη, η ομάδα που στηρίζει Κασσελάκη είναι η εξής: Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά, Χάρης Μαμουλάκης, Νίκος Παππάς, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος, Γιώτα Πούλου, Γιώργος Καραμέρος.

Η ομάδα δεν διαθέτει κυβερνητική πείρα ενώ και κάποια στελέχη είναι χαμηλής δυναμικής.

Μία σημαντική παράμετρος είναι ότι η ευρωβουλή είναι πιο κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου.

Κούλογλου, Παπαδημούλης, Κόκκαλης, Αρβανίτης δεν έχουν πάρει θέση υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, τάσσονται υπέρ των καθαρών θέσεων και όχι των φανταχτερών υποψηφιοτήτων.

Τον Αλέξη Γεωργούλη τον έχει «αδειάσει» ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Έλενα Κουντουρά είναι πολύ κοντά στον Α.Τσίπρα.

Ενώ παράλληλα, υπάρχουν και ανεξάρτητοι που δεν θέλουν να πάρουν θέση σε αυτή τη φάση όπως είναι ο Σωκράτης Φάμμελος, ο Διονύσης Καλαματιανός, η Νίνα Κασσιμάτη, η Όλγα Γεροβασίλη κ.α.

Αν υπάρξει διάσπαση, πάντως, είναι σίγουρο ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθεί αισθητά, θα χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Κεντροαριστερά θα σπάσει σε πολλά κομμάτια.

Η Πλεύση Ελευθερίας, το Αριστερό Ρεύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά θα έχουμε 4 κόμματα τα οποία θα κινηθεί με το πολιτικό του συμφέρον.

Το σενάριο αυτό ειλικρινά βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που πλέον βλέπει ότι αποδυναμώνονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα και παραμένει ο ίδιος και η ΝΔ τα μόνα κόμματα εξουσίας.

«Δημιούργημα» του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του Ιδρύματος Νιάρχου, ο Στέφανος Κασσελάκης - Στις 5 το απόγευμα, εκ του ασφαλούς, πήγε να ψηφίσει στην Πλάκα ο Αλ. Τσίπρας, αφού είχε δει την εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου!

«Δημιούργημα» του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του Ιδρύματος Νιάρχου, ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 5 το απόγευμα, εκ του ασφαλούς, πήγε να ψηφίσει στην Πλάκα ο Αλ. Τσίπρας, αφού είχε δει την εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου!

Για να ξέρετε… Ο αντισυμβατικός Ανδρέας Δρακόπουλος του Ιδρύματος Νιάρχου, πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη!

Όπως ακούγεται στην πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική πιάτσα, πίσω από το «δημιούργημα» Κασσελάκη, βρίσκεται ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχου και ανιψιός του εμβληματικού και αείμνηστου Έλληνα μεγιστάνα!

Ο Στέφανος, αποτελεί – όπως λένε- «έμπνευση» του Ανδρέα Δρακόπουλου, μιας αντισυμβατικής προσωπικότητας που έχει μάθει να κινείται κόντρα στο ρεύμα, ένας «συστημικός αντιεξουσιαστής» ο οποίος «δεν πάει» ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξ αρχής φέρεται να θεωρούσε ότι ο Κασσελάκης διαθέτει το πακέτο για να αποτελέσει το αντίπαλον δέος!

Ο πρώτος στόχος Δρακόπουλου φαίνεται να επιτυγχάνεται με την επικείμενη νίκη του Στέφανου στις εσωκομματικές εκλογές!

Μένει να δούμε αν ο πανέξυπνος και χαρισματικός διαχειριστής του Ιδρύματος Νιάρχου θα επιβεβαιωθεί και σε δεύτερο χρόνο, όταν θα τεθεί αντίπαλος του Κυριάκου στις εθνικές εκλογές…

Για να καταλαβαίνετε … Στις 5 το απόγευμα, εκ του ασφαλούς, ψήφισε ο Αλέξης!

Στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε να ψηφίσει (νωρίς) το πρωί όπως συνήθιζε να κάνει διαχρονικά στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά εμφανίστηκε στην κάλπη το απόγευμα!

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε στις 5 στην Πλάκα, εκ του ασφαλούς, αφού προηγουμένως είχε δει την μεγάλη και εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου…

Μου λένε ότι… Ανησυχία στο Μαξίμου, δεν υποτιμούν καθόλου τον Κασσελάκη!

Το φαινόμενο Κασσελάκη, μην έχετε καμία αμφιβολία, ανησυχεί ιδιαίτερα το Μαξίμου, το οποίο ως γνωστόν φέρεται να συντηρούσε το κλίμα απαξίωσης του νεαρού πολιτικού, μέσα από διαρροές σε φιλικά ΜΜΕ!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο επιτελείο Μητσοτάκη υπάρχει πλέον μια έκδηλη ανησυχία, καθώς οι αρχικοί φόβοι όχι μόνο επιβεβαιώνονται, αλλά ήδη παρατηρείται μέσα από την μεγάλη προσέλευση μια ενεργοποίηση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που ξαναμπαίνει στο κάδρο, όταν όλοι είχαν πιστέψει πως πολιτικά και κομματικά είχε τελειώσει και δημοσκοπικά βρισκόταν σε μονοψήφιο νούμερο!

Ο Μητσοτάκης θέλει τον Κασσελάκη απέναντί του - Έρχεται η διάσπαση και νέα κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού ρεύματος στην Βουλή – Το ΠΑΣΟΚ περιμένει την σχάση στον ΣΥΡΙΖΑ διότι θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση – Σιγά την συμμετοχή - Η ΝΔ μάζεψε 400 χιλ. και το ΠΑΣΟΚ 270 χιλ., τι να σου κάνουν τα 145.000 του ΣΥΡΙΖΑ; Έρχεται το τέλος των Σπαρτιατών, όλοι δουλεύουν για την παντοδυναμία του Κυριάκου!

Ο Μητσοτάκης θέλει τον Κασσελάκη απέναντί του – Έρχεται η διάσπαση και νέα κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού ρεύματος στην Βουλή – Το ΠΑΣΟΚ περιμένει την σχάση στον ΣΥΡΙΖΑ διότι θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση – Σιγά την συμμετοχή – Η ΝΔ μάζεψε 400 χιλ. και το ΠΑΣΟΚ 270 χιλ., τι να σου κάνουν τα 145.000 του ΣΥΡΙΖΑ;

Nα μην τρελαθούμε κιόλας! Η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τις 140.000 ενώ στο ΠΑΣΟΚ ήταν γύρω στις 270.000 και στη Νέα Δημοκρατία ο κόσμος που ήρθε να ψηφίσει γύρω στις 405.000.

Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους όταν λέμε ότι ήταν μεγάλη η συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση και πάλι τα 140 χιλιάδες είναι λίγα.

140.000 μάζευε η τοπική του ΠΑΣΟΚ για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα…

Και φυσικά αν δεν υπήρχε Κασσελάκης και το 2ευρω για να πάει ο κάθε πικραμένος, ζήτημα θα ήταν αν έπιαναν τα 80.000.

Δεν ανησυχεί για Κασσελάκη αλλά για τον «πολακισμό»

Επίσης, η ΝΔ δεν ανησυχεί για την περίπτωση Κασσελάκη τόσο πολύ όσο για το γεγονός να μην έρθει πάλι στην αρχηγία ένα πρόσωπο που θα εμφορείται από την λογική Πολάκη και των τρολ στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Όχι βέβαια ότι θα τα βάψει και μαύρα αλλά για την ποιότητα του Κοινοβουλίου.

Άλλωστε, η πιο πιθανή εκδοχή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αργά ή γρήγορα να βρεθεί σε διαδικασία διάσπασης.

Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τουλάχιστον 20-25 πρόσωπα που ελέγχονται ή είναι κοντά στην Αχτσιόγλου, το αριστερό ρεύμα και την Ομπρέλα.

Αν προκληθεί διάσπαση, θα μπορεί να σχηματίσει μία κοινοβουλευτική ομάδα ανεξάρτητη.

ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης ως ο αντι- Μητσοτάκης; – Ο Τσίπρας παίρνει την εκδίκησή του με όχημα μία νεανική φιγούρα που προσπαθεί να γοητεύσει τους πάντους – Ότι έκανε και ο Τσίπρας αλλά μετά τον πήραν χαμπάρι – Διάσπαση προ πυλών στον ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό ρεύμα θα κάνει παρέα με την Κωνσταντοπούλου!

Ένα ευχάριστο διάλλειμα ο Κασσελάκης για ΝΔ

Από εκεί και πέρα, η διάσπαση στην Βουλή θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα πάρει την θέση το ΠΑΣΟΚ αφού θα έχει περισσότερα στελέχη.

Και φανταστείτε, ότι ο Κασσελάκης μάλλον δεν θα μπορέσει να είναι καν βουλευτής αφού έως τώρα δεν υπάρχουν και πολλοί πρόθυμοι για να αφήσουν την βουλευτική θέση στο Επικρατείας.

Άρα ας σοβαρευτούμε, για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη η περίπτωση Κασσελάκη είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα.

Ίσα ίσα οι γραφικότητες στον ΣΥΡΙΖΑ που αναπαράγονται δίνουν διέξοδο στις μεγάλες αστοχίες της κυβέρνησης.

Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όλοι θα ασχολιόντουσαν με την μέγιστη γκάφα του ΓΕΕΘΑ στην Λιβύη.

Έκτακτα μέτρα στήριξης και ανασυγκρότησης 3,5% του ΑΕΠ αλλάζουν τα πάντα στην οικονομία

Τα πραγματικά προβλήματα οι σχέσεις με τα τζάκια

Το μόνο που ανησυχεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι οι σχέσεις του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με τον όμιλο στο Φάληρο που θέλει να έχει λόγο στην κυβέρνηση, με άλλους ομίλους που νομίζουν ότι συγκυβερνούν μαζί του.

Ούτε καν τον νοιάζει εάν ο Βαρδινογιάννης και το Ίδρυμα Νιάρχος παίζουν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διότι πολύ απλά, ο Μητσοτάκης διαθέτει πολιτικό αισθητήριο, κυβερνησιμότητα και το Κnow How για την εξουσία, το πολιτικό του κεφάλαιο είναι ακμαίο και σταθερό και εν πάση περιπτώσει η Κεντροαριστερά είναι διασπασμένη με μεγάλο κομμάτι να το κατέχει η ίδια η ΝΔ…

Όπως και να έχει, όποια και εάν είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση τώρα, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά και την ευνοεί.

Όπως ευνοεί και το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.

Τέλος, να πούμε ότι έρχεται και η αποκαθήλωση των Σπαρτιατών.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ το Ανώτατο Εκλογοδικείο εξετάζει τις προσφυγές πολιτών και βουλευτών για τις κατηγορίες της κρυφής ηγεσίας στους Σπαρτιάτες και επειδή ήδη έχουν ενδείξεις εμπλοκής του Ηλία Κασιδιάρη, θα αποφασιστεί να εκπέσει το κόμμα από την Βουλή και μετά να μοιραστούν οι έδρες του.

Μετά από όλα αυτά, ποιος νομίζετε ότι θα είναι παντοδύναμος;

Υ.Γ. To Radar έχει επικρίνει πάμπολες φορές την Έφη και τα ακριβά γούστα της αλλά είναι τιμή της να μην την στηρίζουν Παππάς, Πολάκης και λοιπές μουρλοκακομοίρες. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη-Παππά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του αμοραλισμού, της χυδαιότητας, του τραμπουκισμού και όλα αυτά σε μία συσκευασία Barbie που βρήκε ο Τσίπρας με ημερομηνία λήξης…

Κυβερνητικοί βουλευτές στηρίζουν αντάρτες υποψήφιους Περιφερειάρχες

Κυβερνητικοί βουλευτές στηρίζουν αντάρτες υποψήφιους Περιφερειάρχες – Στο Μαξίμου το πήραν χαμπάρι – Τα τηλεφωνήματα Τζανακόπουλου στις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ταλαιπωρούμαστε για ένα νομοσχέδιο που δεν αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά τους ιδιωτικούς.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε γενική απεργία για το νομοσχέδιο του Άδωνη Γεωργιάδη αλλά καμία διάταξη δεν την αφορά.

Εδώ δεν κάνει απεργία η ΓΣΕΕ που την αγορά αλλά κάνει η ΑΔΕΔΥ.

Μιλάμε για το απόλυτο χάος στον ελληνικό συνδικαλισμό.

Για να ξέρετε… Τηλεφωνήματα Τζανακόπουλου στις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ! Η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 147.000

Τηλέφωνα έπαιρνε χθες ο Δημήτρης Τζανακοπουλος σε τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια.

Τους ζητούσε να εντείνουν την συμμετοχή των μελών.

Πάντως, όπως μου λένε , η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει τις 147.000 που ήταν την πρώτη Κυριακή.

Μου λένε ότι… Ανεβασμένος ο Γρηγόρης Δημητριάδης! Ο καφές με τον Τάκη Χατζή στο Νολίτα!

Οικονομικός παράγοντας τα έλεγε προχθές στο Κολωνάκι με γνωστό δημοσιογράφο.

Κάπου εκεί πέρασε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης τον οποίον τον βλέπω εξαιρετικά δραστήριο το τελευταίο διάστημα.

Τα πολύ θετικά σχόλια που δέχεται για τα χρόνια που ήταν στο Μαξίμου, σε αντίθεση με το τώρα, τον έχουν ανεβάσει πολύ…

Επί τη ευκαιρία, σήμερα το πρωί, ο Γρ. Δημητριάδης έπινε τον καφέ του στο Νολίτα στο Νέο Ψυχικό με τον γνωστό δημοσιογράφο Τάκη Χατζή!

Μαθαίνω ότι… Κυβερνητικοί βουλευτές στηρίζουν αντάρτες υποψήφιους Περιφερειάρχες! Στο Μαξίμου τους πήραν χαμπάρι!

Υπάρχουν βουλευτές που στηρίζουν αντάρτες υποψηφίους περιφερειάρχες…

Αυτό το έχει καταγράψει το Μέγαρο Μαξίμου και θα αρχίσει να παίρνουν τηλέφωνα τους επίδοξους βοηθούς , κάποιοι ήδη έχουν μπει σε μαύρη λίστα.

ΚΟΥΙΖ (για πολύ μυημένους): Η συνάντηση δύο πολιτικών φίλων, ο ένας τα είχε με την αδερφή του άλλου, όμως ο χωρισμός δεν κλόνισε τη φιλία τους! Οι δύο φίλοι θα πρέπει τώρα να συνεργασθούν! Για το καλό και των δύο

Δύο πολιτικοί συναντήθηκαν πριν λίγο καιρό στην Αθήνα. Είναι φίλοι.

Μάλιστα ο ένας είχε κάποτε ένα φεγγάρι και σχέση με την αδερφή του άλλου.

Η οποία σχέση δεν κλόνισε την φιλία τους, παρόλο που το ειδύλλιο τελείωσε άδοξα όπως πολλά από τα ειδύλλια που γεννιούνται σε πολιτικά γραφεία.

Οι δύο αυτοί τώρα φίλοι θα πρέπει να συνεργαστούν σε κάποιους τομείς και για των δύο το καλό… Για να δούμε πως θα πάει…

Διαβάστε ακόμη: