Όταν αποκαλύψαμε ότι «κάτι τρέχει με τους Αλαφούζους» και τη σχέση τους με την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα διάφορα παράκεντρα του Τύπου και όχι μόνο, έσπευσαν να απαξιώσουν και να αποδομήσουν την προσέγγιση μας αυτή, μέσα από δημοσιεύματα!

Βεβαίως ήταν θέμα ημερών να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να ταυτιστούν με την αποκαλυπτική δημοσιογραφία του Radar, όταν αντιλήφθηκαν ότι ο πρωθυπουργός «τα έχει πάρει» με το Φάληρο και πως θα το φωτογραφήσει μέσα από τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ, όπερ και εγένετο!

Η δήλωση Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ ότι δεν θα συγκυβερνήσει με Προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, αναμφίβολα έχει πολλούς αποδέκτες, παλιούς αλλά και νέους…

Ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι η δήλωση αποσκοπούσε να στείλει μήνυμα στους Αλαφούζους και το συγκρότημα του Φαλήρου, τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, που εδώ και αρκετό καιρό ασκούν μια έντονη και σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σχόλια ενίοτε απαξιωτικά και σε ένα βαθμό απαξιωτικά!

Και η απάντηση Μητσοτάκη ήταν σαφής, αιχμηρή και σε μορφή τελεσιγράφου!

Τόσο προς τους Αλαφούζους στους οποίους και απευθύνεται, όσο και προς πολλά ακόμη επιχειρηματικά συστήματα και κέντρα εξουσίας, τα οποία μπορεί να θεωρήσουν ότι θα ασκούν παρεμβατικό εξωθεσμικό ρόλο προς ίδιον όφελος!

Το τι ακριβώς έχει συμβεί και η οικογένεια Αλαφούζου έχει στραφεί κατά της κυβέρνησης, αποτελεί ένα ερωτηματικό!

Κάποιοι θεωρούν ότι βασικός λόγος είναι οι περιπέτειες του Γιάννη Αλαφούζου με το ΚΕΦΟΜΕΠ που χρονολογούνται από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν ακόμη κλείσει!

Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο βασικός λόγος είναι το ποδόσφαιρο και η διαιτησία, που κατά τον Γ. Αλαφούζο στέρησε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό!

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την Καθημερινή, σίγουρα παίζουν ρόλο οι διαχρονικές κακές σχέσεις του Αλέξη Παπαχελά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μην αισθάνεται καμία κριτική για πράξεις ή παραλείψεις, ιδίως σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Διαβάστε ακόμη: