Μια δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, δείχνει ότι η Εύη Αχτσιόγλου, αν και υπολείπεται του Στέφανου Κασσελάκη κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες, διατηρεί σοβαρές ελπίδες να περάσει μπροστά στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ ο κ. Παπαδημούλης απεύθυνε έκκληση ( !!!), στα μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν χθες στις κάλπες, να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές.

Πρόκειται για πάνω από 50.000 μέλη που ψήφισαν στις εκλογές του 2022 και χθες δεν ένιωσαν την ανάγκη να προσέλθουν να ψηφίσουν για τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα των χιλιάδων αυτών ψηφοφόρων.

Τι αντιπροσωπεύουν; Πιθανόν να πρόκειται για προσωπικούς ψηφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα που ένιωσαν πως όσα συμβαίνουν σήμερα χωρίς την απουσία του εμβληματικού ηγέτη δεν τους αφορούν, ίσως αυτοί οι πολίτες να νιώθουν ξένοι με την καμαρίλα που προηγήθηκε των χθεσινών εκλογών.

Ανάλογη εξέλιξη αν φυσικά υπάρξει, θα αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα αφού στις 143.635 ψηφοφόρους της χθεσινής μέρας θα προστεθούν και άλλοι 50.000 στενότερα κομματικοί.

Θα διαμορφωθούν έτσι νέα δεδομένα αφού αυτοί οι «παλιοί» ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν περισσότερο «κομματικά».

Αντίλογος: Από την υπερψήφιση του «αλεξιπτωτιστή» εξ Ηνωμένων Πολιτειών χθες, φάνηκε πως το εκλογικό σώμα έχει αλλάξει και με βάση αυτό θα πρέπει να κάνουν τους σχεδιασμούς τα επιτελεία της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι επόμενο ότι όσοι νιώθουν τον παρείσακτο Κασσελάκη «ξένο σώμα» στην Αριστερά, εφόσον βάλλουν στην άκρη τις επιμέρους διαφορές τους , θα επιχειρήσουν να ανακόψουν την πορεία του υποψηφίου που κατά την κ. Αχτσιόγλου επιχείρησε να ψαρέψει σε «θολά νερά».

Μένει να φανεί τι πρόκειται να συμβεί.

Αλλά από τη στιγμή που αποφασίζουν σε ένα κόμμα να ανοιχτούν στους ψηφοφόρους χωρίς προαπαιτούμενα παρά μόνο με την αποδοχή των βασικών καταστατικών του όρων οι κομματικοί μηχανισμοί των κομμάτων δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τα απαρατ της πάλαι ποτέ Τρίτης Διεθνούς.

Δεν υφίστανται επομένως οι νεκροί πολιτικοί μηχανισμοί μονίμων στελεχών, που «κατσικώνονται» μέσω ελέγχου συγκεκριμένων διαδικασιών.

Πολύ δε περισσότερο, που δεν μπόρεσαν να κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς αυτούς για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών…

Διαβάστε ακόμη: