Για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκαν, σε δημοπρασία του οίκους Sotheby’s, προσωπικά αντικείμενα του θρύλου της μουσικής Φρέντι Μέρκιουρι. Τα είχε αφήσει κληρονομία στη φίλη του Μαίρη Όστιν, η οποία καταγγέλλεται πως «έβγαλε στο σφυρί» την περιουσία του για προσωπικό όφελος.

Ο οίκος δημοπρασιών έθεσε προς πώληση συνολικά 1.400 αντικείμενα που ανήκαν στον Φρέντι Μέρκιουρι. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 50,4 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των αντικειμένων, που βρίσκονταν στο σπίτι που είχε αφήσει στην Όστιν, ήταν ένα πιάνο μάρκας Yahama, στο οποίο είχε συνθέσει τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και μία ασημένια χτένα για μουστάκι, η οποία πωλήθηκε για 189.000 δολάρια – ξεπέρασε κατά πολύ την εκτίμηση για 500 με 700 δολάρια.

Το πιάνο, στο οποίο είχε γράψει το “Bohemian Rhapsody” πωλήθηκε 2,2 εκατομμύρια, αλλά υπήρχαν εκτιμήσεις πως θα δημοπρατούνταν για 2,5 με 3,8 εκατ. δολάρια.

Το ασημένιο βραχιόλι με το φίδι που φορούσε ο Φρέντι Μέρκιουρι στο μουσικό βίντεο για το “Bohemian Rhapsody” του 1975 πωλήθηκε για 881.717 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, και ένα σπάνιο σχολικό βιβλίο έπιασε 88.786 δολάρια.

Έγιναν σχεδόν 42.000 πλειοδοσίες, τις έξι μέρες που έλαβε χώρα η δημοπρασία, και συμμετείχαν αγοραστές από 76 χώρες, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολύτιμα αντικείμενα.

Η Μαίρη Όστιν, που είναι αντιμέτωπη με πολλές κατηγορίες για την απόφασή της να «ξεπουλήσει», όπως την καταγγέλλουν, τα προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι από το σπίτι του στο Κένσιγκτον – 30 χρόνια αφότου πέρασε στην κατοχή της – εξήγησε τους λόγους που έλαβε την απόφαση.

«Εδώ και πολλά χρόνια, είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι περιτριγυρισμένη με όλα τα υπέροχα αντικείμενα που αγαπούσε ο Φρέντι. Αλλά, πέρασαν τα χρόνια, και είναι καιρός να πάρω τη δύσκολη απόφαση και να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου» σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Sotheby’s.

«Ήταν σημαντικό για μένα να το κάνω κατά τρόπο που θα αγαπούσε ο Φρέντι και δεν αγαπούσε τίποτα περισσότερο από μία δημοπρασία. Ο Φρέντι ήταν ένας υπέροχος και πανέξυπνος συλλέκτης, που μας έδειξε πως μπορείς να βρει την ομορφιά και τη χαρά στα πάντα. Ελπίζω αυτό να καταστεί μία ευκαιρία να μοιραστώ τα πολλά πρόσωπα του Φρέντι, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, και να καταλάβει ο κόσμος περισσότερα για τη μοναδική και όμορφη ψυχή του».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως έπρεπε να πουλήσει τα αντικείμενα «για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις της».

Μεταξύ των όσων αντέδρασαν στη δημοπρασία ήταν και ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, ο οποίος επεσήμανε: «Τα πιο οικεία προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι, και τα γραπτά που ήταν μέρος αυτού που μοιραζόμασταν τόσα χρόνια, θα βγουν στο σφυρί, για να πωληθούν σ’ αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα και να χαθούν για πάντα. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Για εμάς, τους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του, είναι κάτι πολύ λυπηρό».

Φρέντι Μέρκιουρι: Οργισμένες αντιδράσεις για τη δημοπρασία προσωπικών του αντικειμένων

Διαβάστε ακόμη: