Μερικοί ροκ σταρ αποταμιεύουν τα χρήματα τους για τις δύσκολες μέρες της συνταξιοδότησης τους, είναι μονογαμικοί και λένε πάντα όχι στα ναρκωτικά.

Ποιος τους λογαριάζει όμως αυτούς; Εμείς «βγάζουμε το καπέλο» σε όλους όσους έχουν διαπράξει εξωφρενικές πράξεις εις το όνομα του Rock ‘n’ Roll και έχουν ζήσει την ζωή τους στα κόκκινα, κάνοντας το countdown της πρώτης 20άδας, αυτής με τους πιο ακραίους ροκ σταρ.

Όσοι περιμένουν να διαβάσουν κάτι για τον ΜΟΒΥ και τους λοιπούς ξενέρωτους που έχουν κατακλύσει τη σημερινή εποχή με την Woke κουλτούρα θα απογοητευτούν γιατί στο αφιέρωμα αυτό χωράνε μόνο όσοι έχουν κάνει τα χειρότερα και έχουν ζήσει με το δόγμα Sex, Drugs and Rock ‘n’ Roll.

Νούμερο 20: SCREAMIN’ JAY HAWKINS

Γεννήθηκε το 1929 και αμέσως μετά τη γέννηση του, η μάνα του τον παράτησε για να τον υιοθετήσει ένας μάγος του βουντού. Αυτό από μόνο θα μπορούσε να εξηγήσει τις εκκεντρικές εμφανίσεις του. Στα 14 του αποφάσισε να πάει στρατό αλλά μερικούς μήνες μετά τον κλείνουν στο ψυχιατρείο, αφού πρώτα κονόμησε μια μεταλλική πλάκα στο κεφάλι αποτέλεσμα μιας χειροβομβίδας που έσκασε στα χέρια του. Το επίσημο ψυχιατρικό πόρισμα μιλάει για ψυχολογικά προβλήματα και σαν να μην έφτανε αυτό ο Screamin’ Jay αργότερα ισχυρίστηκε ότι υπήρξε κρατούμενος σε Γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης, πράγμα που φυσικά ποτέ δεν έγινε. Συνήθιζε να περιοδεύει με πούλμαν στα χρώματα της ζέβρας, ενώ παράλληλα έβγαινε από ένα φέρετρο στα live του.

Εξωφρενικό Highlight:

Ήταν ο πατέρας 75 παιδιών, πάνω – κάτω γιατί μπορεί να του έχουν ξεφύγει μερικά.

Νούμερο 19: JIMMY PAGE από τους LED ZEPPELIN

Ακόμα και ως παιδί ο Jimmy ήταν λιγάκι περίεργος. Η αγαπημένη του ασχολία, μεγαλώνοντας στο Έπσομ, ήταν να ψωνίζει γκόμενες από το τοπικό ψυχιατρείο και συγκεκριμένα γκόμενες που είχαν εγκλειστεί για μανιώδη αυνανισμό. Ως ροκ σταρ ο Page ήταν διάσημος για τις εκατοντάδες γκρούπις που πηδούσε και πάντα κυκλοφορούσε με μια σακούλα γεμάτη μαστίγια. Όλα αυτά μέχρι που ξεκίνησε την σχέση του με μια 14χρονη γκρούπι από το Τέξας, ονόματι Lori Maddox, μια σχέση που τερματίστηκε όταν ο Jimmy ξεκίνησε το επί 7 χρόνια ταξίδι του με την ηρωίνη. Μια από τις μεγαλύτερες εμμονές του Page ήταν και ο “μάγος” και αποκρυφιστής Aleister Crowley του οποίου το, φημολογούμενα στοιχειωμένο,  σπίτι στις ακτές του Λοχ Νες είχε αγοράσει.

Εξωφρενικό Highlight:

Πολλοί θάνατοι μελών της ευρύτερης οικογένειας των Led Zeppelin (μέλη του γκρουπ, συγγενείς και φίλοι, όπως και συνεργάτες) αλλά και πολλά ατυχήματα καταλογίζονται στην εμμονή του Page με την μαύρη μαγεία και το σατανά.

Νούμερο 18: LEE “SCRATCH” PERRY

O Lee “Scratch” Perry ήταν ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς όλων των εποχών, με πελάτες από τον Bob Marley μέχρι των Paul McCartney. Ένα ωραίο πρωί του 1982 αποφάσισε να κάψει το διάσημο στούντιο του, Black Ark, και στο καπάκι κυκλοφορούσε για μια εβδομάδα περπατώντας ανάποδα ενώ παράλληλα απαντούσε μόνο στο όνομα Pipecock Jackson. Βέβαια αυτή δεν είναι και ιδιαίτερα περίεργη συμπεριφορά για κάποιον που ισχυρίζονταν ότι ήταν εξωγήινος και που συχνά – πυκνά έδειχνε το πέος του στους περαστικούς.

Εξωφρενικό Highlight:

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, το ότι του έκαναν έξωση από το σπίτι του γιατί έθαψε την πανάκριβη νέα τηλεόραση του σπιτονοικοκύρη του στην αυλή ή ότι κατασκεύασε μια λίμνη με πάπιες μέσα στον θάλαμο του ντράμερ στο στούντιο του, λίγες μέρες πριν το λαμπαδιάσει;

Νούμερο 17: GENE SIMMONS από τους KISS

Γεννήθηκε ως Chaim Witz στην Χάιφα του Ισραήλ και εξελίχτηκε σε “Θεό του Μέταλ”. Ο πάλαι ποτέ γκόμενος της Cher αλλά και της Dianna Ross έχει τρεις μεγάλες αγάπες:το φαΐ, το χρήμα και, όπως λέει και ο ίδιος, “τον κώλο”. Δεν πίνει, δεν καπνίζει και ποτέ δεν πήρε ναρκωτικά. Τα βίτσια που έχουν κυριαρχήσει στην ζωή του, αν και είναι πολλά χρόνια παντρεμένος και έχει δύο παιδία, είναι οι γυναίκες και τα κέικ. Έχει στην κατοχή του πολαρόιντ από όλες τις γκόμενες που έχει πηδήξει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η συλλογή του να ξεπερνάει τα 4000 κομμάτια. Παρά τα αμύθητα ποσά που έχει τσεπώσει αφού οι Kiss πουλάνε από προφυλακτικά, μέχρι φέρετρά και αμάξια με το λογότυπο τους, ο Simmons είναι πιο τσιγκούνης ροκ σταρ όλων των εποχών.

Εξωφρενικό Highlight:

Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η τεράστια γλώσσα που έχει, για την οποία λέγεται ότι είναι μόσχευμα από γλώσσα αγελάδας.

Νούμερο 16: ELTON JOHN

Διάσημος για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του, με γελοία χρωματιστά κουστούμια, τεράστια γυαλιά και περούκες, ο Elton John είναι εξίσου εκκεντρικός και εκτός σκηνής, γνωστός για τις Rolls Royce και τους πίνακες του Ρέμπραντ που έχει δωρίσει σε φίλους του. Στην δεκαετία του 80 ήταν εθισμένος στο φαγητό, το σεξ, τα ναρκωτικά και τα ψώνια. Σε μια κρίση πανικού το 1984 ο Elton John, όπως έχει πει ο ίδιος, αποπειράθηκε να “γιατρέψει” την ομοφυλοφιλία του με έναν γάμο. Παντρεύτηκε την μηχανικό ήχου του, Renata Blauel. Από όλους του τους εθισμούς ξεπέρασε μόνο τα ναρκωτικά και μέχρι σήμερα παραμένει ένας από τους πιο οξύθυμους και παρανοϊκούς ροκ σταρ της ιστορίας.

Εξωφρενικό Highlight:

Όντας σε περιοδεία στη Γερμανία και ανήμπορος να κοιμηθεί λόγο της φασαρία που έκανε ο αέρας έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, τηλεφώνησε στον μάνατζερ του και απαίτησε να κάνει κάτι για να σταματήσει ο αέρας.

Νούμερο 15: OL’ DIRTY BASTARD

Μέσα σε 2 μόλις χρόνια, από το 1998 ως το 2000, ο κύριος Russell Jones, γνωστός ως Ol’ Dirty Bastard κατάφερε να συλληφθεί για τρομοκρατικές απειλές, κατοχή κρακ, κλοπή σε κατάστημα αθλητικών ειδών, παράνομη χρήση αλεξίσφαιρου, απόπειρα δολοφονίας και παράνομο παρκάρισμα. Σαν να μην έφταναν αυτά αποφάσισε να μετονομαστεί Big Baby Jesus και να δηλώσει νόμιμος ιδιοκτήτης του Μανχάταν, όπως και φαν της αστυνομίας. Έτσι ίσως εξηγείται και το ότι όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν 20 φιαλίδια κρακ τους ζήτησε να “κάνουν το σωστό” και να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά, προσθέτοντας ότι είναι υπόδειγμα πολίτη και πρότυπο για την νεολαία. Τον έκλεισαν σε κλινική αποτοξίνωσης, απ’ όπου φυσικά το έσκασε, και τελικά τον ξανασυνέλαβαν όταν, όντας καταζητούμενος, προθυμοποιήθηκε να υπογράψει αυτόγραφα σε αστυνομικούς έξω από ένα McDonalds.

Εξωφρενικό Highlight:

To 2000 κατά την διάρκεια της δίκης του για την κατοχή του κρακ, και την ώρα που η εισαγγελέας του έκανε ερωτήσεις την διέκοψε για την ρωτήσει “αν την καυλώνει”.

Νούμερο 14: STEVEN TYLER από τους AEROSMITH

Έχοντας το καθημερινό του μενού μια σειρά από χάπια, ο Steven Tyler πέρασε την δεκαετία του 70 με την φήμη του πιο δύστροπου ροκ σταρ. Κατά την διάρκεια μιας συναυλίας ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να θυμηθεί τους στίχους ενός τραγουδιού, οπότε για να γλιτώσει τα περαιτέρω ρεζιλίκια έπεσε φαρδύς πλατύς και προσποιήθηκε επιληπτική κρίση, μέχρι να τον σύρουν από την σκηνή. Τέτοια σκηνικά όμως δεν γίνονταν μόνο επί σκηνής αλλά καθημερινά, με αποκορύφωμα την ημέρα του γάμου του κολλητού του και κιθαρίστα των Aerosmith, Joe Perry, όταν κατά την διάρκεια της δεξίωσης εξαφανίστηκαν παρέα για να χτυπήσουν την δόση τους. Παράλληλα ο Tyler δεν ξεκινούσε τουρνέ αν δεν είχε στο πλευρό του αλλυσοπρίονο, το οποίο χρησιμοποιούσε για να καταστρέφει τα δωμάτια των ξενοδοχείων στα οποία έμενε. Στις μεγάλες καταστροφές του συγκαταλέγονται και 6 ρολόγια Porsche των 9000 δολαρίων τα οποία εκτόξευσε, το ένα μετά το άλλο, σ’ έναν τοίχο, για πλάκα.

Εξωφρενικό Highlight:

Ο Tyler κάποια εποχή έγινε νόμιμος κηδεμόνας μιας δεκατετράχρονης για να μπορεί να την πηδάει χωρίς να μπλέξει με τον νόμο και τους γονείς της.

Νούμερο 13: SINEAD O‘ CONNOR

Η ζωή και η καριέρα της Sinead O’ Connor έχει τόση υπερβολή που είναι απορίας άξιο το που βρίσκει χρόνο για να ηχογραφεί δίσκους. Ως πιτσιρίκα την απέβαλαν από το καθολικό σχολείο στο οποίο ήταν μαθήτρια. Λίγο αργότερα οδηγήθηκε στο αναμορφωτήριο για κλοπή και στο καπάκι έπιασε δουλειά σε στριπτιζάδικο. Όλα αυτά πριν κυκλοφορήσει τον 1ο της δίσκο το 1987 και πριν γίνει διάσημη. Μετά την επιτυχία του ντεμπούτου της, The Lion and the Cobra, η Sinead έσπευσε να υπερασπιστεί και υποστηρίξει δημόσια των I.R.A. και να βρίσει τους οπαδούς των U2. To κλίμα στην πατρίδα της δεν την σήκωνε και έτσι μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Σε κάποια αναλαμπή της δώρισε την 800.000 δολαρίων έπαυλη της στον Ερυθρό Σταυρό και γύρισε στην Ιρλανδία, όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Μίλησε για τα προβληματικά και γεμάτα κακοποίηση παιδικά της χρόνια και έπαιξε την Παναγία σε μια ταινία. Δυστυχώς όμως έφυγε από τη ζωή το 2023, σε ηλικία μόλις 56 ετών ως μία βασανισμένη από τους προσωπικούς της δαίμονες ύπαρξη.

Εξωφρενικό Highlight:

Το 2001 χειροτονήθηκε ως ιέρεια της Καθολικής εκκλησίας Latin Tridentine και μετονομάστηκε Μητέρα Bernadette Mary.

Νούμερο 12: JOHN LENNON

Μερικές άγνωστες αλήθειες για τον John Lennon που θα γιόρταζε φέτος τα 84α γενέθλια

Σε όλες τις αναφορές που έχουν γίνει για τις διάφορες υπερβολές του μεγαλύτερου συγκροτήματος που έχει γεννήσει ο πλανήτης, των Beatles, εκείνος που πάντα ξεχωρίζει είναι ο John Lennon. Ξέχωρα από τις καταχρήσεις τύπου ποτά και ναρκωτικά ο Lennon έχει στο βιογραφικό του μερικές ακόμα ξεχωριστές στιγμές. Κατά την διάρκεια της πρώτης περιοδείας των Beatles στη Γερμανία, και πριν γίνουν διάσημοι, ο Lennon κατούρησε μια παρέα από καλόγριες που περνούσαν κάτω από το μπαλκόνι του. Η πρώτη πραγματική δική του σύνθεση, το “Please Please Me”, αφορούσε τις υπαρξιακές ανησυχίες που είχε για τον στοματικό έρωτα, ένα θέμα όχι τόσο συνηθισμένο το 1962, ενώ τις περισσότερες φορές πριν από τις συναυλίες του συγκροτήματος κάποια γκρούπι του έπαιρνε πίπα. Μετά την γνωριμία του με την Yoko έγινε πιο εσωστρεφής αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε απ’ το να γυρίσει μια ταινία 42 λεπτών με το πέος του να σκληραίνει. Όπως είπε και ο ίδιος κάποτε για την εποχή εκείνη, “ήμουν λίγο μαλάκας τότε”.

Εξωφρενικό Highlight:

Στις 19 Μαΐου του 1968 και ενώ είχε πάρει LSD συνειδητοποίησε κάτι τρομερά σημαντικό:ήταν η μετενσάρκωση του Χριστού. Την επόμενη μέρα συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με τους υπόλοιπους Beatles και τους το ανακοίνωσε.

Νούμερο 11: NWA (ή αλλιώς Niggers With Attitude)

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο σε κάποιους, το Hip – Hop δεν ήταν ανέκαθεν για όπλα, ναρκωτικά, χρυσαφικά, πειραγμένα αυτοκίνητα και ξέκωλα. Το 1989 όμως έσκασαν μύτη οι NWA και από τότε το αυτοκόλλητο “γονικής συναίνεσης” στα CD έγινε καθεστώς. Ο αρχηγός τους, Easy-E έφτιαξε τους NWA για να απομακρυνθεί από το προηγούμενο επάγγελμα του, αυτό του έμπορου ναρκωτικών. Μέχρι να πεθάνει από AIDS το 1995 είχε 7 παιδία με 6 διαφορετικές γυναίκες. Όμως το πραγματικά “κακό παιδί” των NWA ήταν ο παραγωγός Dr. Dre, αν και οφείλουμε να μνημονεύσουμε τον DJ Yella που το 1994 ξεκίνησε μεγάλη καριέρα ως σκηνοθέτης ταινιών πορνό. Όπως λέγαμε πριν, ο Dre είναι εκείνος που έκανε μεγάλη ζωή, αγοράζοντας μια βίλα Γαλλικού αποικιακού στιλ στο Beverly Hills, γεμίζοντας την με γκόμενες και αλκοόλ. Καλύτερη του στιγμή, ένα εντυπωσιακό μπάρμπεκιου το οποίο οδήγησε στο κάψιμο της βίλας μέχρι τα θεμέλια της, με τον Dre να χαιρετά μεθυσμένος τα ελικόπτερα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Εξωφρενικό Highlight:

Ο Dre επιτέθηκε και χτύπησε την παρουσιάστρια της τηλεόρασης Denise Barnes επειδή έπαιξε στην εκπομπή της ένα θέμα όχι τόσο κολακευτικό για τους NWA. Το αποτέλεσμα ήταν μια αγωγή ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία ο Dre συμβίβασε εκτός δικαστηρίων δίνοντας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Νούμερο 10: JAMES BROWN

O πάππους της σόουλ πήγε για πρώτη φορά στην ζωή του στη φυλακή σε ηλικία 15 ετών για κλοπή αυτοκινήτου. Λίγα χρόνια μετά όμως ήταν αρκετά επιτυχημένος για να έχει το δικό του Liar Jet για να μετακινείται, ένα κάστρο για να ζει και μια αλυσίδα εστιατορίων με το όνομα του. Στις καλές του χρονιές εμφανίζονταν ζωντανά 350 βραδιές το χρόνο αλλά το όνειρο άρχισε να ξεθωριάζει το 1973 όταν η εφορία ξεκίνησε να ψάχνει τα οικονομικά αρχεία του και τον τσάκισε στα πρόστιμα. Μόνο το 1994, σε μια από τις πολλές εφόδους της, η εφορία του έριξε καμπάνα 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, ο James Brown συνελήφθη και πέντε φορές το 1987 για ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή και ξυλοδαρμό της γυναίκας του. Το 2002 όμως ήταν ακόμη μια κακή χρονιά γι’ αυτόν καθώς οδηγήθηκε στα δικαστήρια από μια υπάλληλο του που ισχυρίζονταν ότι της έδωσε εντολή να φορέσει σλιπάκι στα χρώματα της ζέβρας και ότι της έλεγε συνέχεια ότι “είναι σε θέση να χύσει πιο δυνατά και πιο πολύ από ποτέ”. Ο Brown κέρδισε την δίκη αλλά ήρθε ξανά αντιμέτωπος με την φυλακή καθώς ήταν υπότροπος από μια άλλη υπόθεση του 1999 όταν έσπασε το αμάξι της πρώην συζύγου του με ένα λοστάρι, ενώ εκείνη ήταν μέσα.

Εξωφρενικό Highlight:

Το 1988 ο Brown απείλησε τον ασφαλιστή του με μια καραμπίνα επειδή υποπτεύονταν ότι χρησιμοποίησε την τουαλέτα του. Ο ασφαλιστής πήρε την αστυνομία, ο Brown το έσκασε και η όλη φάση κατέληξε σε κυνηγητό κατά τη διάρκεια του οποίου οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του. Ο Brown βγήκε από τα συντρίμμια τραγουδώντας το “Georgia on my Mind” και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Νούμερο 9: OZZY OSBOURNE

Ως πιτσιρικάς ο νεαρός John Osbourne έκανε τα πάντα για να διασκεδάσει τους φίλους του, πηδώντας μέσα από τζαμαρίες, ληστεύοντας σπίτια και σκηνοθετώντας την αυτοκτονία του. Οι πραγματικά μεγάλες στιγμές ήρθαν όμως όταν ξεκίνησε να πίνει και να παίρνει ναρκωτικά. Κατά την διάρκεια της κυριαρχίας των Black Sabbath στο χώρο του Μέταλ έπαιρνε LSD καθημερινά, μαζί με τόνους αλκοόλ αλλά και άλλα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε μια μόνιμη “ευαίσθητη” φάση. Την δεκαετία του 80 ο Ozzy “έγραψε” μερικές από τις ιστορικότερες στιγμές του. Κατούρησε το φόρεμα της γυναίκας τους στα εγκαίνια ενός μνημείου και παρουσιάστηκε για αποτοξίνωση στην περιβόητη κλινική Betty Ford απαιτώντας να μάθει που είναι το μπαρ. Ένα ωραίο πρωί αφού ήπιε 4 μπουκάλια βότκα προσπάθησε να στραγγαλίσει την γυναίκα του επειδή, όπως είπε, “αποφασίσαμε ότι πρέπει να πεθάνεις”.

Εξωφρενικό Highlight:

Σε μια εκπομπή του CBS η γυναίκα και μάνατζερ του Ozzy, Sharon θέλησε να κλέψει τις εντυπώσεις απελευθερώνοντας 3 περιστέρια. Το ένα όμως ήταν ψόφιο και έτσι ο Ozzy το αποκεφάλισε με τα δόντια του και μετά άρχισε να φτύνει τα φτερά. Όλα αυτά στον αέρα φυσικά.

Νούμερο 8: MOTLEY CRUE

Διάλεξε μια οποιαδήποτε βραδιά της δεκαετίας του 80 και θα βρεις τους Motley Crue να σνιφάρουν κοκαΐνη και να είναι περιτριγυρισμένοι από γυμνές γκόμενες. Κατά τις δηλώσεις τους, οι Motley Crue ήταν μια μπάντα γεννημένη για τα πάρτι, ενώ μια από τις πιο αυθεντικές – πάρτι ιδέες τους ήταν να χώνουν το ακουστικό ενός τηλεφώνου στα απόκρυφα κάποιας γκρούπι και να την βάζουν να τηλεφωνεί σπίτι της. Α, ναι, και για να μην το ξεχάσω, μια εξίσου αυθεντική ιδέα που είχαν ήταν να κάνουν ενέσεις Jack Daniels. Κατά την άποψη τους, οι Motley Crue ήταν αθάνατοι, έτσι μόλις ο μπασίστας τους Nikki Sixx “ξύπνησε” από τον ολιγόλεπτο θάνατο του, μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης, ξεκίνησε να φτιάχνει ακόμη μια δόση μπροστά στα μάτια των έκπληκτων νοσοκόμων. Οι Motley Crue έχουν διαλυθεί εδώ και χρόνια αλλά τα μέλη τους, ο καθένας για πάρτη του, εξακολουθούν να βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί. Ο τραγουδιστής τους Vince Neil παραλίγο να πάει φυλακή γιατί έδειρε τον παραγωγό του και ο Tommy Lee, περιβόητος άντρας της Pamela Anderson, κινδυνεύει να τα χάσει όλα μετά από την μήνυση που του έκαναν οι γονείς ενός τετράχρονου που πνίγηκε στην πισίνα του κατά την διάρκεια ενός παιδικού πάρτι.

Εξωφρενικό Highlight:

Το 1984 σ’ ένα τροχαίο με οδηγό τον μεθυσμένο τραγουδιστή των Motley Crue σκοτώθηκε ο ντράμερ του συγκροτήματος Hanoi Rocks, Nick Dingley. Ο Vince Neil τιμωρήθηκε με 30 μέρες κοινωνικής εργασίας.

Νούμερο 7: IGGY POP

Έχει φτάσει αισίως στο κατώφλι των 60 χρόνων και δεν δείχνει το παραμικρό σημάδι “ενηλικίωσης”. Φανταστείτε την εξής εικόνα:είναι Ιούλιος του 2002 και ο Iggy Pop είναι στην σκηνή του θεάτρου Olympia στο Δουβλίνο. Το βλέμμα του πέφτει στα box seats του θεάτρου όπου κάθονται όλοι οι celebrities και ξαφνικά βλέπει τις Corrs, τις “βασίλισσες” της ενήλικης Ιρλανδικής ποπ. Ο Iggy καθαρίζει το λαιμό του και εκτοξεύει μια ροχάλα σαν κατοστάρικο κέρμα κατευθείαν μέσα στο Box που κάθονται οι Corrs. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πιο μάγκας και ταυτόχρονα πιο έκφυλος 50άρης. Χρόνια χρήση ναρκωτικών? Ναι. Τάση αυτοκαταστροφής? Ναι. Αυτοακρωτηριασμός? Ναι. Σεξ με ανήλικα? Ναι. Να του παίρνουν πίπες ενώ είναι ντυμένος γυναίκα? Μα φυσικά ναι…Και κάπου, μέσα σε όλα αυτά βρήκε και τον χρόνο να ανακαλύψει το πανκ – ροκ.

Εξωφρενικό Highlight:

Κάποτε κάλεσε ολόκληρη την συμμορία των μηχανόβιων Hells Angels του Μίσιγκαν να παρευρεθούν σε μια συναυλία τον Stooges με παράκληση “να κάνουν τα χειρότερα”. Το αποτέλεσμα ήταν να πετάνε μπουκάλια και να δέρνουν κόσμο με φτυαριά προς ικανοποίηση του.

 Νούμερο 6: KEITH MOON από τους WHO

O Keith Moon θα μπορούσε χαλαρά να γράψει το εγχειρίδιο της Rock ‘n’ Roll συμπεριφοράς. Στην πρώτη του ακρόαση για να γίνει μέλος των Who τι έκανε? Τα’ σπάσε όλα, σκηνικά, όργανα, καρέκλες, όλα…Ποτέ δεν πήγε σε συνέντευξη στην ώρα του και πάντα έβρισκε τρελές δικαιολογίες. Μια φορά τυλίχτηκε σε επιδέσμους σαν μούμια και είπε στον δημοσιογράφο που τον περίμενε ότι είχε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Συνήθως δεν σηκώνονταν το πρωί από το κρεβάτι αν δεν είχε πιει πρώτα 2 μπουκάλια μπράντι. Το φόρτε του ήταν οι καταστροφές δωματίων, στα ξενοδοχεία που έμεναν οι Who, με ιδιαίτερο γούστο μάλιστα. Τα έπιπλα γίνονταν ξύλα για το τζάκι, οι τηλεοράσεις κατέληγαν στην πισίνα και μια φορά ο Moon για να αποδείξει στο υπάλληλο της ρεσεψιόν τι σημαίνει φασαρία, ανατίναξε τις πόρτες του δωματίου με δυναμίτη. Για να του δείξει τι σημαίνει θόρυβος αφού του έκανε παρατήρηση για τον θόρυβο. Α, ναι, και μια φορά εισέβαλε στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου, για άγνωστο λόγο.

Εξωφρενικό Highlight:

Προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία που είχε εμφανιστεί για να διακόψει ένα ολοήμερο πάρτι σε κάποιο ξενοδοχείο, ο Moon γυμνός και μεθυσμένος πήδηξε σε μια λιμουζίνα, έβαλε όπισθεν και κατέληξε στην πισίνα.

Νούμερο 5: ELVIS PRESLEY

Αν ο Keith Moon θα μπορούσε να γράψει την βίβλο της Rock ‘n’ Roll συμπεριφοράς τότε ο Elvis θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει μια διατριβή στην υπερβολή. Μιλάμε για έναν παραδοσιακό «χωριάτη» που έπιασε την καλή και αποπλανήθηκε από την καλή του τύχη για να ιδρύσει ένα μνημείο υλισμού, την Graceland, μέσα στην οποία «κλείδωσε» την γυναίκα και τους κολλητούς τους. Όχι ότι ξεχνάμε και την μάνα του την οποία είχε θάψει στον κήπο του. Μια από τις «μεγάλες» στιγμές του ήταν τον Δεκέμβριο του 1970 όταν ο Elvis, αφού είχε συλλέξει μεγάλο αριθμό αστυνομικών εμβλημάτων(τα οποία του είχαν κάνει δώρο οι μπάτσοι για την απόρρητη και ανεκτίμητη βοήθεια που τους είχε προσφέρει), πήγε κατευθείαν στον πρόεδρο Νίξον για να παραλάβει ένα αναμνηστικό της δίωξης ναρκωτικών. Την ώρα που του έσφιγγε ο Αμερικάνος πρόεδρος το χέρι, ο Elvis καταδίκαζε τους απανταχού έμπορους ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή ο ίδιος κατανάλωνε τόνους χαπιών και ήταν σχεδόν συνέχεια υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Εξωφρενικό Highlight:

Όταν η γυναίκα του Πρισίλα γέννησε την κόρη τους Λίσα Μαρί, ο Elvis αρνούνταν να κάνει σεξ μαζί της γιατί δεν ένιωθε άνετα να κάνει σεξ με κάποια που έχει υπάρξει έγκυος.

Νούμερο 4: DURAN DURAN

To συγκρότημα θρύλος των 80 είχε πάντα έφεση στην υπερβολή. Σχεδόν όλα τα μέλη του συγκροτήματος έβρισκαν γκόμενες από τους καταλόγους με μοντέλα τους οποίους προμηθεύονταν από τα πρακτορεία. Εξ’ ου και τα ζευγαράκια Simon Le Bon με Yasmin και John Taylor με Amanda de Cadenet. H ίδια επιλεκτικότητα υπήρχε και στο θέμα των ναρκωτικών καθώς οι Duran Duran επέλεγαν, αυστηρά, μόνο κοκαΐνη, ενώ είχαν ως επίσημο ποτό την σαμπάνια. Ο δε John Taylor είχε δηλώσει ότι η κοκαΐνη είναι κάτι που συνοδεύει το σταριλίκι, ενώ ο  Andy Taylor ήταν τόσο «δεμένος» με την κόκα ώστε το χαϊδευτικό του ήταν «The Sniffer». Κάπως έτσι κυλούσε η ζωή τους και στα υπόλοιπα μέτωπα, με κουστούμια ειδικά ραμμένα γι’ αυτούς από κορυφαίους σχεδιαστές, βίλες εκατομμυρίων σε διάφορες χώρες και πόλεις, και φυσικά στόλο από κότερα.

Εξωφρενικό Highlight:

Το 2002 ο αντικαταστάτης του Andy Taylor, Warren Cuccurullo, φωτογραφήθηκε για ένα Gay Βραζιλιάνικο περιοδικό. Λίγο αργότερα κατασκεύασε έναν δονητή – ομοίωμα του πέους του.

Νούμερο 3: MARILYN MANSON

Ακόμα σαν παιδί, τότε ως Brian Warner, ο κόσμος του φαίνονταν σκοτεινός. Στα 13 του στιγματίστηκε, όπως λέει ο ίδιος, όταν μπήκε κρυφά στην αποθήκη του παππού του και τον «τσάκωσε» να τον παίζει. Κάπως έτσι του την βάρεσε και άρχισε να πειραματίζεται με τον σατανισμό, ενώ παράλληλα ως έφηβος είχε φτιάξει ένα σόου κατά το οποίο αναπαριστούσε ένα όργιο με στοματικό σεξ. Μόλις έγινε διάσημος ξαφνικά εξελίχτηκε σε “God Of Fuck” και έγινε εξαιρετικά εκκεντρικός, με εμφανίσεις που έχουν αφήσει εποχή και όργια που έχουν μείνει στην ιστορία. Μια από τις πιο συνηθισμένες φάσεις που έπαιζε ήταν τα πάρτι παρέα με τους Nine Inch Nails και διάφορες γκρούπις, όπου όλοι τα έκαναν όλα με όλους ακόμα και τα μέλη των συγκροτημάτων μεταξύ τους. Μετά το όργιο, αντί για τσιγάρα κάπνιζαν ανθρώπινα κόκαλα. Κάπως έτσι κατάφερε ο Marilyn Manson να πληρώνεται για να μην περνάει για συναυλίες από ορισμένες πόλεις.

Εξωφρενικό Highlight:

Σε μια τουρνέ με τους Nine Inch Nails πήραν μια γκρούπι, την «έντυσαν» από πάνω μέχρι κάτω με ωμό κρέας και μετά την κατούρησαν.

Νούμερο 2: MICHAEL JACKSON

Για πολλά χρόνια ο Michael Jackson περιφέρεται αριστερά και δεξιά συνοδευόμενος από το χαρακτηρισμό του γραφικού έως και του γελοίου. Τι να πρωτοθυμηθείς από τον Μιχαλάκη? Ότι έχει φτιάξει το δικό του θεματικό πάρκο, ότι έχει ένα άγαλμα του εαυτού του, ότι γεννήθηκε μαύρος αλλά τώρα είναι λευκός, ότι κρατούσε τον γιο του κρεμασμένο έξω από ένα παράθυρο ξενοδοχείου στη Γερμανία για να τον αποθεώσει ο κόσμος? Και φυσικά δεν ξεχνάμε την υπόθεση κακοποίησης ανήλικου, Jordy Chandler, το 1993 την οποία αποσιώπησε «εξαγοράζοντας» εκτός δικαστηρίου τους γονείς του. Μετά απ’ αυτά ήρθε και το ντοκιμαντέρ του ITV όπου ο Jackson είπε ότι οι μοναδικές πλαστικές επεμβάσεις που έχει κάνει είναι όλες κι όλες δύο και αυτές στη μύτη. Επίσης είπε ότι έχει δώσει εκατομμύρια σε αντίκες και αποκάλυψε ότι είχε κλέψει ένα νεογέννητο από το νοσοκομείο. Σαν να μην έφταναν αυτά, μας αποτελείωσε λέγοντας ότι έχει θεραπεύσει ένα παιδάκι με ανίατη ασθένεια.

Εξωφρενικό Highlight:

Μεταμορφώθηκε στην Lisa Minnelli και προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει κάποια ανήκουστη ασθένεια.

Νούμερο 1:FREDDIE MERCURY από τους Queen

Αναμφισβήτητα ο πιο εκκεντρικός και φευγάτος ροκ σταρ που έχει υπάρξει. Το ότι γεννήθηκε στην Τανζανία από πατέρα Πέρση ευγενή ως Farrokh Bulsara πιθανότατα να βοήθησε στην εκκεντρικότητα του. Ενώ ο κοινός ροκ σταρ αποφεύγει να επιδεικνύει, τουλάχιστον απροκάλυπτα, τα φράγκα του, ο Mercury έκανε πάντα το αντίθετο. Μια φορά δε, το 1976 στην Αυστραλία, ο Mercury εμφανίστηκε σε μια συναυλία των Queen με μια τεράστια λιμουζίνα. Ο κόσμος είχε περικυκλώσει το στάδιο και έτσι για να ξεκινήσει η συναυλία στην ώρα της ο Mercury θα έπρεπε να περπατήσει. Η απάντηση που έδωσε σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν «εγώ αγάπη μου δεν μπορώ να περπατήσω οπουδήποτε». Το αποτέλεσμα ήταν το αμάξι να περάσει σιγά – σιγά μέσα από τον κόσμο και ο Mercury, σαν μια άλλη βασίλισσα, να τους χαιρετάει με το ένα χέρι, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε υψωμένο το ποτήρι του με την σαμπάνια. Γλίτωσε το λιντσάρισμα από θαύμα εκείνο το βράδυ. Το 1983 ξεκίνησε να βγάζει δίσκο με τον Michael Jackson αλλά η συνεργασία διακόπηκε γιατί ο Freddie ήταν περισσότερο στην τουαλέτα παρά στο στούντιο. Μια φορά πετώντας για την Αμερική και για να μην του κατασχέσουν την κοκαΐνη του στο τελωνείο ο Freddie επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου σνιφάροντας όλο το απόθεμα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επίσης ήταν διάσημος για τα δώρα που έδινε στα one night stand του: ρολόγια των 6.000 λιρών, αυτοκίνητα Mercedes και πάει λέγοντας. Κάποτε αγόρασε έναν πίνακα του Goya αλλά επειδή οι Ισπανοί δεν τον άφηναν να φύγει από την χώρα, ο Mercury αγόρασε μια βίλα στην Ίμπιζα. Κατά την διάρκεια των περιοδειών τους ο Freddie συχνά τηλεφωνούσε σπίτι για να μιλήσει με τις γάτες του.

Εξωφρενικό Highlight:

Το 1978 οι Queen διοργάνωσαν ένα πάρτι για την προώθηση του νέου δίσκου τους. Το πάρτι περιλάμβανε μάγους, τραβεστί, λεσβίες, ταχυδακτυλουργούς, πουτάνες, γυναίκες παλαιστές και νάνους που είχαν κολλημένους δίσκους πάνω στα κεφάλια τους. Πάνω στους δίσκους υπήρχε, φυσικά, κοκαΐνη.

Διαβάστε ακόμη: