Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας, ωστόσο, ένα… σαρδάμ.

Ο κ. Παπαδημούλης, ξεκινώντας την ανάλυση για το αποτέλεσμα, αποκάλεσε «Παύλο Κασσελάκη» τον μεγάλο νικητή της εκλογικής βραδιάς της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει υποστηριχτεί ανοιχτά από τον Παύλο Πολάκη.

«Τις τελευταίες ημέρες φαινόταν μια πόλωση μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη. Και φαίνεται ότι από αυτούς που ήρθαν και ψήφισαν, κέρδισαν και οι δύο και περισσότερο ο Παύλος Κασσελάκης» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Στέφανος Κασσελάκης» τον διόρθωσαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ με τον Δημήτρη Οικονόμου να αξιοποιεί την «πάσα» του Δημήτρη Παπαδημούλη και να λέει «καλά το είπατε συγγνώμη».

Ο κ. Παπαδημούλης από την πλευρά του χαμογέλασε αμήχανα και είπε «διορθώνω, Στέφανος Κασσελάκης».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 0:12 κ.ε.:

«Να γίνει debate Αχτσιόγλου – Κασασελάκη»

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να υπάρξει ένα debate ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασασελάκη.

«Είναι απαραίτητο να γίνει ένα τηλεοπτικό debate μεταξύ Αχτσιόγλου και Κασσελάκη και πιστεύω ότι και οι δύο οφείλουν να δεχτούν, διότι θα βοηθήσει την ενότητα και την προοπτική του χώρου» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις χθεσινές εκλογές η οποία αποτελεί «ένα μήνυμα ελπίδας και ευθύνης για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι έχει σφυγμό» είπε.

Σχετικά με το προβάδισμα που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε πως αυτό «δίνει έναν πόντο στον κ. Κασσελάκη, αλλά θα ήταν λάθος να πει κανείς ότι ο δεύτερος γύρος είναι τελειωμένος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στήριξα και θα ξαναστηρίξω την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Η διαφορά είναι λιγότερη από 9 μονάδες. Υπάρχει ένα ποσοστό 20% που συγκέντρωσαν οι άλλοι 3 υποψήφιοι που τέθηκαν εκτός, υπάρχει και μια δεξαμενή μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήγαν να ψηφίσουν».

Για τον κίνδυνο διάσπασης

Σχετικά με τον αν υπάρχει κίνδυνο διάσπασης στο κόμμα, ο κ. Παπαδημούλης είπε πως οι 145.000 που πήγαν και ψήφισαν «μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή ενότητας».

Διαβάστε ακόμη: