Πέραν πάσης αμφιβολίας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στην πολιτική, επιχειρηματική και οικονομική πιάτσα το γεγονός ότι τα media της Οικογένειας Αλαφούζου ασκούν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, μολονότι η αίσθηση που επικρατούσε ήταν πως τόσο ο ΣΚΑΙ όσο και η Καθημερινή (που θεωρείται ως η ναυαρχίδα της κεντροδεξιάς παράταξης στον χώρο του Τύπου) στηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά!

Επί της ουσίας, ουδείς γνωρίζει αν κάτι έχει συμβεί μεταξύ Γιάννη και Θέμη Αλαφούζου με τον πρωθυπουργό ή όσον αφορά τις σχέσεις τους με το Μαξίμου!

Κάποιοι πιθανολογούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ακόμη ανοικτά κάποια σοβαρά φορολογικά ζητήματα του Γιάννη Αλαφούζου με το ΚΕΦΟΜΕΠ που πηγάζουν από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ! Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως ο Γιάννης Αλαφούζος κρατάει αυτή τη στάση λόγω ποδοσφαίρου και Παναθηναϊκού, επιδιώκοντας την περαιτέρω παρέμβαση της Πολιτείας στα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας!

Και κάποιοι τρίτοι, ότι τόσο ο Γιάννης όσο και ο Θέμης Αλαφούζος μέσα από την Καθημερινή, θέλουν να υποδηλώσουν θέση στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται, τόσο σε σχέση με τις νέες ισορροπίες στον χώρο των media, όσο και από το γεγονός ότι η έλλειψη αξιωματικής αντιπολίτευσης και η παντοκρατορία Μητσοτάκη οδηγούν σε αυταρχισμό, αλαζονεία της εξουσίας και λάθος επιλογές!

Ενδεχομένως η στάση αυτή της μεγάλης επιχειρηματικής και εφοπλιστικής οικογένειας να καθοδηγείται από τον πιο ισχυρό δημοσιογραφικό παράγοντα στα media των Αλαφούζων, τον Αλέξη Παπαχελά ο οποίος ως γνωστόν , δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρωθυπουργό, θαφτεί εαυτόν «ριγμένο» από το σύστημα, ενώ την ίδια ώρα η έλευση Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και η αυξημένη κοινωνικότητα του, στερούν από τον Διευθυντή της Καθημερινής την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τις σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα…

 

Διαβάστε ακόμη: