Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το Επιτελικό Κράτος και το πως αυτό λειτουργεί στις μέρες μας, με τα γνωστά αποτελέσματα, επιβάλλεται να σημειώσουμε και να αναδείξουμε το γεγονός ότι την ώρα τούτη στο Μαξίμου έχει αναδυθεί ένα Υδροκέφαλο Τέρας, ανελαστικό και υπερσυγκεντρωτικό, που όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά επί της ουσίας ακυρώνει τον ρόλο των Υπουργών, μέσα από ένα ασφυκτικό σύστημα Εποπτείας άνωθεν…

Για να καταλαβαίνετε… στο Μαξίμου την ώρα τούτη συνυπάρχουν 3 Υπουργοί Επικρατείας, 2 Υφυπουργοί Επικράτειας, όλοι σε ένα μπέρδεμα ρόλων και αρμοδιοτήτων και με τις …γνωστές σχέσεις μεταξύ τους!

Ταυτόχρονα στην Κεντρική Εξουσία παρά τω πρωθυπουργώ μετέχουν 10 μεγαλοσύμβουλοι, ενώ στον Πρωινό Καφέ στοιβάζονται καμία τριανταριά στελέχη και παράγοντες!

Καθίσταται απολύτως αντιληπτό ότι έχει αναπτυχθεί ένα υπερσυγκεντρωτικό σύστημα όπου πρόσωπα με αντίθετες φιλοσοφίες και διαφορετικές ατζέντες συνυπάρχουν, ενίοτε υπονομεύοντας ο ένας τον άλλον, ενώ επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο όπου 1 Επόπτης άνωθεν, ελέγχει 2 Υπουργούς!

Σε απλά λόγια τούτο σημαίνει ότι οι υπουργοί, που πρέπει να ρωτάνε ακόμη και αν θα βάψουν την πόρτα του γραφείου τους, έχουν επί της ουσίας ακυρωθεί!

Την ίδια ώρα το Υδροκέφαλο Σύστημα του Μαξίμου ακυρώνει με τον τρόπο λειτουργίας του το Επιτελικό Κράτος, καθώς η πρωτοφανής πολυφωνία προκαλεί αλαλούμ στην κεντρική εξουσία, με τους ρόλους και τις αρμοδιότητες να είναι ασαφείς και τον καθένα να λέει «τα δικά του» και να προσπαθεί να περάσει τις δικές του ατζέντες, τα προσωπικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες, για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτων!

Είναι επομένως σαφές ότι το Επιτελικό Κράτος, όπως είχε αναπτυχθεί και λειτουργήσει όταν η ΝΔ ανέλαβε την κυβέρνηση, έχει πλήρως καταργηθεί, καθώς τα πολλά διαφορετικά κέντρα εντός του Μαξίμου και οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις προκαλούν εγκλωβισμούς, αναποτελεσματικότητα και πλήρη σύγχυση!

Ένα κομφούζιο δηλαδή, που μπορεί να λύσει μόνο ο πρωθυπουργός …

Διαβάστε ακόμη: