Η κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση πού βιώνει η χώρα με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ανέδειξε την ανεπάρκεια αρκετών προσώπων της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, «έκρυψε» επί του παρόντος, τις εξόφθαλμα αποτυχημένες επιλογές προσώπων σε Υπουργεία, πού δυστυχώς έχει κάνει ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του.

Το δύσκαμπτο και πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα, πού ονομάζουν οι κυβερνητικοί «επιτελικό κράτος», είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Μύλος γίνεται με σύγκρουση αρμοδιοτήτων, προσωπικές φιλοδοξίες, εξυπηρέτηση συμφερόντων και ανεπάρκεια διοίκησης και ικανοτήτων από αρκετούς νέους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς.

Τα παραδείγματα των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτικής Προστασίας, Εργασίας είναι μόνο ένα μικρό δείγμα στο μπάχαλο πού έφτιαξαν οι φωστήρες του Μαξίμου.

Σε κάθε κρίση θα φαίνεται η ανεπάρκεια των … αρίστων του συστήματος, πού προσπαθούν εναγώνια να «αντικαταστήσουν» με εμμονικό τρόπο τον Γρ. Δημητριάδη.

Είναι χαρακτηριστική η ανικανότητα των μηχανισμών ασφαλείας της χώρας (ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, κλπ), πού μετά από εβδομάδες ανεξέλεγκτων πυρκαγιών δεν έχουν προβεί σε καμία σοβαρή σύλληψη εμπρηστών, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για στοχευμένους εμπρησμούς από αλλοδαπούς ή πράκτορες ξένων δυνάμεων, πού κινούνται χωρίς έλεγχο στη χώρα.

Μια άλλη εστία κυβερνητικών προβλημάτων λέγεται ότι μπορεί να προκύψει από τη διαχείριση της απόδοσης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας, πού η κ. Κεραμέως τοποθέτησε πρόσφατα τον στενό συνεργάτη της – κομματάρχη της δικηγόρο Άγγελο Δημοσθένους.

Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τα δείγματα είναι απογοητευτικά.

Την κατάσταση σώζει μόνο η ανυπαρξία αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα