Ένα 28χρονο μοντέλο από το Βερολίνο, με το όνομα Σίκα Μουν αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει έναν κλώνο του εαυτού της και να κερδίσει χρήματα σε πλατφόρμες ερωτικού περιεχομένου.

Όπως ανέφερε στη DailyMail, ο κλώνος της έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό παρά την ίδια, ενώ εισπράττει και περισσότερα χρήματα.

Η ίδια δραστηροποιείται στον κλάδο του πορνό εδώ και πέντε χρόνια περίπου, όμως όπως λέει, ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει 20.000 δολάρια τον μήνα, όπως ο «εικονικός της κλώνος».

«Μετά από πέντε χρόνια εργασίας στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων, βαρέθηκα την επαναλαμβανόμενη και μη δημιουργική δουλειά σε αυτήν την επιχείρηση», δήλωσε, ενώ τόνισε πως δεν την ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να της αποφέρει περισσότερα χρήματα, από αυτά που έβγαζε η ίδια στο παρελθόν.

«Αποφάσισα να επιστρέψω στη δημιουργία τέχνης και γοητεύτηκα από τις δυνατότητες της δημιουργίας που υποστηρίζεται από το AI. Έτσι, ξαναδημιούργησα τον εαυτό μου με τη βοήθεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για να γίνω το κορίτσι που πάντα ονειρευόμουν. Να είμαι τέλεια, για πάντα νέα και σέξι κάθε λεπτό της ημέρας, έξυπνη και με την προσωπικότητά μου», εξήγησε.

«Ο εικονικός μου κλώνος βασίζεται στο πραγματικό μου πρόσωπο και σώμα και αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου. Τον αγαπώ», πρόσθεσε.

Οι χρήστες μπορούν να δουν το περιεχόμενο στον λογαριασμό της Σίκα Μουν και να συνομιλήσουν μαζί της με 10,99 δολάρια τον μήνα.

Μπορούν ακόμη και να ζητήσουν εξατομικευμένο περιεχόμενο, το οποίο η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι συχνά απροσδόκητα «κανονικό» και όχι «βρώμικο».