Την παραίτησή του, από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες, με σχετική επιστολή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγη μόλις ώρα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ήρθε στο φως της επικαιρότητας ένα «θερμό επεισόδιο» μεταξύ των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παναγιώτη Ρήγα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», η λεκτική αντιπαράθεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στα άκρα, καθώς δεν έμειναν μόνο στα «γαλλικά». Με την ψύχραιμη αντίδραση άλλων στελεχών του κόμματος αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για τη νέα ηγεσία

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την εκλογική συντριβή που κατέγραψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και την ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε στις δηλώσεις του από το Ζάππειο, «Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του, την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες, στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

«Είχα την τύχη και την τιμή για την οποία χρωστάω ευγνωμοσύνη στον λαό και στους συντρόφους μου να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός.

Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, για την έξοδο από τα μνημόνια, για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε. Όπως θα έλεγε και ο ποιητής, αυτό το έργο θα είναι δικό σας και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Αυτό το ταξίδι ήταν ένα που άφησε αποτύπωμα στην Ιστορία. Οι μάχες που κερδίσαμε για λογαριασμό της πατρίδας αποτελούν την αναντικατάστατη παρακαταθήκη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα οφείλει να γίνει η αρχή του νέου κύκλου. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την εντολή. Να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μία μέρα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα και αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα