Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα κάνει δηλώσεις στις 12:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως για τις 11.00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Ο «ιστορικός κύκλος» του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει

Σημειώνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία του δήλωση, το βράδυ της Κυριακής μετά και την περαιτέρω εκλογική συρρίκνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  σημείωσε πως θα προσφύγει στη βάση του κόμματος, σε ένα νέο γύρο εσωκομματικής εκλογής, διεκδικώντας ξανά την παραμονή του στην ηγεσία.

Ωστόσο, όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σηματοδότησαν και αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «γρήγορες» μάλιστα, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον «ιστορικό του κύκλο» και ήρθε η ώρα να ανοίξει έναν καινούργιο.

«Να ανανεώσουμε το στελεχικό μας δυναμικό από τη βάση. Ο χρόνος προκειμένου να δουλέψουμε για την ανασυγκρότηση, ο χρόνος για την επιστροφή μας είναι οι ευρωεκλογές. Πρέπει να γίνει με επιτυχία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός κύκλος. Να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους για τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους.

Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη διαδικασία θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν, από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα ελέω έλλειψης περαιτέρω επίσημων δηλώσεων ή διαρροών από την ηγεσία, τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά, το ίδιο και οι εσωκομματικές ζυμώσεις, ανάμεσα στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την «Ομπρέλα» διαμηνύουν πως είναι έτοιμοι να πατήσουν το κομβίο της ανακοίνωσης ανθυποψηφίου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εάν ο ίδιος επιμείνει στην απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την παραμονή στο τιμόνι.

Το Σάββατο θα συνεδριάσουν τα μέλη της ομάδας σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται όμως να τους προλάβουν οι εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα