Γουέστον ΜακΚένι: Διεθνής (42 φορές, με 11 γκολ) Αμερικανός μέσος, 25χρονος, που ανήκει στην Γιουβέντους και τελείωσε την σεζόν δανεικός στην Λιντς (19 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, 15 στην Σέριε Α)! Παίκτης που κόστισε στην Μεγάλη Κυρία αγορά 21.000.000 ευρώ από την Σάλκε, το καλοκαίρι του 2021, έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 18.000.000 και εκπροσωπείται από μάνατζερ κολοσσό, την αμερικάνικη Wasserman. Πόσο πιθανό/ρεαλιστικό ένας τέτοιος παίκτης να έρθει και μάλιστα από τον Ιούλιο, σε μεγάλη ελληνική ομάδα; Καθόλου, είναι η… εύκολη/γρήγορη απάντηση αφού πρόκειται για παίκτη τοπ πρωταθλημάτων! Σύμφωνα όμως, με την ενημερωμένη πιάτσα agents, ο Γουέστον ΜακΚένι αποτελεί… μεταγραφικό όνειρο του Ματίας Αλμέίδα, οπότε και μεγαλεπήβολο στόχο της ΑΕΚ. Φυσικά μιλάμε μόνο για δανεισμό του (με προαπαιτούμενο loan fee στην Γιουβέντους κοντά στα 2.200.000 ευρώ ) αλλά και ένα υψηλότατο συμβόλαιο (κοντά στα 2.000.000 οι ετήσιες αποδοχές τους). Στην ΑΕΚ, λοιπόν, την ψάχνουν για τον… άπιαστο ΜακΚένι κι αν έχουν μια ελπίδα είναι ο κόουτς Αλμέιδα και η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιθανότατα όμως, και αυτή όχι για τώρα αλλά για …τέλη Αυγούστου (τότε που όντως προκύπτουν οι μεγάλες ευκαιρίες) και υπό πολλές,πολλές προϋποθέσεις. Δεδομένα πάντως εξαιτίας του Αλμέιδα η ΑΕΚ κοιτάει πλέον πρωτοκλασάτους Αμερικανούς ποδοσφαιριστές. Στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους είχε πρώτο στόχο τον στόπερ Τζόν Άντονι Μπρούκς, αλλά αυτός προτίμησε στις 26 Ιανουαρίου να υπογράψει στην Χοφενχάιμ και να επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα (από την Μπενφίκα )παρά να έρθει στην Ελλάδα, για την ΑΕΚ…

Ραζβάν Λουτσέσκου: Μπορεί να μη το λέει και να μην το δείχνει δημόσια αλλά η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση δυο -τριών βασικών μεταγραφών, τον έχει… ξενερώσει. Κάτι οι πολύ υψηλοί στόχοι που μπαίνουν αλλά στην πορεία αποδεικνύονται ανέφικτοι (κλασικό παράδειγμα ο Ιταλός φορ Γκαμπιαντίνι), κάτι το περίπλοκο καθεστώς άλλα στόχων (περιπτώσεις Βιγιάρ, Ραχμάν ,Οντζόεφ), κάτι τα θέματα ρευστότητας που οδηγούν σε μάκρος διαπραγματεύσεις για 200 και 300 χιλιάρικα με αποτέλεσμα να χάνονται παίκτες( όπως ο Τζούρισιτς που … άρπαξε ο Παναθηναϊκός), κάτι η ενεργοποίηση ξανά στα μεταγραφικά του Γκιόργκι Σαββίδη και το άκυρο στον Ζοσέ Μπότο και κάτι τα ήξεις, αφίξεις σε κάποιες υποθέσεις(π.χ. του Μισιτζάν, του εξτρέμ της Τβέντε, τον οποίο έχουν συμφωνημένο αλλά τον κρατάνε σταντ μπαι εδώ και ημέρες μήπως τους κάτσει κάτι καλύτερο), έχουν προκαλέσει -προς το παρόν- μεταγραφικό αδιέξοδο και αναπόφευκτα ανησυχία…

ΠΑΟΚ: Η ομάδα είναι χωρίς βασικό σέντερ φορ, χωρίς αριστερό εξτρέμ, χωρίς 8άρι, ψάχνει επειγόντως και αριστερό μπακ. Το χειρότερο; Μπορεί να ανοίξει μέγα θέμα και για το κέντρο της άμυνας, εφόσον πουληθεί στην Μίντιλαντ ο ηγέτης της Ινγκανσον. Ο Λουτσέσκου βέβαια έχει θέσει βέτο παραμονής του, αλλά ο Ισλανδός στόπερ το σκέφτεται θετικά και η Γκοντζάρεβα στα 3 με 3.500.000 ευρώ μάλλον θα τον … πακετάρει για Δανία. Με όλα αυτά να μαζεύονται και σε ενδεχόμενο πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, για δεύτερο σερί καλοκαίρι – πέρσι ήταν το σοκ από την Λέφσκι Σόφιας, φέτος περιμένει τον ΠΑΟΚ η Μπειταρ – μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά στην σχέση Σαββίδη – Λουτσέσκου. Το καλοκαίρι αυτό προβλέπεται… καυτό για τον “δικέφαλο” και τον Ιβάν Σαββίδη, με σενάρια για … αλλαγή σελίδας όχι μόνο στον προπονητή αλλά και στην ιδιοκτησία !!

Άξελ Τουανζέμπε: Σύμφωνα με την αγγλική πιάτσα agents έχει προταθεί τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό και εξετάζεται. Στα 25 του χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος, έχει παρελθόν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άστον Βίλλα, Νάπολι αλλά προέρχεται ουσιαστικά κι από απραξία ενός χρόνου αφού πέρσι ως δανεικός στη Στόουκ έκανε μόλις 5 ματς (έλειψε 5 μήνες λόγω τραυματισμού). Προφανώς για αυτό…σκέφτεται την Ελλάδα ο διεθνής Άγγλος στόπερ αφού διαφορετικά θα ήταν περιζήτητος στη Πρέμιερ. Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως έχει χαμηλό κασέ αφού προτείνεται με 3.000.000 ευρώ για 2 χρόνια..

Δημήτρης Μελισσανίδης: Στην Αντίπαρο, όπου βρέθηκε πρόσφατα με το κότερό του, “άνοιξε” κουβέντα και για τα μεταγραφικά της νταμπλούχου ΑΕΚ. Ακούστηκε , λοιπόν, να λέει -με το γνωστό του στυλ και με απόλυτη σιγουριά – πως… “η ΑΕΚ θα πάρει τρείς μεγάλους παικταράδες. Θα είναι μεταγραφές Τσαμπιονς Λιγκ”!!! Για δε την παραμονή του Πινέδα ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά και καθησυχαστικός πως ακόμη και αν δεν γίνει…”θα φέρουμε άλλον…Πινέδα”!!

Στέφανος Καπίνο: Μετά απο 6 χρόνια επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο… Αγρίνιο. Με τον Παναιτωλικό να αποτελεί την τρίτη εντός συνόρων ομάδα για τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα κι αφού προηγήθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Από τα ψηλά στα χαμηλά κι από τα σαλόνια στα …αλώνια για τον 29χρονο Καπίνο που εκτός από τους δυο “αιώνιους” έχει στο βιογραφικό του και ομάδες όπως οι Μάιντζ, Βέρντερ, Φόρεστ. Την περασμένη σεζόν… μοιράστηκε σε Αρμίνια Μπίλεφελντ και στην πολωνική Μιέντζ Λεγκνιτσα αλλά συνολικά δεν έκανε πάνω από 10 συμμετοχές. Η καριέρα του τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη πτώση και η χρηματιστηριακή του αξία κατρακύλησε στις 350.000 ευρώ. Ενδεικτικό πως είχε ξεμείνει από προτάσεις ενώ στην Ελλάδα προτάθηκε προηγουμένως αλλά επέλεξαν άλλον κίπερ και στους Ατρόμητο (πήρε Τσιντώτα), Άρη (πήρε τον Χουτεσιώτη) και ΠΑΣ (έχει κλείσει τον Κλέιμαν). Στον Παναιτωλικό ο Καπίνο θα αντικαταστήσει τον Ανέστη και ελπίζει προφανώς σε… restart καριέρας αφού δεν τον πήραν και τα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα