Μέσα στη νύχτα των εκλογών οι δημοσιογράφοι που βλέπουν στα exit poll πως ένα κόμμα-φάντασμα (οι Σπαρτιάτες) μπαίνει στη Βουλή αναζητούν τον αρχηγό του διαπιστώνοντας πως η οργάνωση δεν έχει καν γραφεία!

Τελικά βρέθηκε στο Παλιό Φάληρο ένα δικηγορικό γραφείο για να εμφανισθεί ο άγνωστος αρχηγός που θα ευχαριστήσει τον Κασιδιάρη που του επέτρεψε να μπει στη Βουλή.

Φαίνεται πως το κόμμα δεν είχε γραφεία, αλλά έχει ένα δίκτυο μέσα στα social media που μέσα σε είκοσι μέρες πέρασαν το μήνυμα του φυλακισμένου πρώην Χρυσαυγίτη πως οι “Έλληνες” υποστηρίζουν τους … “Σπαρτιάτες” μέσα από εκατοντάδες λογαριασμούς στο ΤikTok, το Twitwer και το Facebook:

«Ενημερώστε τώρα όλους τους γνωστούς και φίλους μας για τους Σπαρτιάτες με τηλέφωνα και μηνύματα. Να γραφτούμε εκλογικοί αντιπρόσωποι και να είμαστε παρόντες σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Να μοιράσει ο καθένας από εμάς εκατοντάδες φυλλάδια και ψηφοδέλτια του κόμματος. . Έχω δώσει τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου στον αγώνα και ζητώ από εσάς να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τη μεγάλη νίκη μας ενάντια σε ολόκληρο το σύστημα».

Οι Σπαρτιάτες εμφανίζονται ως ένα ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα, υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού». Θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Είμαστε οι Ελληνίδες και Έλληνες ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” στην ψυχή και στο σώμα! Αυτοί που θέλουμε και διεκδικούμε να φανούμε αντάξιοι των 300 του Λεωνίδα φυλάγοντας ξανά «Θερμοπύλες» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους. «Να φυλάξουμε το ”όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον” (Ηρόδ.)

Ο 59χρονος Βασίλης Στίγκας από τη Βοιωτία, “ελεύθερος επαγγελματίας στη βιοτεχνία τροφίμων», έχει ένα πλούσιο πολιτικό βιογραφικό με μια πορεία που περιλαμβάνει την Πολιτική Άνοιξη, τον ΛΑΟΣ και την Ένωση Κεντρώων, ενώ είχε δηλώσει ότι «η πρώτη επαφή με πολιτικό κόμμα ήταν με τη Νέα Δημοκρατία» πριν ακολουθήσει στη συνέχεια τον Αντώνη Σαμαρά και ενταχθεί στις “Ρίζες” του Βασίλη Καπερνάρου.

Φαίνεται πως ενώ είχε ιδρύσει το 2017, τους «Σπαρτιάτες» όταν στις ευρωεκλογές του 2019 συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων και πήρε μόλις τριανταπέντε ψήφους. Σε αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, «Μογγόλους» τους Τούρκους, «υπάλληλο των Αμερικανών και των Εβραίων» τον Νίκο Δένδια, «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα, «μπάσταρδους» τους δικαστές της Φλώρινας, «γυφτοσκοπιανούς» τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας, «αρχιεγκληματία» τον Χαρίλαο Φλωράκη και «πόρνη της κατοχής» τη Μελίνα Μερκούρη.

Τον Κυριάκο Βελόπουλο τον χαρακτηρίζει «πολιτικό απατεώνα», για τον Δημήτρη Νατσιό της ΝΙΚΗΣ, γράφει ότι «γύρναγε στις εκκλησίες και ακολουθούσε κατά πόδας μητροπολίτες με αστραφτερές Μερσεντές» και μάλλον αφελώς αποκαλύπτει την σχέση του με τον Κασιδιάρη με ευχαριστίες που μπορεί να κοστίσουν την έξοδο από την Βουλή όταν ο Άρειος Πάγος εξετάσει προσφυγές για την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για την βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα” θα πει στην πρώτη του εμφάνιση ο Βασίλης Στίγκας την ώρα που ο Ηλίας Κασιδιάρης ομολογεί πως είναι ο εμφανής αρχηγός του κόμματος.

Το ερώτημα είναι αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει πως όλα αυτά είναι αποδείξεις πως ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος “Σπαρτιάτες” είναι ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης που αν ισχύει εξευτέλισε την Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα με το μήνυμα από τις φυλακές μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων:

“Νενικήμαμεν”.

Σε λίγους μήνες -λέει- λήγει η “άδικη και παράνομη” κράτησή του και θα είναι πάλι ελεύθερος. Και δοξασμένος -τουλάχιστο από το 4,7% των ψηφοφόρων.

Διαβάστε περισσότερα