Μία νέα τεχνολογία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην Μ. Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Μεταφορών της περιοχής West Midlands.

Τα drones, τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα τηλεκατευθυνόμενα που μέχρι σήμερα έχουμε δει σε εργασίες από απλή βιντεοσκόπηση έως και παράδοση δεμάτων, τώρα περνούν και στον τομέα της διαχείρισης κυκλοφορίας.

Εκεί λοιπόν, το παραπάνω τμήμα έχει δημιουργήσει την δική του ομάδα drone, με 5 πιστοποιημένους πιλότους να μεταδίδουν live stream εικόνα από σημείο όπου έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα ή παρατηρείτε συμφόρηση.

Αυτή η εικόνα πηγαίνει με την σειρά της στο γραφείο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο μπορεί να ενεργήσει πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απ’ ότι αν χρησιμοποιούσε μία απλή σταθερή κάμερα κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί πως η περιοχή West Midlands διαθέτει πάνω από 2.500 σταθερές κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας οι οποίες καλύπτουν τα δίκτυα λεωφορείων, τρένων, τραμ, αλλά και το οδικό.

Το πρόβλημα με τις κάμερες είναι πως εκτός του ότι είναι αρκετά περιορισμένες στο τι μπορούν να δείξουν (σταθερές σε ένα γεωγραφικό σημείο), χρειάζονται και μία μεγάλη επένδυση χρόνου και χρήματος για την εγκατάσταση αλλά και συντήρηση τους.

1

Επιστρέφοντας τώρα στα drone, αφού λοιπόν εντοπισθεί το πρόβλημα, από εκεί το μόνο που μένει είναι το να σταλθούν τροχονόμοι στα εν λόγω σημεία ώστε να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να «σπάσει» η κίνηση και να ενημερωθεί ο κόσμος.

Το τελευταίο συμβαίνει είτε μέσα από τα social media είτε μέσα από τα σχετικά κανάλια που ασχολούνται με την κίνηση στους δρόμους.

Οι ίδιοι οι Βρετανοί που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο project αναφέρουν πως πρόκειται για μία τεχνολογία που «θα αλλάξει τα δεδομένα» ανοίγοντας νέους ορίζοντες για όλα τα κέντρα διαχείρισης της κυκλοφορίας παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα