Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο στρατόπεδα και το θέμα είναι πως θα συνυπάρξουν την επόμενη μέρα των εκλογών. Πολύ δύσκολα, βλέποντας την…

Χθες το βράδυ μαζεύτηκαν στο καινούργιο γραφείο του πολλοί νυν βουλευτές όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Πέτρος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ είχε συνομιλία με την Ράνια Θρασκιά που έχει κάνει δήλωση στήριξης, η Ραλλία Χρηστίδου αλλά και πρώην βουλευτές όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ελένη Αυλωνίτη, Άννα Βαγενά.

Την «βρώμικη» δουλειά κάνει ο Γιώργος Τσίπρας που πολώνει το κλίμα μιλώντας για διαγραφές και διασπάσεις αλλά και για υπονόμευση προς τον Α.Τσίπρα από στελέχη του κύκλου της Έφης Αχτσιόγλου.

Καραμέρος, Ακρίτα και Αποστολάκης αλλαξοπίστησαν και εκεί που στήριζαν Αχτσιόγλου πήγαν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Χάρης Μαμαλάκης που στήριξε Τσακαλώτο έφυγε και αυτός προς Κασσελάκη μεριά.

Από την άλλη, Πάνος Λάμπρου, Αννέτα Καββαδία, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Πάνος Σκουρλέτης, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στάθης Γιαννακίδης, τάχθηκαν χθες με την Έφη Αχτσιόγλου.

Πάντως, «φανατικοί» της Αχτσιόγλου είναι φυσικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Άγγελος Χαρίτσης, ένα σοβαρό στέλεχος που παραμένει στο πλάι της, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της, ο Αριστείδης Μπαλτάς ενώ μαζί της είναι και ο Νίκος Φίλης.

Σαφώς υπέρ της δια της σκληρής κριτικής που έχουν κάνει στον Κασσελάκη είναι ο Δημήτρης Βίτσας και ο Θοδωρής Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Κατά του Κασσελάκη είναι και ο Στέλιος Κούλογλου και γι’ αυτό μάλλον θα στηρίξει Αχτσιόγλου.

Θα πρέπει να πούμε ότι από άποψης ποιότητας στελεχών και εμπειρίας, η ομάδα της κ. Αχτσιόγλου είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένη ενώ η ομάδα Κασσελάκη στηρίζεται περισσότερο στις συμμαχίες του Αλέξη Τσίπρα με το κόμμα και τα επιχειρηματικά κέντρα που τον στηρίζουν.

Η Αχτσιόγλου στηρίζεται πολύ στον Νίκου Μαραντζίδη ενώ ο Κασσελάκης στηρίζεται στον Νίκο Μωραίτη, στενό φίλο του Α.Τσίπρα.

Η χαμηλή επικαιροποίηση στοιχείων των μελών για τον δεύτερο γύρο δείχνει ότι δεν θα έχουμε ανατροπή.

Η πλευρά της Αχτσιόγλου προσπαθούσε να ενεργοποιήσει 50.000 παλιά μέλη που δεν ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή αλλά υπάρχει μία σχετική απροθυμία.

Ερωτηματικό αποτελεί εάν θα έρθουν να ψηφίσουν αυτοί που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, τα 40.000 νέα μέλη.

Λογικά θα έχουμε λίγες διαρροές εκεί.

Όπως φαίνεται εκ πρώτης, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει αλλά οι δύο μονομάχοι θα είναι πιο κοντά σε ψήφους απ’ ότι στον πρώτο γύρο.

Η Αχτσιόγλου θα κατέχει ένα καλό ποσοστό που θα φτάνει το 40% και ο Κασσελάκης θα πιάσει το 60%.

Η συνέχεια, όμως, θα είναι δύσκολη καθώς κανένας δεν γνωρίζει τις ιδέες του δεύτερου σε μία σειρά θεμάτων όπως η εξωτερική πολιτική, η οικονομία, το δημόσιο κ.α.

Συνεπώς, μετά την Κυριακή αρχίζουν τα δύσκολα.

Διαβάστε ακόμη: