Υπό τους καλύτερους οιωνούς εισέρχεται στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου η χρηματιστηριακή αγορά, δείχνοντας να μην ανησυχεί ιδιαίτερα από τα πολλά σενάρια που αναπαράγονται καθημερινά γύρω από τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Η αντίδραση αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί σε ευσεβείς πόθους για θετικές εξελίξεις και πολιτική σταθερότητα, αν δεν υπήρχε παράλληλα ανάλογη συμπεριφορά από τους παράγοντες εκείνους που καθορίζουν την ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

Συνομιλώντας τις τελευταίες μέρες με κορυφαίο παράγοντα του τουριστικού κλάδου της χώρας μόνο μία ανησυχία καταγράψαμε: Μήπως η προσφυγή στον δεύτερο γύρο των εκλογών εν μέσω μιας πολλά υποσχόμενης τουριστικής περιόδου δημιουργήσει προβλήματα στην ποιότητα των υπηρεσιών που η χώρα προσφέρει.

Κατά τα λοιπά, ο γνωστός επιχειρηματίας εκτιμά πως η ερχόμενη σεζόν θα είναι μακράν καλύτερη από το 2019.

Βασίζει, δε, το επιχείρημά του αυτό σε ένα απλό γεγονός, που μπορεί εξάλλου να το διαπιστώσει ο καθείς: Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος τουρίστας θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός για να βρει αεροπορικό εισιτήριο για ελληνικό προορισμό.

Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν αμβλύνει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τα οποία χρήζουν μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αλλά αποκαλύπτουν την μεγάλη ευκαιρία ενώπιον της οποίας βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Το πολιτικό προσωπικό μοιάζει πιο ώριμο σε σχέση με το παρελθόν, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του, οι εκλογές αποτελούν μόνο έναν ενδιάμεσο σταθμό.

Γαλλία: Οι καύσωνες επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη της οικονομίας

Το γαλλικό «αντίβαρο»

Προφανώς και ελλοχεύουν κίνδυνοι, η πλειονότητα των οποίων όμως δεν αφορούν στις εξελίξεις εντός της Ελλάδος, αλλά οφείλονται στο διεθνές πλαίσιο, διότι μετά από τις εκλογές (έστω και δύο γύρων) η χώρα θα κυβερνηθεί.

Αν, όμως, οι Βρυξέλλες υποκύψουν στις πιέσεις της «γερμανικής Ευρώπης» και του στενού δημοσιονομικού κορσέ , τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για όλες τις χώρες του Νότου.

Η εξέγερση στη Γαλλία με αφορμή το συνταξιοδοτικό πιθανόν να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προώθηση ενός παρόμοιου σχεδίου.

Υπό αυτά τα δεδομένα το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να μην πτοείται, θα τολμούσαμε να πούμε πως λειτουργεί αντισυμβατικά ενώπιον του συζητούμενων μετεκλογικών πολιτικών εξελίξεων.

Απεδείχθη αυτό και το πρώτο διήμερο των αργιών του Πάσχα των Καθολικών. Η συμπλήρωση μιας εβδομάδας ανοδικών τάσεων κάτι λέει.

Κύρια ζητούμενα της αγοράς προβάλλουν εύλογα τόσο η περίφημη επενδυτική βαθμίδα όσο και το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας.

Στα δύο ζητήματα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αφού είναι ευνόητο ότι υπάρχουν πολλές ανεξάρτητες μεταβλητές οι οποίες καθορίζουν την επιμέρους εξέλιξη.

Την εβδομάδα αυτή για παράδειγμα η JP Morgan προέβλεψε ότι η S&P πρόκειται να τηρήσει στάση αναμονής και δεν θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας την 21η Απριλίου.

Ο αντίλογος στην εκτίμηση αυτή είναι ότι η επίσημη αναβάθμιση μόνο ψυχολογικό ρόλο παίζει, δεδομένου ότι η χώρα ήδη μπορεί να δανείζεται με όρους ώριμης οικονομίας.

Εφόσον, λοιπόν, τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων αντιστοιχούνται με αυτά των ώριμων αγορών, καθυστέρηση της επενδυτικής βαθμίδας μερικών μηνών δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό.

Μετά τον Σταϊκούρα, οι τράπεζες αντιμέτωπες με το υπουργείο Ανάπτυξης

Τράπεζες: Η μεγάλη επιστροφή

Ένα από τα κορυφαία ζητήματα που επηρεάζουν τις αγορές αφορά στο πλέγμα των επιτοκίων.

Άποψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ότι η αύξησή τους έχει «πιάσει ταβάνι», αλλά θα χρειαστεί καιρός για την αποκλιμάκωσή τους.

Επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως η εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

Τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «η μεγάλη επιστροφή».

Πράγματι, καταβάλλοντας πολλές προσπάθειες –και με σημαντική στήριξη από κυβερνητικής πλευράς– το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ξεπέρασε το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων και επιτυγχάνοντας υψηλή κερδοφορία από το 2022 εγγράφει υποθήκες να πρωταγωνιστήσει στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

Αυτό διαπιστώνουν ολοένα και περισσότεροι επενδυτές και αναλυτές.

JP Morgan

JP Morgan: Ποιος εκλογικός κίνδυνος;

Σύμφωνα με την JP Morgan δεν υπάρχει εκλογικός κίνδυνος για την Ελλάδα.

«Αισθανόμαστε ότι οι επενδυτές είναι άνετοι με την επενδυτική υπόθεση των ελληνικών τραπεζών, με τα ερωτήματα να επικεντρώνονται στη δυναμική του δείκτη ROE, τόσο βραχυπρόθεσμα από τα επιτόκια όσο και μεσοπρόθεσμα θέματα όπως τα κέρδη και η επιστροφή κεφαλαίου. Αισθανόμαστε ότι οι επενδυτές αισθάνονται άνετα με το πολιτικό τοπίο και τον εκλογικό κίνδυνο και τις προοπτικές από πάνω προς τα κάτω ευρύτερα», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας. Προσθέτουν επίσης «συνεχίζουμε να τοποθετούμαστε υποεπενδεδυμένα στην αναδυόμενη Ευρώπη, όπου έχουμε προτίμηση στις ελληνικές τράπεζες, έναντι ουδέτερης στάσης των νοτιοαφρικανικών τραπεζών, οι οποίες θεωρούμε ότι φαίνονται πιο ανθεκτικές σε σχετική βάση».

Στο ίδιο θετικό συμπέρασμα καταλήγει για τις ελληνικές τράπεζες έκθεση της Deutsche Bank επισημαίνοντας πως το 2023 δεν είναι 2008, για μια σειρά λόγους:

Τα θεμελιώδη μεγέθη του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα είναι τα πιο στέρεα από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης:

  • i) Ο κλάδος λειτουργεί εδώ και χρόνια με υψηλούς δείκτες κεφαλαίου και ρευστότητας,
  • ii) η ποιότητα του ενεργητικού έχει βελτιωθεί σταδιακά, με τους δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων να πέφτουν σε νέα χαμηλά επίπεδα από το 2008 ακόμη και σε προηγουμένως προβληματικές αγορές της Νότιας Ευρώπης, και
  • iii) η κερδοφορία έχει φθάσει σε ρεκόρ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Γι΄ αυτό η αλλαγή του εκλογικού νόμου θεωρείται πλέον επιβεβλημένη, προκειμένου να διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα

Η τοξικότητα υπονομεύει το μέλλον της χώρας

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όχι σε σκανδιναβική χώρα, είναι επόμενο η προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση να παροξύνεται.

Ακόμη και πολιτικά στελέχη που κατά κόρον διακρίνονται για τον ήπιο πολιτικό λόγο τους, στο κυνήγι του σταυρού αναγκάζονται να υψώσουν τους τόνους και να «καταγγείλουν» τον όποιον απέναντι.

Έτσι συμβαίνει πάντα κατά τις προεκλογικές περιόδους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στις επόμενες μέρες, καθόσον το διακύβευμα της εξουσίας τίθεται πολλές φορές υπεράνω του «πολιτικού πολιτισμού».

Όλα όμως έχουν όρια, τα οποία δεν τίθενται μέσω κανόνων καλής συμπεριφοράς αλλά από τις τρέχουσες συνθήκες και το ίδιο το μέλλον της χώρας.

Γιαυτό νομίζουμε ότι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Ελλάδα όσοι εν επιγνώσει τους «ποτίζουν» με το δηλητήριο της τοξικότητας την πολιτική ζωή με ύφος σκανδαλοθηρικών εντύπων του περιθωρίου.

Εισβολή με ή χωρίς εισαγωγική στην προσωπική ζωή του καθενός, περιλαμβανομένων και των πολιτικών στελεχών, τα περιουσιακά του στοιχεία και τις κοινωνικές του συναναστροφές, δεν συμβάλλει στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης εξουσίας -πολιτών, που είναι αναγκαία όσο ποτέ σήμερα.

Προφανώς ο αθέμιτος πλουτισμός πρέπει να περιλαμβάνεται στα στοιχεία ελέγχου της όποιας εξουσίας.

Αλλά η τροφοδότηση με τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης με «στοιχεία» – φούσκες μακροπρόθεσμα δεν θα ωφελήσει κανένα. Πολύ, δε, αμφιβάλλουμε αν προσελκύει ψήφους.

Άλλωστε, οι φανατικοί μπορούν να βρουν άλλα στοιχεία για να «πιαστούν».

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή νομοτεχνικές «βελτιώσεις» που θα καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή του εξαμβλώματος των «Κασιδιάριδων» στις εκλογές.

Νομίζουμε ότι αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο αν οι πολιτικοί ταγοί όλων των πτερύγων του δημοκρατικού τόξου πολιτεύονταν με μεγαλύτερη προσοχή και με το βλέμμα στο μέλλον της χώρας.

Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι ήδη πιο ώριμη από αυτούς…

Πάνω στην αναμπουμπούλα αύξησαν τους μισθούς τους – Μετά τον «πατσοκοιλιά» Κοντόπουλο της ΕΧΑΕ, ήρθε η σειρά των «τεχνοκρατών» του ΟΛΘ με τις ευλογίες ΤΑΙΠΕΔ – Σταμπουλίδη να ακολουθήσουν την ίδια τακτική!

Όπως προ μερικών ημερών αποκαλύψαμε, ο «πατσοκοιλιάς» Κοντόπουλος, επί των ημερών του οποίου θα φύγουν και οι γάτες από το Χρηματιστήριο και μολονότι στο ΔΣ του ΧΑ όπου προΐσταται υπάρχουν πρωτοφανείς και κραυγαλέες περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων τις οποίες κοιτάζει αμήχανα η Επ. Κεφαλαιαγοράς χωρίς να παρέμβει όπως οφείλει, αύξησε τις απολαβές χωρίς να ανοίξει μύτη!

Την «επιτυχημένη» τακτική Κοντόπουλου (που του βγαίνουν τα πουκάμισα έξω…) αποφάσισαν να ακολουθήσουν και τα «αστέρια» του ΟΛΘ!

Μολονότι το ζήτημα του Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι μείζον, λόγω της ιδιοκτησίας του Ρώσου Ιβάν Σαββίδη και της εμπλοκής – παρέμβασης ΗΠΑ και ΕΕ ως προς την διοίκηση του που είχε αποτέλεσμα να παραιτηθεί από το ΔΣ του ΟΛΘ το δεξί χέρι του αφεντικού του ΠΑΟΚ στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα (Dimera) Αρτούρ Νταβιτιάν, οι «τεχνοκράτες» του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αποφάσισαν από μόνοι τους να αυξήσουν τις απολαβές τους!

Και το ανακοίνωσαν κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ΟΛΘ στους αναλυτές την περασμένη Παρασκευή!

Παρότι τα κέρδη του ΟΛΘ μειώθηκαν σε 18,7 εκατ. , το κόστος πωληθέντων αυξήθηκε κατά 7 εκατ. ευρώ, ενώ το μέρισμα μειώθηκε από 1,5 ευρώ πέρυσι σε 1,45 ευρώ φέτος!

Όλα τούτα συνολικώς, δεν κατέβαλαν τη διοίκηση του ΟΛΘ να αυξήσει κατά 500 χιλιάδες ευρώ τις αμοιβές της ενώ τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αυξήθηκαν κατά 900 χιλιάδες ευρώ!

Και όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ καθώς στο ΔΣ του ΟΛΘ συμμετέχει και ο γενικός διευθυντής του «κρατικού φορέα» κ. Σταμπουλίδης!

Σημάδια των καιρών …

Τα παραμύθια του Βασίλη Καζά της Grant Thornton για τα φορολογικά πιστοποιητικά του Νίκου Κοκλώνη και της Barking Well Media!

Τα παραμύθια του Βασίλη Καζά της Grant Thornton για τα φορολογικά πιστοποιητικά του Νίκου Κοκλώνη και της Barking Well Media!

Διάβασα με ενδιαφέρον την «ωραία» συνέντευξη του κ. Καζά της Grant Thornton στους φίλους μου γνωστού οικονομικού σάιτ, ωστόσο το παραμύθι έχει δράκο….

Λέει ο Βασίλης Καζάς ως επιχείρημα ότι έχει κάνει σωστά την δουλειά του και ότι ο Ορκωτός δεν έχει δώσει Φορολογικό Πιστοποιητικό …

Ξέχασε όμως να πει ότι το Φορολογικό Πιστοποιητικό το ζητάει ο πελάτης και δεν είναι υποχρεωτικό.

Ξέχασε επίσης να πει ότι ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής θα πρέπει να επιδείξει και την δέουσα επιμέλεια σε περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών και να αναφέρει στις Αρμόδιες Αρχές …

Τις ανέφερε; Δεν νομίζω……

Τέλος ξέχασε να αναφέρει εάν ο κ.Γαρμπής έκανε τα στοιχειώδη που προβλέπουν τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα για την επιβεβαίωση των εσόδων!!!!

Υ.Γ. Δεν ξέρουμε τι εννοούσε ο …ποιητής ότι η Grant Thornton ελέγχεται από την ΕΛΤΕ!!!

Γιατί φανταζόμαστε ότι εάν ήδη έχει μπει έλεγχος (ακούω ότι θα μπει εάν δεν έχει ήδη μπει) θα χάσει το ύπνο του ο κυρ Βασίλης… Αυτά τα ολίγα προς το παρόν! Συνεχίζεται …

Σας θυμίζουμε τι είχε γράψει σχετικά το Radar:

Ο Αντώναρος «καπέλο» στον Σπρίτζη στην Ανατολική Αττική – «Πέρασε» το βέτο Φίλη – Βούτση για (Αρούλη) Σπηλιωτόπουλο και Μπαλαούρα για Κρινιώ Κανελλοπούλου – Όλα ανοιχτά για τον Σάββα Τσιτουρίδη

Η ανακοινωθείσα χθες υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου για την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, επιβεβαιώνει το αποκλειστικό δημοσίευμα μας της προηγούμενης βδομάδας ότι οι «υπόγειοι δεσμοί» μεταξύ Τσίπρα και των απολειφαδιών του πάλαι ποτέ «καραμανλικού» μπλοκ είναι ισχυροί όσο ποτέ.

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και γνωστός ως ο «Βούδας της Ραφήνας» δεν κατάφερε να προωθήσει άλλα γνωστά στελέχη των κυβερνήσεων του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται μάλλον σε εσωκομματικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι προσπάθειες για την υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιοτώπουλου στην Α’ Αθήνας προσέκρουσε στη σφοδρή αντίδραση του Νίκου Φίλη αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση , ενώ στην περίπτωση της Κρινιώς Κανελλοπούλου για την Ηλεία βέτο άσκησε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Σάββα Τσιτουρίδη και το νομό Κιλκίς με την υποψηφιότητα του Σάββα Τσιτουρίδη όλα είναι ακόμη ανοικτά μετά τη χθεσινή ηχηρή απόσυρση από το ψηφοδέλτιο του της Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Σημειώνεται η βουλευτής γνωστοποίησε την παραίτησή της χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις στην υποψηφιότητα άλλου στελέχους και συγκεκριμένα του Παύλου Τονικίδη.

Στην περίπτωση του κ. Αντώναρου λέγεται ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτιμήθηκαν οι άοκνες προσπάθειες του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των κυβερνήσεων Καραμανλή αφενός να υποστηρίξει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να βάλλει με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη νυχθημερόν, τόσο στα κεντρικά όσο και στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

Κατά τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεκτίμησε την ευφράδεια του κ. Αντώναρου αλλά και την μεστή επιχειρηματολογία του που κατατρόπωσε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι στην προώθηση Αντώναρου δεν αντέδρασαν άλλα «εμβληματικά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι συνυποψήφιοι του στην περιφέρεια Αττικής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και οι νυν βουλευτές Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουριολάκος.

Όμως η υποψηφιότητα ήδη προκαλεί άλλου είδους ρήγματα.

Το ΠΑΣΟΚ με χθεσινή ανακοίνωση του θέτει ευθέως θέμα Αντώναρου υπενθυμίζοντας τον βίο και την πολιτεία του «καραμανλικού» στελέχους τονίζοντας ότι αυτός αποτελεί τον «εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, μη παρεκκλίνοντας ούτε γραμμή από το δόγμα της απενοχοποίησης του Κώστα Καραμανλή, που υπηρετεί όλα τα χρόνια».

Ερωτά επίσης: «Με ποια αξιοπιστία όμως θα φέρει εις πέρας τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, όταν ο κ. Τσίπρας εναντιώθηκε σε όλες τις σημαντικές τομές που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες, όπως η Διαύγεια, το opengov και ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας;»

Αλήθεια ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Αντώναρο ποια είναι η κυβέρνηση και ποιος ο Πρωθυπουργός, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009 για να τη σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ;».

Η εκεχειρία ΣΥΡΙΖΑ - Οικογένειας Καραμανλή ως προς το πρόσωπο του παραιτηθέντος πρώην Υπ. Μεταφορών και Υποδομών για τα Τέμπη!

Η εκεχειρία ΣΥΡΙΖΑ – Οικογένειας Καραμανλή ως προς το πρόσωπο του παραιτηθέντος πρώην Υπ. Μεταφορών και Υποδομών για τα Τέμπη! Ο πρώην θεσμικός «ενδιάμεσος» και η σχέση σεβασμού μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Βούδα της Ραφήνας!

Μαθαίνω ότι, μετά την τραγωδία των Τεμπών και αφού υπήρξε σοβαρός αντίκτυπος στην κοινή γνώμη γύρω από το όνομα αλλά και τη συμμετοχή στα εκλογικά ψηφοδέλτια, του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, υπήρξαν πολλές και διάφορες διαμεσολαβητικές δράσεις προκειμένου να κατευναστούν οι πολιτικές – κομματικές αντιδράσεις αλλά και να πέσουν οι τόνοι σε σχέση με την κοινωνία!

Καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι η Οικογένεια Καραμανλή, εν τω συνόλω, ενεργοποιήθηκε σε κάθε επίπεδο!

Ακόμη και ο αποκαλούμενος Βούδας της Ραφήνας, που – μεταξύ μας- δεν τρέφει και τη μεγαλύτερη συμπάθεια στο ανίψι του για πολλούς και διάφορους λόγους, φέρεται να ενεργοποιήθηκε, κυρίως χρησιμοποιώντας τον σεβασμό που υφίσταται μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα!

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η Οικογένεια Καραμανλή- πέραν του Βούδα της Ραφήνας- διά μέσω τρίτου προσώπου (το οποίο κατά το παρελθόν φέρεται να διαδραμάτισε θεσμικό πολιτειακό ρόλο) που κατέστη ενδιάμεσος, κατάφερε με το κύρος που διαθέτει και την καλή σχέση του παρελθόντος, να επιτύχει εκεχειρία με τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη σκληρή γραμμή που ακολουθούσε για τα Τέμπη και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

Διαβάστε περισσότερα