Την ώρα που λιγότερο από 50 ημέρες μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου που προκήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν χωρεί αμφιβολία ότι στην χρηματιστηριακή αγορά επέστρεψε ο κίνδυνος της πολιτικής ανωμαλίας, το ρίσκο που την ώρα τούτη δεν φαίνεται να αναλαμβάνουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, προ του θόλου πολιτικού τοπίου που προδιαγράφεται, ενώ μέχρι πρότινος τοποθετούνταν αθρόα και μαζικά διαβλέποντας ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και ομαλό περιβάλλον αυτοδυναμίας μετά τις εκλογές!

Αδιαμφισβήτητα ένα μοιραίο γεγονός, όπως εν προκειμένω η τραγωδία των Τεμπών που ανέδειξε την ανεπάρκεια του Κράτους και των μηχανισμών που στην περίπτωση του ΟΣΕ πρόκειται για δεκαετίες πίσω, ανέτρεψε τα δεδομένα και πιθανόν ανατρέπει τον υφιστάμενο χάρτη των πολιτικών ισορροπιών, καθιστώντας την αγορά ευμετάβλητη στις εξελίξεις!

Υπό την έννοια τούτη, η τραγωδία των Τεμπών συνιστά και τον πρώτο απρόβλεπτο και αστάθμητο παράγοντα ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών!

Ο δεύτερος αστάθμητος παράγων ως προς την επιρροή του στο εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η έκβαση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπου πλέον μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αμερικανικός παράγων έχει καταστεί εξαιρετικά επιδραστικός ως προς τα πρόσωπα και τα πολιτικά κόμματα!

Ο τρίτος αστάθμητος παράγων που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του ή όχι στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Αντιφατικά μηνύματα από το Λονδίνο: Το ενδιαφέρον για Alpha, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, το τρίπτυχο Τράπεζες- Ενέργεια- Πετρέλαια, οι 240 ξένοι θεσμικοί και ο φόβος για πολιτική αστάθεια με φόντο τις εκλογές!

Οι φόβοι και τα σενάρια των ξένων επενδυτών και της αγοράς!

Την ώρα που οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες ρευστοποιούν αθρόα «γκρεμίζοντας» τον γενικό δείκτη (μετά την προκήρυξη των εκλογών) και τις επιμέρους μετοχές, χρηματιστηριακοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι συζητούν και επεξεργάζονται δύο σενάρια (και τις επιπτώσεις τους στο κυβερνητικό σχήμα και το κυβερνών κόμμα) ως προς το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, η έκβαση καθενός εκ των οποίων θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη και των τιμών των μετοχών!

ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Αυτοδυναμία Μητσοτάκη

Παρά το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που την ώρα τούτη έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για την κυβέρνηση, εντούτοις υφίστανται πιθανότητες στον βαθμό που η οργή της κοινωνίας εκτονωθεί σύντομα, στις δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 2 Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία να αποσπάσει αυτοδυναμία.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής (21 Μαΐου) θα διαμορφώσει το πλαίσιο και τις προοπτικές για την δεύτερη Κυριακή. Εάν δηλαδή η ΝΔ πιάσει γύρω στο 30% στην πρώτη αναμέτρηση, θεωρητικά είναι σχεδόν αδύνατο να πηδήξει στο 38% στην δεύτερη!

Τούτο σημαίνει ότι για να υπάρχουν πιθανότητες αυτοδυναμίας θα πρέπει η ΝΔ να κινηθεί γύρω στο 33%- 34% την πρώτη Κυριακή! Κάτι που δεν προκύπτει βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων όπως αυτά προκύπτουν από κυλιόμενες κυρίως δημοσκοπήσεις των κομμάτων και των πρεσβειών!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2: Κυβέρνηση συνεργασίας με Μητσοτάκη πρωθυπουργό ή με πρόσωπο κοινής αποδοχής!

Η δεύτερη εκδοχή την οποία συνεκτιμούν ως πιθανότερη την ώρα τούτη οι ισχυροί επιχειρηματικοί κύκλοι, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής! Πιθανότατα της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ!

Ωστόσο και το σενάριο αυτό έχει τρεις εκδοχές:

  • Εκδοχή Α: Η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις εκλογές με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ! Στην πράξη τούτο σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα είναι ισχυρό, χωρίς εσωστρέφειες και με την πρωτοβουλία των κινήσεων, που σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.
  • Εκδοχή Β: Το πρώτο κόμμα (ΝΔ) δεν έχει βγει τόσο ισχυρό μέσα από την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Πρώτο μεν, αλλά χωρίς μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα και χωρίς πολύ υψηλά ποσοστά! Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας θα τεθεί υπό την αίρεση της αλλαγής πρωθυπουργού με πρόσωπο κοινής αποδοχής! Σε απλά λόγια δεν θα γίνει αποδεκτό το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, αλλά θα αναζητηθεί άλλη προσωπικότητα με ειδικό βάρος και αποδεκτές αναφορές.
  • Εκδοχή Γ: Η ΝΔ δεν βγαίνει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου ή κερδίζει με διαφορά μίας ή δύο μονάδων! Στην περίπτωση αυτή πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι στο κυβερνών κόμμα θα υπάρξει εσωστρέφεια και πιθανότατα θα δρομολογηθούν διαδικασίες αλλαγής αρχηγού!

Τρίτες εθνικές εκλογές τέλη Αυγούστου παρά τις διαβεβαιώσεις;

Την αγορά ωστόσο απασχολεί και το γεγονός να μην υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για κυβέρνηση συνεργασίας, μετά τις δεύτερες εκλογές.

Ειδικά εάν τεθεί θέμα κυβερνήσεως χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Σε αυτή την περίπτωση υφίσταται η σοβαρή πιθανότητα, η χώρα να οδηγηθεί σε τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου!

Το σενάριο αυτό, υφίσταται ακόμη πιο ισχυρό στην περίπτωση που έχει εγερθεί ζήτημα ηγεσίας σε τουλάχιστον ένα πολιτικό κόμμα και προβληματίζει ιδίως τους ξένους επενδυτές αλλά και τους ισχυρούς εγχώριους επιχειρηματικούς κύκλους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι στην περίπτωση αυτή από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα λειτουργεί τίποτε, η ακυβερνησία θα κυριαρχήσει και όλα μοιραία θα πάνε πίσω, από εξαγορές και συγχωνεύσεις έως εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις!

Σημειώνεται ωστόσο ότι στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά έκαψε τις «τρίτες» εκλογές!

Τα τρία πρόσωπα που εμπιστεύονται οι Αμερικανοί, με φόντο τα Ελληνοτουρκικά, την εκμετάλλευση του Αιγαίου και τις εκλογές της 21ης Μαΐου - Κυρ. Μητσοτάκης, Αλ. Τσίπρας και Ν. Δένδιας αποτελούν βασικούς συνομιλητές και απολαμβάνουν την εκτίμηση του Αμερικανικού παράγοντα!

Τα τρία πρόσωπα που εμπιστεύονται οι Αμερικανοί, με φόντο τα Ελληνοτουρκικά, την εκμετάλλευση του Αιγαίου και τις εκλογές της 21ης Μαΐου – Κυρ. Μητσοτάκης, Αλ. Τσίπρας και Ν. Δένδιας αποτελούν βασικούς συνομιλητές και απολαμβάνουν την εκτίμηση του Αμερικανικού παράγοντα!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την απόφαση του για την ημερομηνία διενέργειας των εθνικών εκλογών (21 Μαΐου), έχει μεγάλη σημασία να καταστεί σαφές και να γίνει κατανοητό ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα που την ώρα τούτη απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Αμερικανικού παράγοντα, είτε μέσω των σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί με την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, είτε απευθείας με την Ουάσιγκτον και τα υψηλά πατώματα της κεντρικής εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Και είναι προφανές πως βαδίζοντας για τις εκλογές η άποψη των Αμερικανών έχει τη δική της σημειολογία, όσον αφορά τα κεντρικά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με τα οποία μοιράζονται απόψεις ταυτόσημες σε μια σειρά καίριων γεωπολιτικών ζητημάτων, από τα Ελληνοτουρκικά έως και το Ρώσο- Ουκρανικό!

Υπό το πρίσμα αυτό, έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, υποστηρίζουν ότι τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται – και συνιστούν βασικούς συνομιλητές τους- οι Αμερικανοί είναι τα εξής τρία: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο Υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας!

Όπως αναφέρουν έγκυρες διπλωματικές πηγές, οι Αμερικανοί – που ξεκάθαρα επί ημερών Μητσοτάκη έχουν στηρίξει απόλυτα τα εθνικά συμφέροντα- θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αντίληψη παραπλήσια όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και τα ζητήματα οικονομικής εκμετάλλευσης του Αιγαίου και ευρύτερα των ελληνικών θαλασσών!

Και μολονότι η στήριξη στον Κυρ. Μητσοτάκη είναι εμφανής και διακηρύσσεται, εντούτοις η αποδοχή Τσίπρα στον αμερικανικό παράγοντα είναι πολύ υψηλή και επί της πράξης προκύπτει μέσα από τις επισκέψεις, τις συζητήσεις και τος συναντήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με κορυφαίους παράγοντες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της πρεσβείας στην Αθήνα!

Επιπροσθέτως, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Ν. Δένδιας αποτελεί βασικό συνομιλητή των Αμερικανών οι οποίοι τον εκτιμούν για τις απόψεις του, τον τρόπο που τις εκφέρει αλλά και την διπλωματική του προσέγγιση σε ζητήματα μείζονος σημασίας, διπλωματικά, οικονομικά ή εθνικά!

Σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη να μείνει εκτός Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος

Σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη να μείνει εκτός Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος – Τα πέντε πουλέν του Νίκου Ανδρουλάκη με ισχυρή υποστήριξη από κομματικές οργανώσεις, συνδικαλιστές και τον …Αρχιεπίσκοπο!

Να «κόψει τα φτερά» και να «κάψει» την προοπτική του Ανδρέα Λοβέρδου για την εξασφάλιση βουλευτικής έδρας , είναι αποφασισμένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το επιτελείο του γνωστού για τον οργανωτισμό του Νίκου Ανδρουλάκη έχει θέσει ως άμεσο στόχο την πολιτική «εξόντωση» του γνωστού για τις διαφωνίες του με την ηγεσία βουλευτή.

Προς τούτο έχει επιλεγεί η τακτική της υπομονής.

Έτσι αν μέχρι τις εκλογές δεν μεσολαβήσει κάποια μείζονος σημασίας παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διαγραφή του από το τρίτο κόμμα της πολιτικής σκηνής , η λύση παραπέμπεται στην …κάλπη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να αποδείξουμε πόσο έξυπνα στημένη είναι η παγίδα, προς τον πρώην δελφίνο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκλέγεται στην Β1 περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας και είναι ο μόνος βουλευτής του εκπροσωπεί το κόμμα του σε αυτή την μεγάλη περιφέρεια στην οποία συνολικά εκλέγονται 15 αντιπρόσωποι του έθνους.

Αν όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αυξηθούν στη συγκεκριμένη περιφέρεια, σε σχέση με το 2019 όπου έχει εξασφαλίσει μόνο το 5,59% των ψήφων, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα εκλεγούν δύο βουλευτές.

Στο σημείο αυτό αρχίζει το …πριόνισμα ,της βουλευτικής έδρας του πρώην υπουργού.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά από πολλά ντε αβαντάζ: Ο προσωπικός του εκλογικός μηχανισμός στην περιφέρεια είναι αποδεκατισμένος, πολλοί ψηφοφόροι του έχουν μετακινηθεί ήδη προς την ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά οι συνυποψήφιοι του από το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρά και ιστορικά ονόματα και διαθέτουν ερείσματα στις οργανώσεις του κόμματος αλλά και προσωπική πολιτική «πελατεία».

Παρουσίες όπως η Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή και η Έφη Χαλάτση, πέραν της υποστήριξης των κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών, προσβλέπουν και στη στήριξη παραγόντων της κοινωνίας και της εκκλησίας η Έφη Χαλάτση για παράδειγμα φέρεται ως προσωπική επιλογή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Άλλοι δύο συνυποψήφιοι διατηρούν σημαντική δημοσιότητα.

Ο Παναγιώτης Βλάχος αποτελεί στέλεχος του ηγετικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ ενώ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει «πέρασμα» στην ανανεωτική αριστερά και προωθείται από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα.

Κατόπιν όλων αυτών ενδεχόμενη επανεκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, ακόμη και χωρίς …παρεμβάσεις δυσκολεύει αρκετά , πολύ δε περισσότερο αν όπως θρυλείται υπάρξει συγκεκριμένη παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη να υποστηριχθούν δια της σταυροδοσίας οι πέντε υποψήφιοι που αναφέραμε ( ισχύει η πεντασταυρία).

Με την απώλεια της βουλευτικής έδρας το πολιτικό πλήγμα για το ίδιο θα είναι τεράστιο όποιες και αν είναι οι προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για το μέλλον.

Τότε ως αποτυχών να εκλεγεί βουλευτής, ελάχιστα χρήσιμος θα είναι και για τη Νέα Δημοκρατία.

Τι δεν είδε η Grant Thornton στις Οικονομικές Καταστάσεις της Barking Well Media του Ν. Κοκλώνη

Τι δεν είδε η Grant Thornton στις Οικονομικές Καταστάσεις της Barking Well Media του Ν. Κοκλώνη – Ερωτηματικά για την έκθεση ελέγχου της και η απραξία της ΕΛΤΕ – Έκθεση χωρίς ημερομηνία – Κενό στον πίνακα συναλλαγών, γνώμη με επιφύλαξη – Ανύπαρκτα έσοδα, συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη!

Σε συνέχεια της αποκάλυψης που έκανε το Radar αναφορικά με τις ξεχασμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας του τηλεοπτικού αστέρα Νικόλαου Κοκλώνη, η στήλη επανέρχεται και θέτει ερωτήματα για την ορθότητα της έκθεσης ελέγχου της ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton τόσο για την χρήση 2020 όσο και την ξεχασμένη χρήση του 2021.

Οικονομικές Καταστάσεις έτους 2020

Ας ξεκινήσουμε με την χρήση 2020 όπου η έκθεση ελέγχου της Grant Thornton και συγκεκριμένα του ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Νίκου Γαρμπή δεν διατυπώνει καμία παρατήρηση, εκφράζει δηλαδή σύμφωνη γνώμη για την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων ενώ το θέμα της ουσιώδης αβεβαιότητας δεν φαίνεται να αποτελεί σημείο για να διαφοροποιήσει την γνώμη του ο ελεγκτής.

Επίσης όπως ήδη έχουμε επισημάνει στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας υπάρχουν κενά κιτρινισμένα ενώ η έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή δεν φέρει καν ημερομηνία!!!

Κενό υπάρχει και στον πίνακα με τις συναλλαγές με τα βασικά διοικητικά και διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας όπως αυτός εμφανίζεται στην σελίδα 45 των οικονομικών καταστάσεων με συνέπεια να μην δίνεται καμία πληροφορία στους χρήστες των οικονομικών καταστάσεων.

Οικονομικές Καταστάσεις της Χρήσης 2021 – Γνώμη με επιφύλαξη

Για την χρήση του 2021 η ελεγκτική εταιρεία εξέδωσε έκθεση ελέγχου στην οποία διατύπωσε γνώμη με επιφύλαξη μιας και όπως η ίδια αναφέρει δεδουλευμένα έξοδα της κλειόμενης χρήσης 2021 ποσού́ € 3.893.238, που έπρεπε να βαρύνουν τα αποτελέσματα χρήσης, καταχωρηθήκαν στο λογαριασμό́ “Λοιπές απαιτήσεις” ως έξοδα επομένων χρήσεων.

Ουσιώδης αβεβαιότητα

Επίσης το θέμα της ουσιώδους αβεβαιότητας φαίνεται να επανέρχεται και στην χρήση του 2021 χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια παρατήρηση στην έκθεση ελέγχου, αναλυτικότερα σημειώνεται ότι:

Εφιστούμε την προσοχή σας στη Σημείωση 3.2 επί των οικονομικών καταστάσεων, στην οποία περιγράφεται ότι το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας όπως εμφανίζεται στην Κατάσταση Οικονομικής Θέσης της 31ης Δεκεμβρίου 2021 έχει καταστεί κατώτερο από το μισό (1/2) του μετοχικού κεφαλαίου και κατά συνέπεια συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 119 του Ν.4548/2018.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, με την επίπτωση του θέματος που μνημονεύεται στην παράγραφο της έκθεσής μας “Βάση για γνώμη με επιφύλαξη” το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρείας υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού.

Οι παραπάνω συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που σχετίζεται με την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας της Εταιρείας.

Tα ανύπαρκτα έσοδα

Καμία αναφορά δεν γίνεται στην έκθεση ελέγχου για την ορθότητα των εσόδων της εταιρείας του κ. Κοκλώνη από την ελεγκτική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι όπως προκύπτει από το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα, τα 2 τιμολόγια που εκδόθηκαν την 31/12/2021 ήταν πλαστά αφού τα ΑΦΜ δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτές νομικές οντότητες, καθώς το ένα έχει 9 μηδενικά και το άλλο δεν είναι έγκυρο σε καμία ενδοκοινοτική χώρα.

Οι συναλλαγές με Συνδεδεμένα Μέρη

Καμία αναφορά επίσης δεν γίνεται στην έκθεση ελέγχου της Grant Thornton για τις συναλλαγές με Συνδεδεμένα Μέρη, μιας και δεν φαίνεται να εντόπισε αυτά που εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με την οποία τα έξοδα που παρουσιάζει η BARKINGWELL MEDIA A.E. προέρχονται από εταιρίες ιδιοκτησίας του ΚΟΚΛΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, τις οποίες βεβαίως δεν διαχειρίζεται ο ίδιος αλλά τρίτα πρόσωπα με σκοπό την απόκρυψη.

Η εταιρεία για τις συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις, ότι στα πλαίσια της λειτουργικής δραστηριότητάς της, παρέχει και λαμβάνει υπηρεσίες (επί το πλείστον δανεισμού ανθρώπινου δυναμικού) από εταιρείες κάτω από κοινό έλεγχο.

Οι συναλλαγές με αυτές τις εταιρείες πραγματοποιούνται σε καθαρά εμπορική βάση και σύμφωνα με την αρχή των ίσων αποστάσεων.

Ειδικότερα, αναφέρει:

Έκθεση Ελέγχου με αρνητική γνώμη/ Αναφορά στην Αρχή για το Ξέπλυμα;

Με βάση τα ανωτέρω αναρωτιόμαστε τι είδους έλεγχο έχει κάνει η ελεγκτική εταιρεία GT και εάν τελικά έπρεπε να εκδώσει έκθεση με αρνητική γνώμη για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2021, και όχι απλά γνώμη με επιφύλαξη.

Επιπλέον, αν είχε εκτελέσει τις στοιχειώδεις ελεγκτικές διαδικασίες δέουσας επιμέλειας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, θα είχε εντοπίσει την παραβατική δραστηριότητα για την οποία έπρεπε να ενημερώσει την Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Η απραξία της ΕΛΤΕ

Τέλος ερώτημα πρέπει να τεθεί και για την ΕΛΤΕ: Τι έχει κάνει, μέχρι σήμερα για την Grant Thornton, αναφορικά με την εταιρεία του κ. Κοκλώνη;

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια τραγικά και να μην επεμβαίνει;

Έτσι θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του κοινού για τις οικονομικές καταστάσεις;

Ο κ. Καζάς της Grant Thornton από ποιους προστατεύεται τελικά; Ποιοι τον καλύπτουν;

Κορυφαίος παράγοντας, έντιμος και ικανός, «αποστασιοποιείται» από το «συρφετό» του Μαξίμου…

Μαθαίνω ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται και πολύ ρόδινα σχετικά με το νέο επιτελείο που διαμορφώνεται στο Μαξίμου με φόντο την επόμενη μέρα!

Οι κακοί χειρισμοί μετά την τραγωδία των Τεμπών, οι κλίκες, οι ιντριγκαδόροι και οι υπάλληλοι συμφερόντων που έφτασαν στο σημείο να κατορθώνουν να ανατρέψουν ακόμη και αρχηγό της αστυνομίας ένα μόλις μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του, έχουν οδηγήσει πολύ σοβαρό, έντιμο και ικανό παράγοντα, που προορίζεται για υψηλή θέση μετά τις εκλογές, σε … αποστασιοποίηση!

Και αυτό δεν είναι καλό σημάδι για τον Κυριάκο! Δυστυχώς…

Διαβάστε περισσότερα