Η ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών (Μεγάλη Ιδέα) είχε άδοξο τέλος για την χώρα μας που όπως όλοι γνωρίζουμε και ολοκληρώθηκε με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το ίδιο άδοξο τέλος φαίνεται να έχει το πυραμιδικό σχήμα εταιρειών που ανέπτυξε ανά τον κόσμο ο Νίκος Κοκλώνης.

Μετά την δημοσίευση του πορίσματος Βουρλιώτη της Αρχής για το ξέπλυμα Χρήματος τα περιθώρια κινήσεων για τον επιχειρηματία και τηλεοπτικό παρουσιαστή στενεύουν δραματικά.

Συμμετοχές σε επιχειρήσεις

Ο Νίκος Κοκλώνης συμμετείχε στο παρελθόν και συνεχίζει να συμμετέχει ως διαχειριστής, μέλος, πραγματικός δικαιούχος και εκκαθαριστής σε πλήθος εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε κάποιες από τις ελληνικές εταιρίες, που είναι ο ίδιος πραγματικός δικαιούχος, παραμένει διαχειριστής για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια προβαίνει σε διακοπή της διαχείρισης με την εταιρία, τοποθετώντας ως νέο διαχειριστή τον αλβανικής καταγωγής ΜΕΤΑ ARMANDO του Kiersto.

Από τη στιγμή που αναλαμβάνει τη διαχείριση το νέο πρόσωπο, παρατηρείται ενεργή συμμετοχή των εταιριών σε εικονικές συναλλαγές, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση του επιστρεφόμενου Φ.Π.Α και ξαφνική απασχόληση πλήθους εργαζομένων, των οποίων ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών δεν καταβάλλεται και δημιουργούνται με ραγδαίους ρυθμούς ληξιπρόθεσμες οφειλές των εταιριών προς το Δημόσιο.

Ίδια πρακτική και με τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο παρατηρείται και σε εταιρία του με διαχειριστή τον Κ.Ι. υπάλληλο της εταιρίας Κ.Θ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που έχει αναλάβει τις λογιστικές εργασίες των εταιριών του.

Αναλυτικά κάτωθι οι εταιρείες του…

Οι εταιρείες του στο εξωτερικό

Ας ξεκινήσουμε όμως από το εξωτερικό. Ο κος Κοκλώνης φαίνεται να συμμετέχει με πάρα πολλές ιδιότητες (γραμματέας, δ/νων σύμβουλος, μέλος διοίκησης, πρόεδρος αλλά και treasurer) σε εταιρίες και υποκαταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μην νομίζετε όμως ότι δραστηριοποιείται σε μία Πολιτεία αλλά σε έξι (Ντελαγουέαρ, Τέξας, Φλόριντα, Χαβάη, Νεβάδα και Νέα Υόρκη).

Το σύνολο των εταιρειών και υποκαταστημάτων σε αυτές τις Πολιτείες ανέρχονται σε 15, πολλά από τα όποια φαίνεται να έχουν παύσει την δραστηριότητά τους.

Οι επωνυμίες των εταιριών στις ΗΠΑ είναι η AIRFAST TICKETS INC, YOTRIP INC, DEALBER INC και PLATINUM DEVELOPMENTS LLC.

Επειδή η αμερικάνικη ήπειρος ήταν προφανώς αγαπητή για τον κο Κοκλώνη παρέμεινε στην ήπειρο και μεταφέρθηκε λίγο πιο δίπλα.

Στον Παναμά με την εταιρία NK ADVISORY SERVICES INC με πάμπολλες ιδιότητες (προέδρου, γραμματέα, δ/νοντος συμβούλου και του ταμία).

Το παρελθόν του βέβαια φαίνεται να ξεκινάει από την Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο με τις εταιρίες DEALBER LIMITED, AIR FAST MEDIA LTD, AIR FAST TICKETS LTD και GLOBAL PROPERTIES & INVESTMENTS LTD που σε όλες είχε την ιδιότητα του δ/ντα συμβούλου.

Τρίτη στάση η ήπειρος της Ασίας και συγκεκριμένα η Ινδία.

Εκεί έχει συστήσει την εταιρία DREGO CONSULTANTS PRIVATE LIMITED στην οποία εμφανίζεται να την διευθύνει μαζί με την Κ.Κ. και τον/την DEVENDRA SINGH CHHOTELAL SINGH KUSHWAHA.

 

Οι εταιρίες του στην Ελλάδα

Και φυσικά φθάνουμε στην Ελλάδα όπου ο αριθμός των εταιριών προκαλεί ίλιγγο.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρίες είναι οι ακόλουθες:

  • «EASY STARTER ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»
  • «DEALBER ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • «Barkingwell Media Α.Ε.»
  • «MONEYROCK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.»
  • «ΓΡΥΜΠΛΑΣ ΟΡΦΕΑΣ – ΚΟΚΛΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε.Ε.»
  • «ΒΑRKINGWELL PROGRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • «NKG MEDIA GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»
  • «ΕΠΙΠΛΟΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»
  • «FAST CAPITAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • Και η εκκαθαρισθείσα εταιρεία «ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

Όλες οι παραπάνω εταιρίες ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον κο Κοκλώνη.

Από το πόρισμα του κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκύπτει, ωστόσο, ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, στον Παναμά, στην Ινδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κος Κοκλώνης διαθέτει ένα πυραμιδικό σχήμα που απλώνεται σε όλο τον πλανήτη σε τρεις ηπείρους και δέκα θάλασσες.

Ωστόσο, από πολλές άλλες πληροφορίες, εταιρίες συνεργατών του δεν έχουν αποκαλυφθεί καθώς απαιτείται επίπονη διαδικασία αναζήτησης σε όλον τον κόσμο.

Για παράδειγμα ο λεγόμενος «μπροστινός» κος ARMANDO META όπως αποκαλύπτεται από το πόρισμα Βουρλιώτη εμφανίζεται να είναι μεταξύ άλλων δ/νων και στην εταιρεία «GIG CAPITAL LTD» στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον Λιθουανό Jurijs Nikulcovs.

Γνωστή δικηγόρος εκτός από την εταιρία στην Ινδία ήταν δ/νουσα μαζί με τον κο Κοκλώνη στην «GLOBAL PROPERTIES & INVESTMENTS LIMITED» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τέλει η ανάγκη να σκορπίσεις εταιρίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου γίνεται κυρίως όταν έχεις να κρύψεις κάτι μακριά από τους άλλους. Ο κος Κοκλώνης μάλλον έχει να κρύψει πολλά.

Τα εισοδήματά του την περίοδο 2015 – 2021!

Τα εισοδήματα του κ. Κοκλώνη την χρονική περίοδο 2015 – 2021 ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 265.686,23 ευρώ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη ο κ. Κοκλώνης δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Συνεπώς ως φυσικό πρόσωπο διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα!

Διαβάστε περισσότερα