Έχουμε μπει σε μια εποχή που τα πολιτικά γεγονότα ή συμβάντα έχουν γενικότερο ενδιαφέρον λόγω των επερχόμενων εκλογών, πέραν του στενά κομματικού περιβάλλοντος τους, που βεβαίως και αυτό αποτελεί πεδίο προσοχής, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Από την ώρα που ο πρωθυπουργός επισημοποίησε επιτέλους την ημερομηνία των εκλογών, φυσιολογικό είναι να υπάρχει επιτάχυνση διαφόρων διαδικασιών, οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στον α ή β βαθμό θα επηρεάσουν το πολιτικό τοπίο της “επόμενης ημέρας”.

Η οποία “επόμενη ημέρα”, όπως πολύ καλά γνωρίζουν άπαντες στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, προετοιμάζεται εν πολλοίς και από την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την προεκλογική περίοδο, στην οποία και επισήμως έχουμε εισέλθει.

Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος;

Μα γιατί, από όσα πολύ ενδιαφέροντα μαθαίνω, ξεχωρίζω σήμερα ένα, που αν ισχύει και επιβεβαιωθεί θα κατανοήσετε την αρχική μακρά εισαγωγή μου και τη σημασία της, προφανώς για την “επομένη των εκλογών”, αν ορθώς (τη) μεταφράζω, χωρίς να διεκδικώ επ ουδενί την “κατεύθυνση” της μετάφρασης, ως προς σημερινούς ή αυριανούς “σχηματισμούς’, πιθανόν και πρόσωπα-πρωταγωνιστές.

Πάμε λοιπόν, στην “βαρύγδουπη” σημερινή αποκάλυψη, εφόσον βεβαίως ισχύουν οι πληροφορίες των οποίων έγινα αποδέκτης, ούτως ώστε να δικαιολογείται και ο συγκεκριμένος όρος:

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από δύο πηγές (μη έχουσες μεταξύ τους σχέση), γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών κοινής γνώμης, από τις μεγαλύτερες του χώρου, πραγματοποιεί ένα γκάλοπ “μεταξύ μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας”, όπως συμπεραίνω από τους ερωτώμενους.

Στους οποίους, μεταξύ άλλων ερωτημάτων, έθεσε και το ακόλουθο, αφήνοντας τους άναυδους στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου. ποιο ήταν το ερώτημα, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος;

«Ποιο από τα τρία ακόλουθα ονόματα θα προτιμούσατε σε αντικατάσταση του σημερινού Νέα Δημοκρατία;»!!!

Ναι, ακριβώς έτσι μου μεταφέρθηκε και από τις δύο πηγές μου, που είχαν περιέλθει σε κατάσταση περισυλλογής, αποριών και έντονου προβληματισμού.

Το ερώτημα είναι από ποιον και για ποιο σκοπό δόθηκε αυτή η εντολή έρευνας στη γνωστή δημοκοπική εταιρεία;

Γιατί, το ότι δεν είδαν το…ίδιο όνειρο και οι δύο πηγές μου, που δεν έχουν καμία σχέση γνωριμίας η μία με την άλλη, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Τι ακριβώς συμβαίνει, λοιπόν, από τη στιγμή που σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αλλάξει όνομα η Νέα Δημοκρατία;

Πρόκειται για… έρευνα μέλλοντος και για λογαριασμού πράγματι του κόμματος, ή, μήπως για μελλοντική χρήση εκ μέρους συγκεκριμένων προσώπων, που θα επιδιώξουν να πάρουν θέση στο μελλοντικό πολιτικό σκηνικό της χώρας, ιδίως αν δεν προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη και τη δεύτερη εκλογική διαδικασία ή ακόμα και την τρίτη; Απλά ερωτηματικά θέτουμε, προς ενοικίαση από κάθε ενδιαφερόμενο.

Και αναμένουμε ή την επίσημη διάψευση της έρευνας ή την έμμεση έστω επιβεβαίωσή της.

Διαβάστε περισσότερα