Δύσκολα τα πράγματα για ένα στέλεχος της ΝΔ και για ένα ακόμα κυβερνητικό αξιωματούχο, αμφότεροι καίγονται από τα πορίσματα των αρχών για την υπόθεση της διαρροής των email στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, τα πορίσματα εμπεριέχουν και μαρτυρίες του αποπεμφθέντα γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Νίκου Θεοδωρόπουλου τα οποία εμπλέκουν πρόσωπα συγκεκριμένα και βάζουν στο κάδρο την ίδια τη ΝΔ.

Ουσιαστικά, αδυνατίζουν την εμπλοκή των υπηρεσιακών στο υπουργείο Εσωτερικών και στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα στη ΝΔ.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, τα πρόσωπα αυτά καταλαμβάνουν σοβαρές θέσεις στο οργανόγραμμα ενώ και ο κυβερνητικός αξιωματούχος συνδέεται με αυτά τα πρόσωπα με πολύχρονη φιλία.

Άλλες πληροφορίες για ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις λίστες, είναι ότι ψίθυροι για τον συγκεκριμένο είχαν φτάσει και στο Μαξίμου και γι’ αυτό, όπως λένε, δεν προχώρησε η υπουργοποίησή του, την οποία είχε και σίγουρη.

Ο άλλος, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είναι γνωστό σε αρκετούς, ότι θέλει κατά κάποιο τρόπο να έχει λόγο για ότι γίνεται στο κόμμα. Και κυρίως να μαζεύει συμμάχους για τους δικούς του λόγους.

Γίνεται, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι λίστες των ομογενών είχαν γίνει ουσιαστικά κομφετί μέσα σε συγκεκριμένα γραφεία της Πειραιώς και τις είχαν και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την πλήρωσε διότι έστειλε αμέσως μετά τις υπηρεσίες του υπουργείου στα ίδια email που είχε στείλει και το υπουργείο. Αυτή η ακόρεστη δίψα της για να βγει την εξέθεσε.

Όμως, οι πηγές λένε ότι και άλλα πρόσωπα είχαν τις λίστες της απλά επέδειξαν σωφροσύνη να στείλουν αργότερα.

Βέβαια, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, κόπηκαν τα email. Όλα αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά γνωστών προσώπων στο Μαξίμου, που έχουν ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, όμως, αυτή την στιγμή στην επικαιρότητα παίζουν άλλα θέματα.

Όμως, η βαλίτσα δεν θα πάει μακριά. Κάποια στιγμή θα βγουν τα ονόματα των εμπλεκομένων. Και όπως έλεγε και παλιός κοινοβουλευτικός «ο Νικολάκης μίλησε με ονόματα»… Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Πώς ο Μυτιληναίος στα ΕΛΠΕ (HELLENiQ ENERGY) θέλει να γίνει όπως η CVC στην ΔΕΗ – Το 3% που ήδη κατέχει, το 7% που επιδιώκει να αποκτήσει μέσω του placement και ο κρίσιμος ρόλος κυβέρνησης, οικογένειας Λάτση και εξωγενών επιχειρηματικών συμφερόντων!

Επειδή για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Metlen σχετικά με την HELLENiQ ENERGY έχει γίνει λόγος πολύς, αλλά και επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, σας παραθέτουμε κάποιες …σκόρπιες πληροφορίες!

Κατ’ αρχήν είναι γεγονός πως από …φιλολογικής απόψεως τα ΕΛΠΕ ενδιαφέρουν τον Μυτιληναίο, ιδίως σε συνάρτηση με την προσπάθεια εισαγωγής στο Λονδίνο! Τα ΕΛΠΕ δηλαδή αποτελούν μια περίπτωση που κάνει γκελ σε θεσμικούς, αγορές και επενδυτικό κοινό!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο placement, όπως αποκάλυψε το Radar, ο Ευ. Μυτιληναίος απέκτησε το 1% των ΕΛΠΕ, με τις πληροφορίες να λένε πως στο μεταξύ μέσα από αγορές στο Χρηματιστήριο, έχει ανεβάσει το ποσοστό του γύρω στο 3%!

Από εκεί και πέρα, τα ΕΛΠΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ή αρχές του 2025, ανάλογα με την έκβαση των αγορών, θα προχωρήσουν σε νέο placement της τάξης του 20% των μετοχών!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή ο Μυτιληναίος θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει ένα 6%-7% των μετοχών ούτως ώστε να προσεγγίσει το 10% και να καταστεί ένας σοβαρός και αξιόπιστος εταίρος μειοψηφίας στα ΕΛΠΕ, όπως για παράδειγμα η CVC στην ΔΕΗ και παράλληλα να απαιτήσει ή να διεκδικήσει να έχει μια αντιπροσώπευση στο ΔΣ!

Στο βαθμό που οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, καθώς δεν πρόκειται για εξαγορά που μπορεί να ανατρέψει τις υφιστάμενες ισορροπίες στον χώρο των Πετρελαίων και των Διυλιστηρίων αλλά για στρατηγική – επενδυτική και μετοχική τοποθέτηση που θα κριθεί σε όλα τα επίπεδα σε βάθος χρόνου!

Το ζήτημα ωστόσο είναι, τι θέλει η κυβέρνηση ως προς το ποσοστό του Δημοσίου, τι θέλει η οικογένεια Λάτση, αλλά και πως θα αντιδράσουν στο ενδεχόμενο αυτό οι εξωγενείς επιχειρηματικοί παράγοντες, που διαθέτουν παρέμβαση, ισχύ και επιρροή, σε κυβέρνηση και ΜΜΕ!

Κουίζ (για πολύ μυημένους): Ποιος επιχειρηματικός παράγων της αγοράς έχει καταστεί ως ο νέος προνομιακός συνομιλητής του Μ. Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά;

Αλλαγές στους γενικούς γραμματείς αποφασίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τουλάχιστον 30 οι μετακινήσεις ενώ θα μπουν γαλάζια στελέχη σε μία προσπάθεια προσέγγισης της νεοδημοκρατικής βάση

Eκτεταμένες αλλαγές στους γενικούς γραμματείς θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα.

Τις αλλαγές σηματοδοτούν κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Πρώτον ότι έκανε έναν ανασχηματισμό και σε υπουργεία έχουν έρθει νέα πρόσωπα.

Δεύτερον, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανε ανασχηματισμό στους γενικούς γραμματείς και τρίτον, υπάρχουν παράπονα από βουλευτές για συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ο Μητσοτάκης σκέφτεται να τα λάβει σοβαρά υπόψιν.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο όντως υπήρξαν και παράπονα για «γενικούς γραμματείς» που δεν σήκωναν τηλέφωνα.

Όμως, υπάρχει και μία γκρίνια από πολλούς πολιτευτές ή στελέχη του γαλάζιου μηχανισμού που θα ήθελαν μία κυβερνητική θέση έστω και από αυτή την βαθμίδα.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να ικανοποιήσει την γαλάζια βάση σκέφτεται όντως αλλαγές.

Το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε επαφή με υπουργούς, κάποιους τούς επισκέφτηκε και στα γραφεία τους ρωτώντας τους αν χρειάζονται κάποια αλλαγή ή κάποια προσθήκη στο μηχανισμό των υπουργείων τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 περίπου αλλαγές γενικών γραμματέων προς την κατεύθυνση της κατάληψης θέσεων από γαλάζια στελέχη ενώ σε κρίσιμες θέσεις νευραλγικών υπουργείων θα παραμείνουν πρόσωπα με γνώση και εμπειρία ακόμα και δεν προέρχονται από τη ΝΔ.

Την διαδικασία τρέχουν ο Άκης Σκέρτσος, ο Θανάσης Νέζης και ο Γιώργος Μυλωνάκης και ουσιαστικό ρόλο έχουν και οι εκάστοτε υπουργοί.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι έχουν αναλάβει να κάνουν και ένα κάστινγκ των δεξιών στελεχών διότι δεν αρκεί μόνο να είναι κομματικό στέλεχος αλλά πρέπει να έχει και γνώση του αντικειμένου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα δούμε σίγουρα αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Ανάπτυξης αλλά και σε άλλα υπουργεία.

Επίσης, άλλη μία απόφαση που πρέπει να πάρει το επόμενο διάστημα είναι και για τον επόμενο Επίτροπο της χώρας.

Έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα. Προσφάτως, έχει μπει ξανά στις λίστες και η περίπτωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, υπό την έννοια ότι αποτελεί ένα δεξιό στέλεχος που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία στροφή της κυβέρνησης στη γαλάζια βάση.

Φυσικά, όμως, παραμένουν και άλλες εφεδρείες για αυτή τη θέση με πιο σημαντικές τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Οι «δουλειές» του Σάκη Κατσέλη με «όλους» στο μικροσκόπιο των Αρχών - Ξέπλυμα και ΑΑΔΕ θα κάνουν φύλλο και φτερό κάθε συναλλαγή του «δάσκαλου» από τα Άγραφα, αναζητώντας νέες περιπτώσεις Ρέμου!

Οι «δουλειές» του Σάκη Κατσέλη με «όλους» στο μικροσκόπιο των Αρχών – Ξέπλυμα και ΑΑΔΕ θα κάνουν φύλλο και φτερό κάθε συναλλαγή του «δάσκαλου» από τα Άγραφα, αναζητώντας νέες περιπτώσεις Ρέμου!

Μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τον Αντώνη Ρέμο και την δέσμευση από την Ανεξάρτητη Αρχή των περιουσιακών του στοιχείων, μετά από την ύποπτη συναλλαγή των 1,8 εκατ. ευρώ με τον «δάσκαλο» της Ενέργειας Σάκη Κατσέλη και το «γύρω γύρω όλοι» που επακολούθησε με εμπλεκόμενο – και αποδέκτη χρημάτων- τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη – αγαπημένο παιδί του Μπράνσον της Virgin και του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου- γνωστό στην πιάτσα για την …αξιοπιστία του στο τραπεζικό σύστημα, οι αρμόδιες Αρχές ξεκινούν το ξεψάχνισμα πλείστων όσων υποθέσεων με κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο από τα Άγραφα, με τις άκρες σε Εκκλησία, Δήμους και Περιφέρειες, που μεταλλάχθηκε σε μεγιστάνα της Ενέργειας!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές με βαθιά γνώση εκ των έσω σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, στις αρμόδιες Αρχές, τόσο τις Φορολογικές όσο και το Ξέπλυμα, έχουν φθάσει καταγγελίες που περιλαμβάνουν στοιχεία για πλείστες όσες συναλλαγές του Σάκη Κατσέλη τόσο με φυσικά πρόσωπα όσο και με επιχειρήσεις, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές να ξεκινήσουν ενδελεχή και σε βάθος έρευνα σε όλες τις συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία δεκαετία, ο μετρ του λουλουδοπόλεμου στον Αντώνη Ρέμο, με τις παραγγελιές και τα ζεϊμπέκικα!

Στο επίκεντρο τίθενται μοιραία πάσης φύσης εργολάβοι και διαχειριστές δημοσίων έργων και τεχνικών εταιριών με τους οποίους ο Σάκης Κατσέλης φέρεται να νταραβερίστηκε, αλλά και άλλης δραστηριότητας επιχειρηματίες όπου φημολογείται ότι ο «δάσκαλος» επένδυσε ως …παθητικός μέτοχος!

Ο κρίσιμος και καθοριστικός ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και μπορεί να διαχειρισθεί μείζονος σημασίας ζητήματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό!

Μετά από πολύ καιρό, ουσιαστικά μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου στη συνέχεια, ο οποίος ήξερε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και μπορούσε να διαχειρισθεί δύσκολες συγκυρίες, στο Μαξίμου επιλέχθηκε τελικά ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να επιλύσει – διαχειρισθεί κρίσιμα ζητήματα με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, προς όφελος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης!

Ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης όπως όλα δείχνουν συνιστά μια επιλογή καθοριστική σε μια κρίσιμη χρονικά και ουσιαστικά συγκυρία για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι πέραν της αδιαμφισβήτητης εμπειρίας του στην τριβή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και το πέρασμα του ως εκ δεξιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Πειραιώς όταν το κόμμα από την αντιπολίτευση κατακτούσε την εξουσία, γνωρίζει όλα όσα απαιτεί ο νέος του ρόλος και διαθέτει παράλληλα το πλεονέκτημα τόσο της πρωτογενούς πληροφόρησης που του δίνει τη δυνατότητα να προλαμβάνει καταστάσεις, όσο και την ικανότητα να μπορεί να διαχειρισθεί αποτελεσματικά σχέσεις και επαφές με μεγαλοσχήμονες που διαθέτουν επιρροή και εξωθεσμική ισχύ και παρέμβαση στην εξουσία! Και τούτο στις μέρες μας, δεδομένων των συνθηκών, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και καθοριστικό, ιδίως για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη