search

AREA 51

Το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών δεν έφτασε ποτέ στο Μαξίμου – Ο ανασχηματισμός αναλώθηκε σε ανακύκλωση προσώπων, διαπραγματεύσεις και διαχειριστική λογική, αφήνοντας παράλληλα άθικτο το «Σημιτικό μπλοκ»!

Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σε σημείο να παρακαλάει πρωτοκλασάτους υπουργούς ν’ αλλάξουν πόστο και αυτοί να εκβιάζουν την παραμονή τους απειλώντας με παραιτήσεις.

Το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών δεν έφτασε ποτέ στο Μαξίμου - Ο ανασχηματισμός αναλώθηκε σε ανακύκλωση προσώπων, διαπραγματεύσεις και διαχειριστική λογική, αφήνοντας παράλληλα άθικτο το «Σημιτικό μπλοκ»!

Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να προχωρήσει σε ριζικές και δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση όπως απαιτούσε η πλειοψηφία των βουλευτών και προσδοκούσε η βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Εγκλωβίστηκε σε μία διαχειριστική λογική. Διαπραγματεύτηκε με πρωτοκλασάτους υπουργούς, τους οποίους δεν έπεισε να μετακινηθούν.

Αφησε άθικτο το σημιτικό μπλοκ των υπουργών και τους τεχνοκράτες.

Το αποτέλεσμα ήταν να διαμορφωθεί ένα σχήμα το οποίο δεν έχει στόχευση και αντοχές και σίγουρα θα αναγκαστεί να το αλλάξει και πάλι πολύ σύντομα.

Ο ανασχηματισμός δεν καλύπτει ούτε καν πρόσκαιρες επικοινωνιακές ανάγκες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε ο Σταύρος Παπασταύρου, η μοναδική χρυσή εφεδρεία που διαθέτει το Μαξίμου.

Από το κυβερνητικό σχήμα απουσιάζει και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, που είναι από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Για πρώτη φορά στην πολιτική του διαδρομή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σε σημείο να παρακαλάει πρωτοκλασάτους υπουργούς ν’ αλλάξουν πόστο και αυτοί να εκβιάζουν την παραμονή τους απειλώντας με παραιτήσεις.

Για πρώτη φορά διάφορα ισχυρά λόμπι επέβαλλαν την παραμονή στην κυβέρνηση του Γιώργου Φλωρίδη και του Χρήστου Στυλιανίδη, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου προεξοφλούσε την αποπομπή τους.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η αποχώρηση του υφυπουργού Γιάννη Παππά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ισχυρά συμφέροντα διέσωσαν τη Νίκη Κεραμέως, η οποία με το σκάνδαλο των υποκλοπών εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι την πάρκαραν στο Υπουργείο Εργασίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι η χαρά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Τελικά απομακρύνθηκε ο Σκρέκας, στον οποίο χρέωσαν την ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι η εκρηκτική άνοδος των τιμών οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο καρτέλ απ’ τα καύσιμα, την ενέργεια, την υγεία, μέχρι τις διατροφικές αλυσίδες.

Αποτελεί εγκληματικό λάθος το γεγονός ότι στην κυβέρνηση δεν εκπροσωπούνται δύο νομοί, η Ροδόπη και η Ξάνθη, στους οποίους σάρωσε στις ευρωεκλογές το μειονοτικό κόμμα.

Ανύπαρκτοι είναι και η εκπροσώπηση της Ηπείρου.

Προφανώς ο πρωθυπουργός επαναπαύεται στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και κατακερματισμένη.

Δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να επιταχύνει τα συμπτώματα φθοράς, τόσο της κυβέρνησης όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη