Ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Βασίλης Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε στις πρώτες αγωγές αποδήμων κατά του Δημοσίου σχετικά με την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ,  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα, ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι η υπόθεση αφορά εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο των κατοίκων του εξωτερικού του 2023 που ψήφισαν στα προξενεία.

Κληθείς να απαντήσει αν η υπόθεση αφορά και σε εγγεγραμμένους για την επιστολική ψήφο, ο κ. Σωτηρόπουλος απάντησε θετικά, τονίζοντας ωστόσο ότι η έρευνα αφορά τους καταλόγους του 2023. Δεν έχει τεθεί ζήτημα για τη διαβλητότητα της επιστολικής ψήφου.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος των αποδήμων εξήγησε τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, λέγοντας ότι «οι νομικές συνέργειες πραγματοποιούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι προς την κυρία Ασημακοπούλου στην οποία έχουμε στείλει εξώδικες δηλώσεις με τις οποίες ζητάμε για τον καθένα χωριστά να γνωστοποιήσει από που περιήλθαν στην κατοχή της τα emails. Τα εξώδικα επιδόθηκαν στις 5 Μαρτίου και έχει προθεσμία τριάντα ημερών. Η ίδια έχει πει ότι έχει δώσει απαντήσεις στην Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

«Επίσης έχουμε στραφεί εναντίον του ελληνικού Δημοσίου με ατομικές αγωγές γιατί δεν διαφύλαξε τα δεδομένα, ζητώντας αποζημίωση 20.000 ευρώ» κατέληξε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: