Ο Γιώργος Μυλωνάκης, έως σήμερα Γενικός Γραμματέας της Βουλής, μετά τον ανασχηματισμό, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα, που εισέρχονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως ένας εκ των τριών υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ.

Είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ και πολλά χρόνια, και ένας από τους λίγους ανθρώπους που δεν έχει σταματήσει να συμμετέχει στον λεγόμενο «πρωινό καφέ« του Πρωθυπουργού.

Παρά τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τα ΜΜΕ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επιμελώς  αποφεύγει την προβολή και φώτα της δημοσιότητας, αρκούμενος στα διαπιστευτήρια της δουλειάς του.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης γνωρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2014 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όταν όντας αποσπασμένος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέλαβε να βρει λύση στα θέματα των πειθαρχικών παραπτωμάτων και της διαφάνειας στο δημόσιο.

Από την εποχή εκείνη και έπειτα δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, και μάλιστα ήταν, ίσως, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της απόφασης να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ, ενώ από τον πρώτο κιόλας γύρο επέμενε ότι «θα το πάρει ο Κυριάκος».

Άνθρωπος των δύσκολων αποστολών, έρχεται τώρα να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο Μαξίμου, το οποίο εδώ και καιρό φαντάζει ως ακυβέρνητο καράβι.

Οργανωτικός, εργατικός, οξυδερκής και οξύνους, καλείται να διαχειριστεί δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις, όπως ακριβώς του αρέσει και κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι φανατικός Ολυμπιακός, πολύ μπασκετικός, παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου, με την οποία έχει και δύο γιους!

Το βιογραφικό του Γιώργου Μυλωνάκη

Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρεται. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πορεία του

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές”. Μιλάει Αγγλικά.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέας Βουλή, που κατείχε ο Γιώργος Μυλωνάκης, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Ειδικός Γραμματέας της Βουλής Βασίλης Μπαγιώκος.

Διαβάστε ακόμη