Μου λένε λοιπόν καλά πληροφορημένες πηγές, από τις τράπεζες που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και από μεγάλα νομικά γραφεία και κύκλους της ενέργειας, ότι η ΔΕΗ βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από εξαγορά μαμούθ εκτός Ελλάδος, που θα διπλασιάσει τα μεγέθη της και θα την καταστήσει ως έναν από τους κυρίαρχους ενεργειακούς παίκτες στην Ευρώπη!

Και τούτο διότι όπως φημολογείται, η εξαγορά αφορά μεγάλη ξένη ενεργειακή επιχείρηση (των Βαλκανίων;;;), κατά τις πληροφορίες στην Ρουμανία, που έχει μεγέθη αντίστοιχα της ΔΕΗ!

Και η οποία διαθέτει δίκτυα, εμπλέκεται σε ΑΠΕ, ενασχολείται με λιανική, αλλά και θερμικά και η οποία εφέρετο να πωλεί το ελληνικό της κομμάτι!

Θα έρθει δηλαδή και θα προστεθεί στην ΔΕΗ άλλη μία ΔΕΗ, καθιστώντας την όχι απλώς μακράν την κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά υπολογίσιμη και μετρήσιμη δύναμη διεθνώς, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία!

Για να είμαστε ακριβείς το «deal» ακόμη δεν έχει κλείσει!

Και πριν τις τελικές υπογραφές όλα μπορεί να ανατραπούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη Ρουμανία γίνονται συζητήσεις με μια ακόμη ενεργειακή επιχείρηση, όπως το ίδιο συμβαίνει και στην Βουλγαρία!

Καθώς όλα τούτα στην πράξη αποτελούν την υλοποίηση στην πράξη του αφηγήματος της ΔΕΗ της νέας τάξης πραγμάτων και της υπόσχεσης – δέσμευσης για επέκταση στα Βαλκάνια όπως ακριβώς προβλέπεται στο ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου!

Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης έχει πλήρη και προσωπική εικόνα της υπό εξαγορά τεράστιας επιχείρησης και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που γίνονται την ώρα τούτη, θα αποτελεί μια ακόμη προσωπική επιτυχία, συμβάλλοντας στον μέγιστο βαθμό στο απίστευτο turn around story της Δημόσιας Επιχείρησης η οποία από τη φάση κατακερματισμού στην οποία βρέθηκε επί προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν τα συμφέροντα επιχείρησαν πλιάτσικο στα περιουσιακά της στοιχεία, σήμερα αποτελεί την κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη στην Ελλάδα, που όχι μόνο αναπτύσσεται ραγδαία αλλά επεκτείνεται σε χώρες και γεωγραφικές περιοχές, από όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή των μνημονίων, εξεδιώχθησαν κακείν κακώς.

Σε απλά λόγια, η μεγάλη αυτή εξαγορά εκτός από επιχειρηματική, συνιστά και εθνική υπόθεση!

Καθώς μετά από 12 χρόνια υποχρεωτικής αποεπένδυσης από τη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η ΔΕΗ αποκτά και πάλι ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια!

Προς το παρόν, για λόγους αρχής, σταματώ εδώ!

Θέση στην επόμενη ημέρα των ελληνικών τραπεζών διεκδικούν εφοπλιστικά και επιχειρηματικά κεφάλαια, καθώς και ισχυρά ξένα funds! Από τον Πόλσον στον Χόλτερμαν!

Οι εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών, συστημικών αλλά και μικρότερων, ήδη έχουν ξεκινήσει, καθώς αυτή την περίοδο βλέπουμε μόνο τα πρώτα κύματα όσων θα ακολουθήσουν, αλλάζοντας τον σημερινό μετοχικό χάρτη, αλλά και τις υφιστάμενες ισορροπίες στον τραπεζικό κλάδο.

Ο οποίος νομοτελειακά δεν μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα, αν δεν αλλάξουν ριζικά οι δυνατότητές του να ανταποκριθεί στις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες χρηματοδότησης της οικονομίας, των χιλιάδων επιχειρήσεων και όχι μόνο των ισχυρών ομίλων, που διψούν για δάνεια, αλλά και των επαγγελματιών και των ιδιωτών που παραμένουν αποκλεισμένοι από την τραπεζική στήριξη, επί 12 και πλέον χρόνια.

Την ώρα τούτη το γεγονός είναι πως για το μέλλον των συστημικών τραπεζών καθοριστικός θα είναι ο ρόλος κυρίως των ξένων ισχυρών παικτών αλλά και των κορυφαίων funds που έχουν αποκτήσει σοβαρές μετοχικές θέσεις.

Υπό την έννοια αυτή, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ο ρόλος του Χένρι Χόλτερμαν, του Ολλανδού του Ελλάκτωρα, ο οποίος σκοπεύει σε πρώτη φάση να ανεβάσει το ποσοστό του στην Alpha Bank αρχικά στο 9,9% από περίπου 5% που σήμερα κατέχει!

Και να καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος πάνω και από τον Αμερικανό επενδυτή Πόλσον (που κατέχει από 5,6% έως 6,7%, από 7,6% πριν την αύξηση), την Fidelity και την Schroeder’s!

Σημειώνεται ότι ο Χόλτερμαν είχε επιδείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο project της ιδιωτικοποίησης του 20% της Εθνικής, στην προ Αράβων εποχή, ενώ είχε επιδιώκει να αποκτήσει μετοχές της Τρ. Πειραιώς στην αύξηση κεφαλαίου, χωρίς όμως επιτυχία!

Από την άλλη πλευρά, το τι θα κάνει ο Πόλσον ειδικά με το πακέτο μετοχών που κατέχει στην Τρ. Πειραιώς (18,6%) θα έχει μεγάλη σημασία για τις μετοχικές ισορροπίες της μεγάλης συστημικής τράπεζας!

 

Πάντως, το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη στο τραπεζικό σύστημα γενικώς και όχι ειδικώς, τα funds ζυμώνονται μεταξύ τους και συζητούν το ενδεχόμενο συγκέντρωσης πακέτων μετοχών μέσα από ένα σχέδιο κοινής γραμμής και άσκησης ελέγχου. Το μέλλον θα δείξει…

Έχοντας μειώσει δραστικά, αλλά όχι οριστικά, τα κόκκινα δάνειά τους και με γεμάτα τα ταμεία τους, οι τράπεζες δυστυχώς δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Από τη μία, αναλογιζόμενες την φθοροποιό περίοδο των παχιών αγελάδων και των δανειοδοτήσεων ουσιαστικά χωρίς κανένα κριτήριο με δική τους φυσικά ευθύνη, αλλά και εγκλωβισμένες στη λογική της στενής και παραδοσιακής τους πελατείας, έχουν καταστεί βαρίδι στις όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες καταβάλλονται και μπορούν να εισφέρουν και στο ΑΕΠ της χώρας και στον τομέα της εργασίας, των εξαγωγών κλπ.

Ακριβώς επειδή υπάρχουν δυνάμεις και άφθονα κεφάλαια, εγχώρια και ξένα, που βρίσκονται παρκαρισμένα σε διάφορες μορφές μέχρι νεωτέρας, τα οποία αναζητούν αυτή ειδικά την περίοδο επενδυτικές ευκαιρίες, πέραν των περιορισμένων τοποθετήσεων τους σε συγκεκριμένους κλάδους και εταιρείες, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εγχώριες τραπεζικές εξελίξεις, διαβλέποντας ότι οι ευκαιρίες εισόδου τους είναι δεδομένες και συνάμα συγκεκριμένες

Πέραν, όμως των προσδοκιών απόκτησης συμμετοχής ειδικά στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μέσω των διαγωνιστικών διαδικασιών απεμπλοκής του Δημοσίου (στην Eurobank είναι μικρό το ποσοστό του ΤΧΣ και παίζει άλλο σενάριο μελλοντικά), έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό που συμβαίνει καθημερινά τους τελευταίους 3-4 μήνες με τον όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιείται σχεδόν καθημερινά επί των τραπεζικών μετοχών.

Μιλάμε για μεγάλο αριθμό αγοραπωλησιών, δεδομένων μάλιστα των περιστάσεων και της αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών

Μία εικόνα των αυξημένων συναλλαγών δίνουν τα στοιχεία τριμήνου, τα οποία μαρτυρούν και τη συστηματική προσπάθεια αθόρυβης τοποθέτησης όσων επιδιώκουν να είναι παρόντες στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Στην Εθνική, οι συναλλαγές (αγορές-πωλήσεις) στο τελευταίο τρίμηνο αντιπροσωπεύουν το 11% του συνόλου των μετοχών, όταν το 40% είναι παρκαρισμένο στο ΤΧΣ και κανένας μέτοχος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν εμφανίζεται μέχρι στιγμής με ποσοστό άνω του 5%. Ουσιαστικά, όλα τα ενδεχόμενα εδώ είναι ανοιχτά, με κομβικό-καταλυτικό το ρόλο της αποεπένδυσης αρχικά του 20% από το Ταμείο και σε μεταγενέστερο χρόνο, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του υπολοίπου 20%

Στην Alpha Bank, στο τελευταίο τρίμηνο άλλαξε χέρια το 17,63% των μετοχών της, το μεγαλύτερο σε όλο τον κλάδο. Εδώ και αν είναι εντελώς ανοιχτό το παιχνίδι, καθώς πέραν του 9% που κατέχει το ΤΧΣ, ένα (θηριώδες) ποσοστό 74% κατέχουν ξένοι θεσμικοί, Έλληνες θεσμικοί το 5% και διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα το 12%. Αντιλαμβάνεστε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μεγάλος ο συνωστισμός και θεσμικών επενδυτών, αλλά και εφοπλιστικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν στόχο τον μελλοντικό έλεγχό της, μέσα από αγορές μετοχών και συνεργασίες με ξένους κυρίως θεσμικούς.

Ήδη, το Radar.gr, έχει καταγράψει ορισμένες από τις πρώτες επιθετικές κινήσεις από μεγάλα εγχώρια σπίτια, όχι κατ΄ανάγκην ίδιων συμφερόντων. Και για αυτό τον λόγο στην περίπτωση της συγκεκριμένης τράπεζας η μάχη θα δοθεί μέχρις εσχάτων, με το έδαφος να είναι ακόμα σχεδόν παρθένο, για όποιον έχει μακροπρόθεσμο στόχο και όχι την αποκόμιση κέρδους, έστω και μεγάλου σε μεσοβραχυχρόνια βάση

Στην Πειραιώς, στο τελευταίο τρίμηνο άλλαξε χέρια το 11,13% των μετοχών της και με το 27% να είναι παρκαρισμένο στο ΤΧΣ. Επόμενος μεγαλομέτοχος είναι ο Πόλσον με 19%, η Helikon έχει 8%, 8% έχουν ιδιώτες μέτοχοι και 38% διάφορα νομικά νομικά πρόσωπα. Εδώ, το Radar.gr ήταν αυτό που αποκάλυψε τις κινήσεις ελέγχου των μετοχικών εξελίξεων από την Helikon, με φιλική επίθεση προς άλλους μετόχους, οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Τέλος, στην περίπτωση της Eurobank, άλλαξε χέρια στο τελευταίο τρίμηνο το 8,5% των μετοχών της, με κύριο μέτοχο τη Fairfax του Πρεμ Γουάτσα με ποσοστό 32,99%. Το Capital Group κατέχει 5,06%, ξένοι θεσμικοί κατέχουν το 53,84%, Έλληνες θεσμικοί το 2,77% και 5,94% έχουν νομικά πρόσωπα και ιδιώτες, με το ΤΧΣ να έχει απομείνει με 1,4%. Εδώ, όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις του Γουάτσα, που δεν φαίνεται να βιάζεται, περιμένοντας καλύτερες συνθήκες και αποτίμηση για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του. Το μεγάλο ποσοστό, βέβαια, των ξένων θεσμικών αφήνει και εδώ ανοιχτό το μελλοντικό παιχνίδι.

Σημειώνω ότι και οι 4 συστημικές τράπεζες φυσιολογικά έπρεπε μέσα στο τρέχον έτος να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου. Αλλά οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν διεθνώς, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, δεν επιτρέπουν προς το παρόν τέτοιες κινήσεις, οι οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα εκδηλωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, αν δεν υπάρξει πολιτική αβεβαιότητα, λόγω της πολύ πιθανής αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Τέλος, συγκρατείστε την πληροφορία, που δεν προέρχεται μόνο από μία πηγή, ότι ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια φέρονται αποφασισμένα να εισέλθουν δυναμικά στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ενώ το ίδιο φέρεται ότι επιθυμούν και μεγάλα εγχώρια τζάκια, το πιθανότερο σε συνεργασία με ξένα funds για πολλούς και…εξηγήσιμους λόγους!

Η Μαρέβα στις δόξες της! Όλο το υπουργικό συμβούλιο υπέβαλε τα σέβη του στη σύζυγο του πρωθυπουργού! Και ο Θεοχάρης, μετά το ξεφάντωμα στο χορό, της σκούπιζε με το χέρι το κραγιόν από το μάγουλο!

Μεγάλες δόξες γνώρισε κατά την τελετή εγκαινίων (τί εγκαινίων;) του Ελληνικού (ας είναι καλά ο φίλος μου ο Πέτρος που είχε κόψει τα χόρτα και είχε κάνει τις κατεδαφίσεις) η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, όλο το υπουργικό συμβούλιο υπέβαλε τα σέβη του στη σύζυγο του πρωθυπουργού, η οποία κατέδειξε ότι αποτελεί την ισχυρά κυρία της οικογένειας Μητσοτάκη!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο πρώην υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μετά το τρελό ξεφάντωμα του προ ημερών και τον έξαλλο χορό με τα αγόρια της Lamda, πήγε και καθάρισε με το χέρι του το κραγιόν από το μάγουλο της συζύγου του πρωθυπουργού, ως μια ένδειξη φιλοφρόνησης και υποτέλειας!

Κατά τα άλλα, ο αγαπημένος μου Οδυσσέας Αθανασίου μέσα στο στενό του μοντέρνο κοστούμι (έχει παχύνει δυστυχώς και έχει γίνει σαν …παγώνι, όπως σχολίαζε καλός μου φίλος) ως συνήθως σεμνά και ταπεινά, μιλούσε από το βήμα και κοίταζε ψηλά! Ατένιζε το μέλλον! Αλλά το θέμα είναι τι, αν και πότε θα δει!!!

Και αδιαμφισβήτητα έλαμψε δια της απουσίας της η Μαριάννα Λάτση, μολονότι Σπύρος και Μαργαρίτα ήταν εκεί! Βεβαίως ο γαμπρός της, ο Βύρων Βασιλειάδης, σύζυγος της Εριέττας, έδωσε το «παρών»!

Η τελετή, άψογα οργανωμένη όπως και η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου σε ρόλο παρουσιάστριας – οικοδέσποινας! Η Κατερίνα δείχνει την αξία της και για να είμαστε δίκαιοι, την επιτυχημένη παρουσία της την πιστώνουμε στον Οδυσσέα Αθανασίου, που εξελίσσεται σε ικανό ανιχνευτή ταλέντων!

Συναγερμός στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την ΑΜΚ της Lavipharm και την παρουσία του καταδικασθέντος και προφυλακισθέντος Ελβετού Marc Demane Debih για την υπόθεση inside trading με τον Τηλέμαχο Λαβίδα!

Την ώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το ενημερωτικό δελτίο της Lavipharm για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 58 εκατ. ευρώ, ένα μέρος του οποίου ύψους 34 εκατ. ευρώ θα εισφερθεί σε είδος, μέσα από μία αποτίμηση που σηκώνει πολύ κουβέντα, ένας σοβαρός προβληματισμός έχει αναπτυχθεί σε κορυφαία στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, ο οποίος απορρέει από την ξαφνική και αιφνιδιαστική πρόθεση του Ελβετού επενδυτή που είχε καταδικασθεί για την υπόθεση insider trading με τον Τηλέμαχο Λαβίδα στη Νέα Υόρκη, να ανοίξει μερίδα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Ο περίφημος Marc Demane Debih ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε βγάλει 70 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση της εσωτερικής πληροφόρησης (συμβιβάστηκε και κατέβαλε 49 εκατ) και είχε συλληφθεί στην Σερβία, όπου κρατήθηκε στις φυλακές Βελιγραδίου πριν εκδοθεί στο Μανχάτταν, φέρεται να επιδιώκει να εμπλακεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ανοίγοντας μερίδα επενδυτή, εντελώς συμπτωματικά σε μια χρονική στιγμή πριν την αύξηση κεφαλαίου της Lavipharm!

Ο Ελβετός επενδυτής φέρεται να εμφανίστηκε μέσα από ένα πλέγμα εταιριών, funds και επενδυτικών τραπεζών (η τελευταία του Λιβάνου) όπου η πραγματική του ταυτότητα αποκρυβόταν, μέχρι που η HSBC Ελλάδος τον ανακάλυψε και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αρχή για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που με τη σειρά του κοινοποίησε την επιστολή της HSBC στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Το ζήτημα είναι μείζον και η Ανεξάρτητη Αρχή του χρηματιστηρίου, που οφείλει να διασφαλίζει τους επενδυτές, είναι βέβαιον ότι θα συζητήσει και θα συνεκτιμήσει το γεγονός της μη αναμενόμενης παρουσίας του Ελβετού «παίκτη»!

Πάντως οι πληροφορίες λένε πως κι άλλοι «παίκτες» του Χρηματιστηρίου παίρνουν θέση στο «κόλπο» της Lavipharm, καθώς και επώνυμοι επιχειρηματίες και παράγοντες!

Από τους 4 επώνυμους εφοπλιστές που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι 2 μπον βιβέρ «καθάρισαν» με τη συνδρομή «δεξιών συστημάτων» και «παράκεντρων»!

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για το ζήτημα 4 προβεβλημένων εφοπλιστών οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών, φορολογικών και ξεπλύματος, επί τη βάσει ανοιχτών τους υποθέσεων από το παρελθόν, νέων καταγγελιών που έγιναν στο ΚΕΦΟΜΕΠ καθώς και συμπληρωματικών στοιχείων που προέκυψαν με την πάροδο του χρόνου και τα οποία φέρεται να προσκομίστηκαν ανωνύμως!

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψιν του Radar από πηγές έγκυρες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, από τους 4 ελεγχόμενους εφοπλιστές οι 2 «καθάρισαν» με τη βοήθεια «δεξιών κέντρων» που έχουν τη δυνατότητα να «κάνουν παιχνίδι» στα υψηλά κλιμάκια!

  1. Ο πρώτος που «καθάρισε» είναι μπον βιβέρ εφοπλιστής ο οποίος χαρακτηρίζεται για τη συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων και στο γραφείο και την οικεία του οποίου έγινε «ντου» από τις ελεγκτικές αρχές και κατασχέθηκαν κομπιούτερ, σημειώσεις και σκληροί δίσκοι! Για τον εν λόγω εφοπλιστή έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές για διακίνηση Ιρανικού πετρελαίου το οποίο «βαφτίζεται» Ιρακινό βάσει της γνωστής μεθοδολογίας! Βεβαίως, φημολογείται στην αγορά ότι οι υποθέσεις που «καθαρίστηκαν ήταν παλιές» και όχι οι νέες που έχουν καταγγελθεί με πλήθος στοιχείων…
  2. Ο δεύτερος εφοπλιστής που «καθάρισε» πάλι μέσα από την παρέμβαση «δεξιών συστημάτων» ήταν επίσης μπον βιβέρ εφοπλιστής, με πολλά παιδιά, πολλούς γάμους, πολλές γυναίκες και πλήθος προβεβλημένων ακινήτων! Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρχών την τελευταία τριετία, προέβη πρόσφατα και πριν ακόμη κλείσουν οριστικά οι υποθέσεις του, σε αθρόες μεταβιβάσεις offshore εταιριών σε πρόσωπα του συγγενικού (εξ αγχιστείας η εξ αίματος) περιβάλλοντος του για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Λέγεται μάλιστα ότι προχώρησε σε μεταβιβάσεις 56 περιουσιακών στοιχείων του!
  3. Ο τρίτος εφοπλιστής, που φέρεται να παραμένει εγκλωβισμένος των φορολογικών αρχών είναι επώνυμος, προβεβλημένος και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης με μεγάλη εμβέλεια. Οι πληροφορίες λένε πως είναι έξαλλος με την κυβέρνηση και σκέφτεται ήδη να αρχίσει σκληρή αντιπολιτευτική τακτική από τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας που διαθέτει!
  4. Ο τέταρτος εφοπλιστής του οποίου η κατάσταση χρονίζει, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρχές, είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα! Η υπόθεση για την οποία βρίσκεται στο κάδρο των Αρχών αφορά ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ που φέρεται να έκανε σε γνωστό στοιχηματζή δια μέσω των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό συγγενικού του προσώπου, σπάζοντας τα capital controls και λαμβάνοντας αμοιβή 10%!

Διαβάστε ακόμη: