Πρώτοι εμείς στο Radar και την Αξία του Σαββάτου σας αποκαλύψαμε ότι ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα, σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση του στην Alpha bank αυξάνοντας το ποσοστό του άνω του 5% που περίπου κατέχει σήμερα.

Και τούτο διότι το αφεντικό του Ελλάκτωρα, το οποίο όπως πρώτοι αποκαλύψαμε αποκτά και το Corfu palace στην Κέρκυρα, δεν έχει μάθει να λειτουργεί έχοντας παθητικό ρόλο!

Υπό αυτό το πρίσμα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Ολλανδός ως πρώτο στόχο έχει να αποκτήσει το 9,9% των μετοχών της Alpha bank διπλασιάζοντας ουσιαστικά τη σημερινή μετοχική του θέση και χωρίς να υφίσταται η υποχρέωση γνωστοποίησης και επισήμων ανακοινώσεων!

Αφού λοιπόν φτάσει ο Ολλανδός το 9,9% της Alpha, τότε και μόνο τότε θα σκεφτεί τις επόμενες μετοχικές κινήσεις του όσον αφορά το μετοχολόγιο της συστημικής τράπεζας!

Άλλωστε μην σας διαφεύγει ότι ο περίφημος Πόλσον, εκ των βασικών μετόχων της Alpha είναι εδώ και κάμποσο καιρό φευγάτος από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός μεγιστάνας και πανίσχυρος παίκτης πλέον των κατασκευών, παραχωρήσεων και real estate έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην Διοίκηση του Βασίλη Ψάλτη τον οποίο θεωρεί κορυφαίο τραπεζίτη, χαμηλών τόνων, που χωρίς υπερβολές και τυμπανοκρουσίες αλλά με σκληρή και μεθοδική δουλειά, έχει καταφέρει να επιστρέψει την Alpha bank στην πρωτοκαθεδρία του τραπεζικού συστήματος!

Διαβάστε ακόμη: