Όπως πιθανόν θα γνωρίζετε, ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα, έχει μια πολύ μεγάλη αγάπη στο νησί της Κέρκυρας όπου και διατηρεί πολυτελή εξοχική κατοικία!

Και λίγο πολύ το νησί των Φαιάκων αποτελεί και σημείο αναφοράς του Ολλανδού μεγιστάνα στο οποίο άλλωστε κάνει διακοπές όλη σχεδόν η παρέα και οι φίλοι του, χρηματιστές, πολιτικοί, fund managers, στενοί συνεργάτες στις κατασκευές!

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι ο γιος του αφεντικού του Ελλάκτωρα ενασχολείται ενεργά με το real estate στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, θεωρείται απολύτως δικαιολογημένο το ενδιαφέρον που φέρεται να έχει επιδείξει ο Ολλανδός για το ιστορικό και εμβληματικό ξενοδοχείο Corfu Palace ιδιοκτησίας του βιομηχάνου και ξενοδόχου Φωκά, που βρίσκεται στον κόλπο της Γαρίτσας και είναι συνυφασμένο και συνδεδεμένο με την πόλη της Κέρκυρας, στο οποίο εκτός των άλλων λειτουργεί και το καζίνο!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την οικογένεια του 83χρόνου ξενοδόχου και βιομηχάνου Χρήστου Φωκά ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Ζυρίχη, για το εμβληματικό ξενοδοχείο που κτίστηκε το 1954 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Σακελλάριο!

Φήμες ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα έχει σκοπό να αυξήσει το ποσοστό του στην Alpha bank άνω του 9% και να καταστεί ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος μέτοχος!

Επί τη ευκαιρία, υπενθυμίζεται ότι ο Χένρι Χόλτερμαν στα τέλη Αυγούστου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Reggeborgh με ποσοστό 5,15% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, γεγονός που τον καθιστά τρίτο βασικό μέτοχο της συστημικής τράπεζας μετά το ΤΧΣ (9%) και τον Αμερικανό επενδυτή Τζων Πόλσον (7,3%)’

Ωστόσο, όποιος γνωρίζει καλά τον Ολλανδό του Ελλάκτωρα, γνωρίζει από πρώτο χέρι πως δεν αρκείται σε μετοχικές μειοψηφίες, ούτε σε παθητικό ρόλο εκεί όπου συμμετέχει επενδυτικά!

Υπό αυτή την έννοια, οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην πιάτσα θεωρούν βέβαιη την σταδιακή αύξηση της μετοχικής του συμμετοχής στην Alpha bank σε βαθμό που ο Χόλτερμαν θα καταστεί ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος μέτοχος της συστημικής τράπεζας που υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Ψάλτη έχει πραγματοποιήσει «μεγάλη επιστροφή» στην πρωτοκαθεδρία του τραπεζικού συστήματος!

Διαβάστε ακόμη: