Ένα ζεστό πρωινό, γύρω στις 11 και μισή, της 8ης Αυγούστου του 1969, οι Beatles έκαναν τη φωτογράφηση για το εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ Abbey Road, στην ομώνυμη διάβαση πεζών στην οδό St. John’s Wood του Λονδίνου!

Έξω από τα γραφεία της EMI. Ήταν ο κατά σειρά ενδέκατος και προτελευταίος δίσκος της ανεπανάληπτης πορείας τους, με φωτογράφο τον διάσημο τότε Iain Macmillan!

Αδιαμφισβήτητα η φωτογραφία αυτή έγραψε ιστορία. Επτά χρόνια αργότερα, προς τιμήν του δίσκου και των Beatles τα στούντιο θα βαφτιστούν με τον τίτλο του.

Ενώ η διάβαση έλαβε το επίσημο καθεστώς του διατηρητέου κτηρίου Βαθμού ΙΙ από την αγγλική κληρονομιά τον Δεκέμβριο του 2010.

53 χρόνια μετά, τα νέα φωτεινά μυαλά του Μεγάρου Μαξίμου αποφάσισαν να παρουσιάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως νέο Τζων Λένον δίνοντας στη δημοσιότητα μια φωτό που περνούσε συγχρονισμένα με τους συνεργάτες του αλά Beatles μια διάβαση πεζών της Νέας Υόρκης!

Δεν συνειδητοποίησαν προφανώς ότι η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται ως …κωμωδία ή και …παρωδία!

Και πολύ περισσότερο ότι πλέον στην Ελλάδα απευθύνονται σε ένα κοινό που βλέπει, που ξέρει, που πληροφορείται και που την ώρα τούτη βιώνει μια εξωπραγματική ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και μεγάλη αβεβαιότητα!

Μου λένε ότι οι παλαιού τύπου (προ 50 ετών) «μοντέρνες» αυτές ιδέες αποδίδονται στα νέα προχωρημένα μυαλά του Μαξίμου αλλά και πέριξ του πρωθυπουργού, πχ Τσαγκαρουσιάνοι και Σία, με τους οποίους το πρωθυπουργικό ζεύγος ενίοτε περνά τριήμερα διακοπών!

Και οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε Πωλ ΜαKάρτνεϊ για να περπατήσει όπως εκείνος ξυπόλητος την σύγχρονη εκδοχή της Abbey road, ούτε φυσικά ο φιλειρηνιστής (Imagine) Τζων Λένον αφού από το γενικότερο κάδρο έλειπε η Γιόκο Όνο!

Διαβάστε ακόμη: