search

UNDERCOVER

Τα «6 αστέρια» του ΧΑ, τα deals ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, το success story Μότορ Όιλ και ΕΛΠΕ, η πρωτοκαθεδρία της Alpha bank και το ενδιαφέρον για Μυτιληναίο *Γυρίζει η μπίλια για 26 Μαρτίου ή 2 (μπορεί και 9 Κυριακή των Βαΐων) Απριλίου λόγω απογραφής – Δευτέρες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική στις 22 Μαΐου μελετούν τώρα στο Μαξίμου * Το ιδιότυπο και παρασκηνιακό παιχνίδι πίσω από την προμήθεια 3 κορβετών του πολεμικού ναυτικού- Πώς χάλασε η «κλεισμένη» συμφωνία με τους Ιταλούς και πως μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι *Τι πραγματικά έγινε στο Λονδίνο: Τα σημαντικά meetings και οι συμφωνίες που …δεν έγιναν τελικά με «Έλληνες ενεργειακούς» *Συνέταιρους στα υπεράκτια αιολικά θέλουν οι ξένοι – Τι συζήτησαν και τι ζήτησαν οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές από τους Έλληνες της Ενέργειας *«Επιστροφές» και μαύρο χρήμα πίσω από αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων και εξαγορές – πωλήσεις από  ξένα (και εγχώρια;) funds!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των μετοχών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου αλλά και την γενικότερη εικόνα των εισηγμένων εταιριών μπορεί την ώρα τούτη να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για ένα Χρηματιστήριο 6 αστέρων, έξι κορυφαίων μετοχών που μονοπωλούν την ώρα τούτη το ενδιαφέρον των επενδυτών και της κοινής γνώμης, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δηλαδή, λόγω και της συγκυρίας, αλλά και μετά το road show της Goldman Sachs στο Λονδίνο!

Και σημειώνεται ότι ορισμένες από τις μετοχές αυτές έχουν μπροστά τους ισχυρό στόρι!

Όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ και η Τέρνα Ενεργειακή!

Η κυρίαρχη επιχείρηση του χώρου της Ενέργειας, που επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ την οδήγησαν στην απαξία και τον παρολίγον κατακερματισμό, παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία κατά το τελευταίο 4ο τρίμηνο θα είναι εντυπωσιακά όπως πληροφορούμαι, βρίσκεται πια πολύ κοντά και φέρεται να έχει αποκτήσει πλεονέκτημα όσον αφορά την εξαγορά της Enel Romania (που αποκάλυψε σε ανύποπτη χρονική στιγμή το Radar) που θα την καταστήσει εκ των πιο ισχυρών εταιριών του χώρου στην Ευρώπη!

Η Τέρνα Ενεργειακή, όπως επίσης πρώτο αποκάλυψε το Radar, έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς με την First, σε ένα ντηλ που κλείνει πάνω από τα 22 ευρώ ανά μετοχή, που θα ανακοινωθεί εντός Δεκεμβρίου, με τον νομικό και οικονομικό έλεγχο να έχουν ολοκληρωθεί και να μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες!

Στο κάδρο των ξένων επενδυτών αδιαμφισβήτητα βρίσκονται η Μότορ Όιλ και τα ΕΛΠΕ, οι ναυαρχίδες της Ενέργειας, των Πετρελαίων και των διυλιστηρίων των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Λάτση, που έχουν επωφεληθεί την ευνοϊκή συγκυρία και αναπτύσσονται επιθετικά παράγοντας απίστευτα – εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Μυτιληναίος, που κυριάρχησε στο Λονδίνο και απέσπασε το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτικών οίκων!

Και το ενδιαφέρον αυτό απεικονίζεται στο ταμπλό του χρηματιστηρίου όπου είναι εμφανής η τάση της ανοδικής κίνησης!

Από τον χώρο των τραπεζών, ο οποίος έχει εξυγιανθεί, ανακάμπτει και επεκτείνεται ξανά, ξεχώρισε η Alpha bank, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντική δουλειά που έχει πραγματοποιήσει η Διοίκηση Ψάλτη, που κατάφερε να γυρίσει σελίδα την τράπεζα και να αλλάξει – ανατρέψει μια αρνητική εικόνα που είχε διαμορφωθεί από παλαιότερους διαχειριστές!

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που κάποια εμπαθή και υποβολιμαία δημοσιεύματα βάλουν κατά της διοίκησης της τράπεζας!

Δεν συγχωρούν την εξυγίανση και την διαφαινόμενη πρωτοκαθεδρία!

Στο ίδιο επίπεδο, αντίστοιχα κινούνται την ώρα τούτη Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, καθώς και ΟΠΑΠ – ΟΤΕ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί η εικόνα που παρουσιάζουν τόσο ο Όμιλος Ελλάκτωρ, όσο και η ΓΕΚ Τέρνα!

Οι 13 αυτές μετοχές συν ορισμένες άλλες με προοπτικές, στόρι και επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως η Jumbo, η Aegean, η Lamda και η Intrakat συγκροτούν το ελληνικό Χρηματιστήριο των 20-25 μετοχών, μιας αγοράς πολύ ρηχής που ευλόγως άγεται και φέρεται από ξένα και εγχώρια λόμπι κατά το δοκούν!

Γυρίζει η μπίλια για 26 Μαρτίου ή 2 (μπορεί και 9 Κυριακή των Βαΐων) Απριλίου λόγω απογραφής! Δευτέρες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική στις 22 Μαΐου μελετούν τώρα στο Μαξίμου!

Μιλήσαμε πολύ πρόσφατα με πολιτικό που αποσύρεται (οριστικά; Κρατήστε μία επιφύλαξη) από την ενεργό δράση αλλά ξέρει να «διαβάζει» τα σημάδια της επικαιρότητας.

Η βασική ερώτηση ήταν φυσικά ο χρόνος των εκλογών και η απάντηση αρκούντως γλαφυρή:

Αν πρέπει να απαντήσω, δεν πιστεύω πως οι εκλογές μας έφτασαν και μάλιστα με βήμα ταχύ, όπως πιστεύουν πολλοί ειδικά αφότου ο ίδιος ο Μητσοτάκης πολύ έμμεσα τις προανήγγειλε με αίσθηση γεύσης και όσφρησης λέγοντας ότι “μυρίζει πλέον εκλογές”. Έτσι και αλλιώς το 2023 είναι χρονιά εκλογών οπότε, η προαναγγελία ήταν αναμενόμενη. Θα πάμε λοιπόν σε εκλογές πριν κλείσει το μέγιστο θέμα με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τη μοιρασιά τους; Θα πάμε πριν ρυθμιστούν όλες οι επιδοτήσεις και προσφορές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που βγάζει κυβερνήσεις και βουλευτές; Θα πάμε πριν λυθεί το θέμα με τις επιδοτήσεις του αερίου προς τους χιλιάδες καταναλωτές; Με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να μένουν αρρύθμιστα; Πριν τακτοποιηθούν 4-5 μεγάλα έργα υποδομών όπως η Αττική Οδός; Όλα αυτά θα λυθούν ή θα δρομολογηθούν γύρω στην άνοιξη και εγώ βλέπω τις πρώτες εκλογές το νωρίτερο εκείνη την γλυκιά εποχή του χρόνου κατέληξε στην ανάλυσή του.

Προσέθεσε επίσης πως είναι βέβαιον, ότι ενόψει άνοιξης και κρίσιμων διαδικασιών θα θαυμάζουμε ολοένα και περισσότερους υπουργούς να προβάλλονται και αυτοπροβάλλονται για να διεκδικήσουν την πρωτιά (και όχι μόνο την εκλογή και επανεκλογή) στην περιφέρειά τους…

Όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν τελικά ο πρωθυπουργός δεν προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό Φεβρουάριο ή ακόμη και Γενάρη, τότε το πιθανότερο είναι να προκηρύξει τις εκλογές τέλη Φεβρουαρίου και να διενεργηθούν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ειδικότερα στις 26!

Εάν ωστόσο ο πρωθυπουργός θελήσει να κάνει χρήση της νέας απογραφής που διαφοροποιεί τα δεδομένα στις περιφέρειες όσον αφορά τις έδρες, τότε οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου ή στις 9 Απριλίου που είναι Κυριακή των Βαΐων και θα επακολουθήσει η μεγάλη έξοδος του Πάσχα προς την περιφέρεια!

Η λογική της 26ης Μαρτίου ή μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα ήθελε μέχρι τέλη Μαΐου που έχει ανοίξει πια για τα καλά η τουριστική περίοδος να έχει ολοκληρωθεί η σειρά των εκλογικών αναμετρήσεων.

Οπότε, όπως ακούγεται από τους καλά γνωρίζοντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε οι δεύτερες εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης – και όχι απλής όπως στις πρώτες εκλογές – αναλογικής, να διενεργηθούν το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου 2023!

Το ιδιότυπο και παρασκηνιακό παιχνίδι πίσω από την προμήθεια 3 κορβετών του πολεμικού ναυτικού! Πώς χάλασε η «κλεισμένη» συμφωνία με τους Ιταλούς και πως μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι!

Ένα περίεργο παιχνίδι μαθαίνω ότι παίζεται γύρω και πίσω από την προμήθεια 3 κορβεττών του πολεμικού ναυτικού, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν ότι η παρασκηνιακή συμφωνία με τους Ιταλούς που εφέρετο μέχρι πρότινος κλεισμένη χάλασε και πως στο τραπέζι μπήκαν ξανά οι Γάλλοι και τα …γνωστά επιχειρηματικά κέντρα (δήθεν υπεράνω υποψίας) της «καλής κοινωνίας» και των παραδοσιακών δεξιών τζακιών!!!

Μετά τις 3 φρεγάτες Belharra και τα 6 Rafalle που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σειρά έχει πλέον η προμήθεια 3 κορβεττών που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό.

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές οικονομικές προτάσεις που θα τεθούν προς αξιολόγηση μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εξοπλιστικές δυνατότητες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα και επιτροπές!

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις για την προμήθεια 3 κορβεττών έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιταλία καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής στην εν λόγω προμήθεια.

Μέχρι εδώ όλα είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο όμως που δεν έχει καταστεί γνωστό, είναι ότι «σοβαρός» επιχειρηματικός παράγων της ζωής του τόπου, με δημόσιες αναφορές και ηχηρό οικογενειακό όνομα, φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά υπέρ της Γαλλικής πρότασης για την προμήθεια των Κορβεττών με τις φήμες να «οργιάζουν» ότι είχε εμπλοκή (για λογαριασμό των Γάλλων φυσικά) και στην προμήθεια των 3 φρεγατών Belhhara τις οποίες τελικά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί μετά από σκληρή και αποφασιστική στάση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ φθηνότερα από την αρχική πρόταση των Γάλλων και των «επωνύμων» μεσαζόντων τους! Αλλά και των Rafale!

Η παρουσία του εν λόγω «σοβαρού επιχειρηματία» του διεθνούς τζετ σετ, με αδυναμία στις θυρίδες των Ελβετικών τραπεζών (εξ ου και το προσωνύμιο Αρσέν Λουπέν) και τις διακοπές αλλά και την διαμονή στα πολυτελή θέρετρα, φέρεται να ανέτρεψε την συμφωνία με τους Ιταλούς που για τους καλά γνωρίζοντες ήταν «κλεισμένη» και άνοιξε «κερκόπορτα» για τους Γάλλους, μέσω των διαδρομών που ο τυχοδιώκτης επιχειρηματίας – μεσάζων, αγνώστου άλλης δραστηριότητας, γνωρίζει πιθανόν καλύτερα από τον καθένα! Γιατί ως γνωστόν (γενικώς και όχι ειδικώς) το χρήμα και ειδικά το «μαύρο», αποτελεί το καλύτερο αντικλείδι …

Τι πραγματικά έγινε στο Λονδίνο: Τα σημαντικά meetings και οι συμφωνίες που …δεν έγιναν τελικά με «Έλληνες ενεργειακούς» που έμειναν στο «περίμενε»!

Με καθυστέρηση γύρισε από το Λονδίνο ο …μυστικός μου πράκτωρ, αφού έμεινε και για Χριστουγεννιάτικα ψώνια στη βρετανική πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από τρυφερή ύπαρξη, ο τυχερός, ενώ εμείς «πήζαμε» στο δημοσιογραφικό καθήκον της Αθήνας.

Μού μετέφερε λοιπόν πως ο ενεργειακός τομέας είχε την τιμητική του στο διήμερο Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ από κοινού με την Morgan Stanley, στο Συνεδριακό Κέντρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Άλλωστε μια στις τρεις ελληνικές εκπροσωπήσεις, δηλαδή 10 επί συνόλου 29 εταιρειών, προέρχονται από την ενέργεια, κάτι που δείχνει τη σημασία του φετινού roadshow για τον κλάδο.

Τους «Έλληνες ενεργειακούς» περίμεναν face to face meetings με τους επικεφαλής διεθνών funds.

Από ελληνικής πλευράς ήταν οι ΔΕΗ, ΓEK ΤΕΡΝΑ, ADMIE Holdings, Ellaktor, Βιοχάλκο, Εlvalhalcor, Helleniq Energy, Motor Oil, Mytilineos, και Cenergy.

Πολλοί επιχειρηματίες γυρίζοντας, έσπασαν τα τηλέφωνα προς φίλους τους δημοσιογράφους.

Έλεγαν πως «σε αυτές τις συναντήσεις μπήκαν οι βάσεις για νέες μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες».

Ορισμένοι μάλιστα διέδιδαν ότι γύρισαν νικητές και τροπαιούχοι και με υπογραφές στις βαλίτσες τους ώστε να δουν πηχιαίους τίτλους στα φιλικά τους σάιτ.

«Μην πιστεύεις τίποτα μου είπε ο δικός μου και συνέχισε: υπήρξαν παρουσιάσεις και υποσχέσεις για συνέχιση επαφών. Οι Έλληνες που κομπάζουν θα πρέπει να φάνε πολλά καρβέλια ακόμη για να δουν τους πολύ μεγάλους οίκους του εξωτερικού να αγοράζουν το 5% του μαγαζιού τους όπως διαδίδουν. Για υπογραφές; Ούτε λόγος….».

Μου είπε επίσης να σας πως ότι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης «έτρεχε σαν τρελός να κλείσει 4-5 βασικά ραντεβού ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ που δεν έβγαιναν με τίποτε ενώ όλοι αναρωτιόνταν αν αυτός είναι ο ρόλος του».

Χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να κλείσει 3 ραντεβού με μεγάλα ονόματα στον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη και δεν του βγήκε ούτε ένα!

Κάποιοι άλλοι πιο καχύποπτοι σχολίαζαν πως «ο Άλεξ χτίζει το προσωπικό του μέλλον. Αλλού το παίζει βαρύ πεπόνι και αλλού …προξενητής για επιχειρηματικές συμφωνίες που δεν θα υπογραφούν ποτέ, με άγνωστα κριτήρια τρεξίματος».

Εγώ όμως είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος και δεν πιστεύω τέτοια πράγματα.

Συνέταιρους στα υπεράκτια αιολικά θέλουν οι ξένοι – Τι συζήτησαν και τι ζήτησαν οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές από τους Έλληνες της Ενέργειας

Τι συζήτησαν όμως και κυρίως τι ακριβώς ζήτησαν από τους δικούς μας οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές στο road show της Morgan Stanley στο Λονδίνο;

Εδώ είναι το «ψωμί» που λέγαν οι παλιοί δημοσιογράφοι.

Κατ’ αρχάς όλοι οι ξένοι είχαν διαβάσει την πρόσφατη μελέτη της Ernst & Young, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατέχει τη 16η θέση στον γενικό δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε ΑΠΕ, μεταξύ κορυφαίων οικονομιών του κόσμου και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως με βάση το ΑΕΠ.

Οι δικοί μας τους έλεγαν «ελάτε να αγοράσετε ή να συνεταιριστούμε στα αιολικά».

Οι διαβασμένοι ξένοι όμως μιλούσαν κατευθείαν για τα υπεράκτια-θαλάσσια αιολικά (τα offshore που λένε και στο χωριό μου) που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Αυτά θέλουν επειδή είναι εύκολα, γρήγορα και άκρως αποδοτικά.

Μέχρι και χάρτες από Αιγαίο, Ιόνιο και Κρητικό πέλαγος είχαν δύο από αυτούς, με οριοθετήσεις υπεράκτιων αιολικών!

Εκεί πλέον παίζεται το παιχνίδι στις ΑΠΕ.

Έκαναν και υπολογισμούς και αναλύσεις για τον στόχο των 25.000 ΜW έως το 2031, από αιολική και ηλιακή ενέργεια, από τα 10.000 ΜW που είναι σήμερα!

Οι …κουτόφραγκοι όπως συνηθίζαμε παλιά να τους λέμε εμείς οι πανέξυπνοι Έλληνες, ήξεραν μέχρι ότι τον Οκτώβριο και για διάστημα πέντε ωρών, η ζήτηση στην χώρα καλύφθηκε κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο roadshow ξεχωριστή θέση είχαν οι εξελίξεις στις διεθνείς διασυνδέσεις μεταξύ Ευρώπης, Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής, και φυσικά τα τελευταία νέα από το μέτωπο του upstream, με τις έρευνες της ExxonMobil στην Κρήτη να τυγχάνουν μεγάλης δημοσιότητας διεθνώς.

Ξεχωριστή επενδυτική κουβέντα έγινε για την καλωδιακή ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Αιγύπτου, αλλά και την τριεθνική σύζευξη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Συζήτησαν τέλος για εναλλακτικές προμήθειες στο φυσικό αέριο αλλά και για τα δίκτυα διασύνδεσης, μέχρι και για την αποθήκευση ενέργειας και το υδρογόνο, χωρίς μεγάλη προθυμία στο τελευταίο.

Τί θα ακολουθήσει: «δεκάδες zoom call τις επόμενες εβδομάδες, απευθείας επαφές στην Αθήνα από το νέο έτος.

Οι υπογραφές ρυθμιστικών συμφωνιών μέχρι το Μάρτιο πάντως ενόψει και εκλογών την άνοιξη, είναι μάλλον δύσκολες έως και πολύ δύσκολες».

Ίδωμεν…

«Επιστροφές» και μαύρο χρήμα πίσω από αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων και εξαγορές – πωλήσεις από  ξένα (και εγχώρια;) funds!

Σε έναν άκρατο, ύποπτο, βρώμικο και παράνομο τρόπο αθέμιτου πλουτισμού έχουν επιδοθεί «παράγοντες», fund managers, «πισινοί», διαχειριστές κεφαλαίων και πολλοί άλλοι νταραβεριτζήδες, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων αλλά και εξαγορές – πωλήσεις εταιριών!

Επειδή πιθανόν το τελευταίο διάστημα ακούτε ή διαβάζετε πολλά για τις επιτυχίες των διαφόρων funds, ξένων υποτίθεται, πίσω από τα οποία κρύβονται Έλληνες νταραβεριτζήδες, αλλά και εγχώριων στα οποία πρωτοστατούν διάφορα βλαχαδερά (που απέκτησαν το σύνδρομο της μπανιέρας και «τα βλέπουν μεγάλα») με ανοιχτές ποινικές υποθέσεις από το παρελθόν, να ξέρετε ότι στην πλειονότητα των μεγάλων συναλλαγών, είτε αφορούν εξαγορές – πωλήσεις, είτε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων κρύβονται «επιστροφές» για τις οποίες έχουν εσχάτως ανοίξει στόματα!

Γιατί ως γνωστόν η Ελλάδα είναι ένα χωριό, ειδικά η πιάτσα της Κεφαλαιαγοράς, οπότε τέτοια μυστικά δεν κρατούνται για πολύ!

Όποιος fund manager λοιπόν κάνει την διαπραγμάτευση της εξαγοράς – πώλησης, είτε της μεταπώλησης σε τρίτους ενδιαφερόμενους κόκκινων δανείων που έχουν αποκτηθεί φθηνά, είναι και ο πολλαπλά κερδισμένος και ωφελημένος σύμφωνα με τις καταγγελίες!

Όποιος δηλαδή εκπρόσωπος του fund διαπραγματεύεται με τον ενδιαφερόμενο σε πρώτο πρόσωπο, αυτός έχει βγάλει το …κέρδος!

Αυτά και άλλα πολλά, μαζεύονται, συσσωρεύονται, ταξινομούνται! Και όπως μαθαίνω – και συνήθως η πληροφόρηση μου δεν αμφισβητείται- πολύ σύντομα τα στοιχεία αυτά, με τις αρπαχτές, τις επιστροφές και το μαύρο χρήμα, θα κατατεθούν – αν δεν έχουν ήδη κατατεθεί- στις αρμόδιες αρχές, ειδικά στον ΣΔΟΕ, την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Διαβάστε ακόμη: