Με αφορμή την απόκτηση της Ιντρακάτ, μιας μικρής τεχνικής εταιρίας που επιβίωνε στο περιθώριο των 4 μεγάλων του κατασκευαστικού κλάδου, πριν από 2 χρόνια και ειδικότερα στις 15 Ιουλίου 2022, δεν χωρεί αμφιβολία ότι η επιχειρηματική τριάδα των κ. Μπάκου- Καϋμενάκη – Εξάρχου προφανώς διαθέτει κάποιο «μαγικό ραβδί» ή κάποιο «μαγικό φίλτρο» δεδομένου ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών συνετέλεσε 2 επιχειρηματικά – τραπεζικά θαύματα, μετατρέποντας σε «διαμάντια» πρώτα την Ιντρακάτ με τον Άκτωρα και στη συνέχεια, στις μέρες μας, Attica bank και Παγκρήτια!

Είναι κοινά γνωστό και αποδεκτό στην επιχειρηματική και τραπεζική πιάτσα ότι τόσο η μικρή Ιντρακάτ που δεν είχε διανείμει ποτέ μέρισμα και ο υπερχρεωμένος Άκτωρ, όσο και οι «διαλυμένες» και περιθωριοποιημένες Τράπεζες Αττικής (με τα μύρια όσα βαρίδια κουβάλαγε επί σειρά ετών από την διαχείριση του κομματικού κράτους και των συνδικαλιστών – μηχανικών) και Παγκρήτια, δεν είχαν ούτε παρόν, ούτε μέλλον, σε μια αγορά που εξελίσσεται ραγδαία, αν δεν έβαζαν (βαθιά στην τσέπη και όχι μόνο) το χέρι τους Εξάρχου – Μπάκος και Καϋμενάκης για να συντελέσουν ένα σύγχρονο θαύμα, κάτι που φαντάζει… μεταφυσικό και παραπέμπει στους Αλχημιστές που μετέτρεπαν κατά τον Μεσαίωνα και την εποχή της Αναγέννησης τα ακατέργαστα μέταλλα σε χρυσό!

Το γεγονός είναι πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αποτελεί σύμπτωση!

Και επί του προκειμένου, 2 μόλις χρόνια μετά την απόκτηση της Ιντρακάτ, ο ενοποιημένος με την Άκτωρ τεχνικός όμιλος έχει καταστεί κορυφαίος, εκτελεί την ώρα τούτη 370 έργα, διαθέτει ένα ιλιγγιώδες ανεκτέλεστο ύψους 5 δις. και απασχολεί 5.800 εργαζόμενους!

Ταυτοχρόνως αντίστοιχο θαύμα συντελείται και στον τραπεζικό τομέα, όπου οι «τελειωμένες» Attica Bank και Παγκρήτια, αλλά και η HSBC και η συνεταιριστική Σερρών που ήδη απορροφήθηκαν, απέκτησαν νέα υπόσταση, εξυγιάνθηκαν τόσο σε επίπεδο κόκκινων δανείων όσο και κεφαλαιακά και το αργότερο τον προσεχή Σεπτέμβριο όταν η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, θα αποτελούν την πιο υγιή και ραγδαία ανερχόμενη τραπεζική δύναμη που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πέμπτο τραπεζικό πόλο και να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται πλέον στο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Και το γεγονός είναι ότι η επιχειρηματική τριπλέτα Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου, η παρουσία της οποίας έχει ανακατέψει τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χάρτη, από την εποχή της «υπόθεσης Ελλάκτωρ» και εντεύθεν (η οποία και αποτέλεσε την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία δίνοντας τα διαπιστευτήρια τους στο σύστημα), έχει επενδύσει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ένα ιλιγγιώδες ποσόν άνω των 200 εκατ., σε κάθε περίπτωση τα περισσότερα κεφάλαια από οποιονδήποτε άλλον ιδιώτη επενδυτή (πχ Πόλσον!)!

Τελικά όπως στην πράξη καταδεικνύεται, «οι αετοί της Φουτζέιρα» όπως κάποιοι …μια φορά κι έναν καιρό αποκαλούσαν, αποδείχτηκαν πραγματικοί αετοί!!!!

Διαβάστε ακόμη