χθεσινές παρεμβάσεις των βουλευτών στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταδεικνύουν με ποιους συνεργάτες του Μητσοτάκη τα έχει πάρει στο κρανίο η βάση της ΝΔ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι βουλευτές αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κυρίως στο γλέντι που είχαν στήσει οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού ο Άκης Σκέρτσος, ο Αλεξης Πατέλης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τότε στα υπουργικά έδρανα Σκέρτσος και Πατέλης χειροκροτούσαν και αγκαλιάζονταν μπροστά στους βουλευτές της ΝΔ που στέκονταν από κάτω ήταν σκυθρωποί κυρίως γιατί ήταν αυτοί που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το μένος των παραδοσιακών ψηφοφόρων με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Επίσης, έχει ενοχλήσει σφόδρα περισσότερο ακόμα από την ψήφιση του νομοσχεδίου το γεγονός ότι κυβερνητικοί (Σκερτσος-Πατέλης) βρέθηκαν μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και γλεντούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου σε μαγαζί που ανήκει σε γνωστή ΛΟΑΤΚΙ.

Επίσης, η βάση είναι εκνευρισμένη με την αλαζονεία που δείχνουν συγκεκριμένοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί οι οποίοι είτε προβαίνουν σε δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση είτε δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στους βουλευτές θεωρώντας τους εαυτούς τους κάτι ανώτερο.

Μιλάμε για συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν κοινή συνισταμένη στενό φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Απόστολο Δοξιάδη όπως ο Γιώργος Φλωρίδης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη αλλά και η Λίνα Μενδώνη, η οποία παρουσιάζεται ακούνητη από την θέση της από το 2019 λες και έχει παντρευτεί τη θέση μαζί με την Παναγιωταρέα…

Συγχρόνως, θα πρέπει να πούμε ότι στις παρεμβάσεις των βουλευτών μεγάλο μερίδιο αφορούσε και στο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μία αποτυχημένη πολιτική κίνηση ήταν η φορολόγησή τους μέσω τεκμαρτού εισοδήματος την οποία εισηγήθηκε ο Ποταμίσιος Χάρης Θεοχάρης και εκτέλεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρώτος υπήρξε πάντοτε μία πληγή από το 2012 για τη βάση της ΝΔ, από τοτε υπήρχε δυσαρέσκεια.

Ο δεύτερος είναι γνωστό ότι έχει προκαλέσει τη γαλάζια βάση ουκ ολίγες φορές με τις κατά καιρούς αποφάσεις του.

Όμως, για να μπορεί να αρνείται να μετακινηθεί παρά την απαίτηση του Πρωθυπουργού, σημαίνει ότι έχει περίσσιο πάτημα εξουσίας. Από που την αντλεί; Όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε.

Ο Χατζηδάκης βρέθηκε στο σύστημα παρακολουθήσεων, στήριξε τον Μητσοτάκη παρόλα αυτά και τώρα εισπράττει τα επίχειρα της στήριξης.

Πέρα από αυτά, η επερχόμενη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά την 1η Ιουλίου θα περιλαμβάνει στην ουσία όλα τα παραπάνω.

Και κάτι ακόμα το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός το θεωρεί πολύ σημαντικό. Τα εξωτερικά θέματα.

Ο κ. Σαμαράς θα αναδείξει τα μεγάλα αδιέξοδα της εξωτερικής πολιτικής που έχουν δημιουργήσει συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όπως η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (που έχει τσακωθεί με το παν σύμπαν) αλλά και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον ουσιαστικό θαυμαστή της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που μέχρι τώρα μας έχει καταστήσει καρπαζοεισπράχτορες από το καθεστώς της Άγκυρας.

Αλλά και από πολύ αδύναμες χώρες όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία.

Η μεν καταπατάει το κράτος δικαίου και η δε καταπατάει μια ούτως ή άλλως κατάπτυστη Συμφωνία. Η οποία θα πρέπει η κυβέρνηση να την καταγγείλει.

Διαβάστε ακόμη