Οι υπόνοιες του Στέφανου Κασσελάκη που εξέφρασε από τις ΗΠΑ για παράνομες χρηματοδοτήσεις και μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ επί εποχής Τσίπρα, μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, ο Στέφανος Κασσελάκης δασκαλεμένος από το Νίκο Παππά ανέφερε με την μορφή προειδοποίησης περί μαύρων ταμείων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι το λέει αυτό ο Κασσελάκης που δεν ήταν κάπου μέσα στην κυβέρνηση την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετό για να κατανοήσουμε ότι είναι λόγια του Νίκου Παππά ο οποίος γνωρίζει προφανώς, ποιους επιχειρηματίες έβλεπε και συνέτρωγε ο Αλέξης Τσίπρας, με ποιους είχε απευθείας επαφή και σε ποιους έκανε χάρες.

Άλλωστε, ο τότε εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ήταν αυτός που κίνησε όλες τις παρασκηνιακές διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως την υπόθεση της χρηματοδότησης του Syriza Tv και την εμπλοκή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια.

Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο γι’ αυτήν την υπόθεση και ο Τσίπρας έκτοτε απομακρύνθηκε.

Προφανώς, λοιπόν, ο Νίκος Παππάς κάτι γνωρίζει και ξαφνικά μιλάει για παράνομες χρηματοδοτήσεις, όμως κανείς δεν γνωρίζει τι παρά μόνο ο ίδιος.

Για την ιστορία πάντως, χωρίς να υπονοούμε κάτι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι επιχειρηματίες που είχαν στηρίξει αρκετά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, η Κατερίνα Παναγοπούλου που είχε δανείσει και το περίφημο γιοτ στον Τσίπρα να κάνει τις διακοπές του την περίοδο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και αρκετοί άλλοι λιγότερο επώνυμοι.

Στην ουσία αυτό που βλέπουμε πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία κόντρα Κασσελάκη-Τσίπρα. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από αυτήν την φάση.

Βλέπουμε ουσιαστικά ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην κολλητού του Νίκου Παππά.

Ο μεν προχωράει για νέο κεντροαριστερό φορέα που θα προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη.

Ο δε που έχει επενδύσει πάνω στον Κασσελάκη βλέπει τις κινήσεις Τσίπρα ως απειλή.

Θέλει να διατηρήσει τον Κασσελάκη στην αρχηγία και να δημιουργήσει ένα κόμμα χωρίς τον Τσίπρα και τα στελέχη του.

Στην πραγματικότητα είναι μία κόντρα δύο πρώην κολλητών που τα σπάσανε στην πορεία…

Διαβάστε ακόμη