O Στέφανος Κασσελάκης πήρε το όπλο του από τις ΗΠΑ που βρίσκεται και βάζει πλέον τις κόκκινες γραμμές από τα στελέχη που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό για τον οποίο αφήνει υπόνοιες ότι πάει να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνει κατηγορίες επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έπαιρνε μαύρο χρήμα ενώ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν θα πάρει ούτε δάνειο από τράπεζα.

Παράλληλα, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για το «κυβερνητικό πρόγραμμα» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές.

«Δεν πρόκειται αυτή τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων “τάσεων”, και χωρίς επαρκή κοστολόγηση» αναφέρει μεταξύ άλλων, «δικαιώνοντας» τις επιθέσεις Μητσοτάκη και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου κατά του Αλέξη Τσίπρα!

Βέβαια, να πούμε ότι ξέχασε ότι και το δικό του πρόγραμμα στις ευρωεκλογές ήταν επίσης ένα θεωρητικό πρόγραμμα τον οποίο απέφυγε να το θέσει στην Επιτροπή της Βουλής για να το κοστολογήσει.

Το κυριότερο όμως μήνυμα της παρέμβασής του είναι ότι στέλνει μήνυμα στους βαλέδες του Τσίπρα ότι οι «καριέρες τους τελειώνουν», διότι το κόμμα θα ανανεωθεί και όσοι ήταν για 3 θητείες βουλευτές θα παύσουν να είναι… Το μήνυμα πάει κυρίως σε στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη αλλά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που παραμένει βουλευτής του κόμματος.

Έτσι λοιπόν, οι απολύσεις-διαγραφές που είδαμε εδώ και μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ (Τεμπονέρα, Θεοχαρόπουλο, Γιώργου Τσίπρα) ήταν μόνο η αρχή.

Σειρά θα πάρουν και άλλα στελέχη που έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Χρίστος Σπίρτζης και αρκετοί άλλοι που θα αποτελέσουν το πρόπλασμα για το νέο κεντροαριστερό φορέα.

Η εκλογή νέων οργάνων θα γίνει μετά το Καταστατικό Συνέδριο, προς τα μέσα με τέλη φθινοπώρου.

Όλα όμως δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι, με ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τους διαφωνούντες.

Στην ουσία πάμε για καλοκαιρινό ξεσκαρτάρισμα και «καθάρισμα» μέχρι το φθινόπωρο, δηλαδή από-τσιπροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε τα όργανα να αποτελούνται από νέα πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη